BARE noen meter fra meg…


Jeg var ute og luket litt i hagen i kveld, og når jeg kom inn igjen og så ut stuevinduet , ser jeg dette. En hjort . Den er ca. 12 meter fra meg, og holder på å forsyne seg av naboen sine bærtre. Jeg prøvde å liste meg ut for å filme men selvsagt løp den sin vei da. Jeg kommer nok til å se etter den i skumringen om kvelden….Jeg synes det er et vakkert syn

TRAMPOLINE og baby i magen?


“Mormor, har du baby i magen?” “Nei, men da kan du hoppe på trampoline”. Setningene kommer ganske kjapt. For han vil ut og hoppe på trampoline da jeg kommer der en tur. Han har forståelse for at mamman som er høygravid, samt mammans høygravide veninne ,ikke kan hoppe lenger, men “en gammel mormor” må nå kunne det. Jeg blir med , under sterk tvil. Og vi holder på en stund.( Hadde jeg bare husket på å tømme blæren …..:)

Etterpå må  vi inn å steike en liten ørret som han og pappaen har fisket den dagen.Så drar pappa og hund på fjelltur, -mammaen jobber kveldsskift og mormor og småen blir værende hjemme. Vi plukker solbær og vil lage litt solbærsyltetøy


Han plukker noen bringebær han også vil ha med. Vi går inn og lager litt syltetøy. Mormor synes det smaker kjempegodt, mens småen -som jeg snart ikke kan kalle småen lenger- , bare vil være med å lage, men ikke spise. Slik er det med bakingen også, vil være med å lage alt mulig, men ikke så ivrig på å spise det….


Etter noen timer har vi gjort det meste, og mormor vil ha en kopp kaffi. Jeg synes han har blitt vel aktiv i det siste…og “kjeften går i ett kjør”. Bevares hvor mye han har å snakke om….Jeg drikker kaffi, mens han vil “lese” bok til meg. 


Det er godt å kunne sitte ute. Timene går fort men jeg tenker innimellom på voksne damer som er noen år yngre enn meg som fremdeles har små barn , og jeg beundrer de. …. jeg fikk mitt fjerde og siste barn i en alder av 28. 

Han legger seg sent, men etter jeg har lagt han er det ikke en lyd å høre……

FIVE-SISters samling

Vi greide, med litt smidighet ,å få til et “søsstreff” nå, før ferien begynner å gå mot slutten. I alle fall fem av oss søstre . Den sjette hadde vi med oss i tankene og litt “sursken” satt hun i Stavanger og misunte oss litt….. 

Bildet er forøvrig fra min søster sitt bosted, hun som var vertinne i kveld. Hun “forelsket seg” i huskejenten til Frodith , og bestilte den “pr. fluksens”.

God mat og drikke , og timene fløy avsted. Temaer som ble tatt opp denne gangen ,blant mye latter, var:

Evaluering sommerferie- mange gode historier her…., Barn-hvor befinner de seg/ hva gjør de til høsten….,Skoleordninger/lån/ stipend-hvordan overlever disse ungene våre, hvordan takle de minste- konsekvenser av atferd, bøker verdt å lese og hva som er blitt lest i sommer.

Nå må vi ta oss et glass vin, i alle fall vi som ikke skal kjøre, for her er mye mer å snakke om. “Gåten” om hvorfor far alltid sa at pale (fisk) er kattemat. De fleste av oss trodde det var fordi han virkelig ikke likte denne type fisk, men så kunne min ene søster fortelle at det var en katt som kom inn når vi satt ved middagsbordet og spiste palefisk( min far kan ikke fordra katter), og spydde utover gulvet. Etter den tid har min far aldri spist pale….:)

Og hvorfor måtte den hesten (en av søstrene mine har en svoger som er veterinær), skytes på søndag?  i stedet for mandag?  

Og dessuten leser min søster en bok som heter sjarmen med tarmen. Den høres så finurlig ut at jeg tror jeg vil låne den etter hun har lest den ferdig…

Og som alltid: Skal vi slanke oss eller drite i det. I kveld gjør vi sistnevnte og gyver løs på sjokolade , chips og masse andre godsaker i kjent familiestil….

