GOD-NATT te og sykkeldrømmer…..

 

 

Har du drømt om at du sykler oppoverbakke i et sykkelløp noen gang?

Jeg drømte om det, men det var litt diffust hvem som var med i det løpet…..

Unntatt to av søstrene mine da. De skulle være med…..

Men da jeg hadde kommet til topps, så jeg ingenting til de, så jeg syklet nedigjen….

Og tror du ikke de sto der og maste med hverandre, og attpåtil i fine kjoler!

Jeg i en svett treningsskjorte og de i fine kjoler. De fikk værsgo sykle de også!!!

Så våknet jeg.

Siden jeg ikke har glemt drømmen for noen dager siden-er jo da jeg drømmer siden jeg stort sett for det meste sover på dagtid….-så slo jeg opp i en drømmebok jeg har, og på en nettside også.

Der fant jeg i det minste noe om å drømme om sykler .

… Det kan ha forbindelse med å tilegne seg vanskelige ferdigheter med tanke på selvtillit og balanse.

Du trenger å balansere arbeid og glede…

…viser at du trenger å vie tid til avslappende sysler og rekreasjon…..

Se der ja. Kanskje det var noe å tolke ut av det. Med avslappende sysler og rekreasjon…. 

Trenger jeg en sykemelding?

Men å drømme om søstrer i kjoler som egentlig skulle være med på sykkelløp, det forstår jeg meg ikke helt på…..:)

Denne teen over her virket faktisk søvnfremmende. Om den fortsetter å gjøre det når jeg har prøvd den noen ganger til, tror jeg at jeg skal begynne å bruke den noen ganger i uken.

God drømmerik natt til dere som sover! 

 

MENN ALTSÅ….

Ikke at bilde har med teksten å gjøre, men det var bare vakkert å komme hjem fra jobbenatt til dette her forleden. Helt, helt ny snø…

Siden jeg lever alene er det ikke  nødvendigvis menn i min  vanlige hverdag, og enn så lenge trives jeg med det….

I løpet av de siste døgn har de likevel vært endel av dagene og nettene mine. Menn mellom 2 og noen og 80….

Etter å ha unnagjort 2 av 4 netter, hadde jeg lovet å se til de to minste mens min datter hadde viktige ting å få gjort unna. Først “forsov” jeg meg til halv 3 på dagen…, men de krever ikke stort de to små, det er nok å bare være der og holde seg lavt, om man leser eller leker gjemme-ting-leken…

Jeg fikk aller nådigst lov av 5-åringen å ta på nytt sengetøy for han mens jeg var der, og ville vise han hvordan man gjorde det. For det kan vel godt en liten mann på snart 6 år lære seg vel…:) Han var svært lite interessert, men jeg skal nok få han til en an gang….

Noen timer går fort, og så var jeg på nattevakt igjen før jeg visste ordet av det. Og menn der er ganske dårlig på å sove…..

Jeg kan ikke forstå det. Damene sover som oftest helt fantastisk, menn gjør det ikke, og jeg skulle gjerne hatt en god forklaring på det…..

Mann nr.1 som jeg fulgte i seng for n´te gang den natten, og som forøvrig hadde fått mer enn nok som var å sove på, greide såvidt å holde seg på beina mens han klamret seg fast i veggen. Likevel stod han der med et salig flir rundt munnen og ut kom ordene: “Kan vi elske”?  Han spurte nå hvertfall, det skal han ha…..

“Sovetid for gamle gutter nå”, sier jeg mens jeg får han i seng igjen. 

Neste alarm ringer og ut kommer en som har enda vanskeligere  med å komme seg frem for egen maskin. Han forlanger at jeg skal finne frem arbeidstøyet hans, han skal til Voss på jobb, nå med en gang. Og da hender det, siden klokken er 04.30 at jeg ikke greier å svare slik jeg skal…

Jeg er ganske skarp i stemmen og sier: ” Du må nå forstå at du som ikke engang klarer å holde deg på beina  ikke kan dra på jobb”.  I stedet for å prøve å gi  meg en på trynet så begynner han å le… Kanskje han et øyeblikk forsto galskapen i det …..

Vel hjemme igjen kommer jeg på at jeg ikke er helt mannefri nå heller, for studenten er her på overnatting…. Når jeg står opp ut på ettermiddagen, får jeg en liten