Alle kom til ordet, vi er ganske god på det , synes jeg…

Her var mye annet som ble snakket om…, timene fløy  avsted som sagt… Alltid like godt, berikende, morsomt m.m å treffes, bare vi søstrene suse…

 

STOCKHOLM (3) OM SECOND hand, aura og brune øyner….

Denne dagen var bestemt for second hand butikker. Jeg ble ganske overrasket over å se så mange , ulike , rene, pene, godtluktende (for det er lukten som er det verste, synes jeg) butikker. Min datter som er lommekjent etter å ha bodd i Stockholm noen år, tok oss med til “second-hand delen av byen. Før vi kom til den første butikken gikk vi forbi en alternativ butikk, som bl.a solgte ulike steiner . Jeg er glad i alle sorter stein, og disse energisteinene/kraftsteinene ,som i tillegg er fine å se på ville jeg gjerne ha noen av. Jeg fant noe som jeg mente passet meg, mens mine to barn “meldte seg litt ut”. På toppen av det hele ville mor la seg aura-fotografere. Dette er veldig spennende skal jeg si, spennende å høre noen “lese” deg utav aura-foto. Og ja, jeg tror på det, både aura og kraft steiner……

Second hand butikkene innehar mye ulikt. Her var herre avdelinger, vintage, designklær, butikker som hadde flotte gallakjoler, brudekjoler og kostymeklær. Mye glitter, paljetter og annet stesj”. Jeg måtte selvsagt prøve noen av de flotte kostymeklærne (jeg ble litt tvunget til det da…:). Og det var litt artig….

 

Her er taket pyntet med en blomstereng


Og når jeg måtte hvile mine trette ben, fant jeg denne benken inn på en av butikkene….:)

Attpåtil HANDLET jeg to ting i en av butikkene. Dongerikjolen skal jeg nok prøve med noe hvitt inni, og den buksen fra Seeby Chloe, var så fantastisk deilig å ha på at den kommer jeg til å henge i helt til snøen kommer….:) (Den er leggkort)

Da vi satte oss ned for å få oss litt drikke og hvile et sted, ble jeg oppmerksom på en mann som slett ikke så på meg, han stirret-lenge….. Det er de største og mest intense,brune øynene jeg har sett….Jeg lurte på om det var noen chakra som hadde åpnet seg, etterpå tenkte jeg” hvor er burkaen min…:)”. Denne mannen ville ikke gi seg med å få kontakt med meg, og “løve-ungene” mine brisket seg til…Her var det ingen mann som skulle komme og sjekke opp mor…Han skulle håndhilse, så dro han opp mobilen, men da fant mine barn det best å få mor bort derfra…..:) Jeg synes det hele var ganske morsomt, selv om jeg overhode ikke var interessert i noen kontakt med han. Før vi gikk fikk han sagt noen ord : “Mamman har også et liv….”,  og “man lever bare en gang”…..    

Om kvelden gikk vi tilbake til sushi-mat restauranten og jeg ville ha mer av de gode dumplingsene. Kanskje jeg må prøve å lage de selv?

Dagen etter dro vi hjem igjen til drittværsbyen…..

TUR TIL STOCKHOLM (2)

 

Vi hadde en plan med dagen, men hadde vel ikke tenkt at vi skulle tilbakelegge så mange km, for ved ettersyn om kvelden hadde vi gått ca.20.000 skritt. Så litt trim har vi fått. Vi ville vandre litt rundt i GAMLA STAN , men gjorde et lite opphold ved SLOTTET, for her var noe på gang. Min sønn vet at mor liker å følge med på de kongelige, og selv om vi ikke fikk sett noe til noen av de, så oppdaget jeg at vi kom midt i vaktskifte ved slottet. Da måtte vi få det med oss synes jeg….

Her var både flotte uniformer, hester, spilling og noe “roping”

Etter å ha tråkket rundt i byen noen timer, ved sjøen, i Gamla stan, Drotningsgaten og lunchet , var vi  fornøyd og dro tilbake til leiligheten. Der  slappet vi av og ventet på at min datter skulle komme fra jobb. Om kvelden spaserte vi et lite stykke til en restaurant ved sjøen. Chiao, chiao ved Liljeholmen. De har nydelig hjemmelaget pastamat blant annet. Det var flott å sitte ute og spise, og her er noen “steinflotte” og frodige damer som sitter her nede året rundt.

 

                                                            

Det er min datter som poserer foran en av damene….

Etter en herlig middag spaserte vi hjemover og tok tidlig kveld, for neste dag skulle vi, “herrejemini” , på second hand strøket i byen, og da må man være opplagt….Jeg kan i utgangspunktet ikke fordra å gå innom slike butikker, men her et et stort miljø for denslags i Stockholm, og butikkene er både fine og interessante å ta turen i. Dessuten var her to som elsket disse butikkene, så her var bare å følge med….

 

TUR TIL STOCKHOLM (1)

Vi dro til Stockholm tidlig om morgenen, og ventet på at min datter skulle komme fra jobb, og at vi kunne få komme oss inn på “hotellet”. Mens vi ventet lunchet vi og kikket rundt i butikker på handlesenteret . Liljeholmen heter det her. Her er mange fine og artige butikker, bildet er fra den litt artige interiørbutikken som finnes der. Jeg kjøpte ingen lampe, men synes disse-den hvite og den små røde – var gøyale. Jeg kjøpte heller noe litt enklere å ta med:


Disse, To kopper , fat og skål jeg synes var fine. På Liljeholmen finnes også en klesbutikk jeg er glad i når jeg skal ha meg noe nytt. SAINT TROPEZ.  Når her attpåtil er salg, så måtte jeg bare ha “noe”, og det ble dette:

 


Jeg var veldig fornøyd med meg selv , 🙂 da min datter kom og vi gikk hjem der hun bodde. Det er første gang jeg besøkte henne i den nye leiligheten hun og samboeren har her, så det var veldig koselig. De har flere restauranter i nærheten, og etter å ha hvilt en stund, gikk vi og spiste  på SVENSKA SUSHIKØKET.  Sushimat er jo anrettet så flott, men jeg greier ikke spise det. Så for min del ble det noe varmt-for her serveres også varm mat- , noe som het DUMPLINGS. Legger ved noen bilder , for det ser jo så flott ut:

 

God mat og god drikke, og tidlig kveld. Min datter skulle på jobb fredag også, mens vi to besøkende skulle utforske byen litt….

 

STOCKHOLM og smuldrepai

Vi tar oss en tur til Stockholm noen dager for å “tørke opp litt”. Min yngste sønn og meg. Jeg har jo en datter som bor der , så vi skal få ta inn på “hotell A og D. Gleder oss til å komme bort noen dager. Forhåpentligvis vi vi få solskinn hver dag. Vi skal være sammen, shoppe litt, spise god mat. Tenker det skal bli kos på alle måter…..

I dag har vi vært på besøk til min datter m/familie. Jeg er svært glad for at de kom seg hjem fra campingtur. Det er tungt når man er høygravid å leve campinglivet….De hadde jo blant annet vært i Kristiansand og hilst på Sabeltann, og det var kos å se bilder og film derfra. Han hadde ikke fått med seg noen diamanter til mormor, men hadde diamanter i øynene når han fortalte om det….

Vi har vært på blåbærsanking i dag, og mitt barnebarn og jeg måtte lage smuldrepai til dessert , siden vi fant så mye bær.Smakte deilig, og så enkel å lage. Bare hvetemel, sukker, havregryn og litt smør som krumles sammen og haes oppå blåbærene. Inni ovnen en stund til det har fått farge , og ferdig dessert som smaker godt med is til.Sunt og godt, i allefall om man har mye blåbær.

Nå må vi pakke noen saker, og komme oss avgårde i morgen tidlig…..

TRENING med Bounty

Det har blitt litt turer ut mellom regnbygene, men jeg har pga. været brukt litt tid til å gå på treningssenteret i stedet for å sole meg,- som jeg savner å gjøre nå i ferien. 

På treningssenteret har det hengt en kjempestor plakat på veggen , med bilde og reklame for Bounty-bar. Den har vært så lekker å se på at jeg hver dag etter å ha trent gikk, -uten egentlig å tenke over det , og kjøpte meg en Bounty sjokolade, for det var det jeg hadde lyst på, skikkelig sjokolade…..slik med tre deler inni…

Jeg hadde etter å ha gjort dette en stund , tenkt å spørre de på senteret om de kunne være så snill å ta ned den plakaten, men jeg synes det var for galt, jeg burde da ha litt selvdisiplin……

Men her en dag jeg skule ta bilde av den fristende plakaten, så var den vekk. Takk og lov! ,kanskje det var noen andre som hadde dristet seg til å spørre?

I alle fall, i dag har jeg ikke kjøpt sjokolade etter treningen. Reklamens makt altsåd……

FORELSKET OG SVINDLET

Jeg har fulgt med på et dokumentarprogram på TV 3, som handler om voksne damer, som faller for langt yngre og fattige utenlandske menn. Det disse damene har til felles er at de har vært i en sårbar situasjon slik som skilsmisse eller en partner som er død, de har reist på ferie, eller via internett , truffet en ny mann, som er langt yngre enn de selv.

Kjærlighet gjør som kjent blind, og det er ikke enkelt å tenke rasjonelt når det er sterke følelser med i bildet. Uansett hvor mange råd de fikk ,så var det nyttesløst. De gjorde alt de kunne, la ut mye penger, og fikk etter mye strev mannen til å få oppholdstillatelse, og flytte sammen med de i deres land. ( Dette var Britiske damer, men det skjer nok i alle land, også her hjemme…..)

Alt gikk greit en stund, men plutselig var mannen borte,  og de satt igjen med et bristet hjerte og en haug med gjeld. Disse kvinnene som her stod frem, var tøffe og oppegående damer, og de hadde ingen forklaring på at de hadde kommet  i en slik forferdelig situasjon, annet enn at de trodde på kjærligheten…..

Jeg tenker det er ulike reaksjoner på det de har opplevd og vært tøffe nok å stå frem med. Man kan si at de burde visst bedre…., man kan mene at det var tilpass til de, voksne damer – unge menn…… De kunne tatt sine forhåndsregler…, men igjen , Kjærlighet gjør blind…

Jeg satt igjen med en følelse av at jeg synes veldig synd på de, det må være forferdelig å gå igjennom noe slikt, ikke bare å tape  kjærligheten, men sitte igjen med bunnløs gjeld, og følelsen av å ha mislykkes så til de grader…

Da skal det mye til for å åpne hjertet sitt igjen….

 

 

 

NOE ROT i “skuffen”


For en stund tilbake hadde jeg gått i lang tid og hatt så vondt i en skulder. Ikke kunne jeg bevege den mye uten at det var vondt, ikke kunne jeg ligge på den om natten osv. jeg gikk så og fikk en henvisning til MR av min venstre skulder, og sa at jeg ville ha prøveresultatene i posten, så jeg kunne “studere” selv hva som var galt.

Da MR var tatt, og prøvesvar omsider kom i posten,og  her kan ting ta tid, det vet man….. Jeg åpnet brev fra legen mens jeg satt i trappen hjemme, og min sønn satt oppe i stuen. Han trodde det hadde “klikket” for meg ,for jeg fikk totalt latterkrampe da jeg satt og leste brevet.

Hør bare: MR venstre skulder: ….Stor u-formet cranial gjennomgående cuffdefekt som omfatter supraspinatus og antagelig involverer helt craniale infraspinatus feste……Ingen fettinfiltrasjon i cuffen eller vesentlig hypotrofi, pasienten bør snarlig vurderes  med hensyn på cuffsutur. Normal framstilling av cuffen ellers. Økt signalintensitet i proksimale horisontale forløp av lange biceps suspekt på tendinopati og mistanke om labrim ruptur……ingen atrofi i cuffen.

Dette er bare et lite utdrag, og legen hadde skrevet under: “…ny time dersom du plages like mye…” Jeg synes han måtte forstå hvor mye jeg plagdes etter dette lange “foredraget” om lidelse. 🙂

Jeg fikk meg i alle fall en god latter, tørket lattertårene, og tenkte at her var bare å bestille en time for å få greie på hvilke rot dette var i “skuffen”. For her hadde jeg “tatt meg vann over hodet”. Som Hjelpepleier hadde jeg ikke mulighet for å tyde dette…. Hører med til historien at jeg enda ikke er operert, og forhåpentligvis slipper det også, men at jeg trener forsiktig armen/skulderen, og føler at det er til å leve med. 

Noe rot med sener og feste kan jeg huske at han forklarte meg, men jeg takket nei til operasjon foreløpig, for kan jeg unngå det, så gjør jeg det…..

Nå skal jeg ta meg en tur på trening i drittværet , så det ikke blir enda mer “rot i skuffen”…:)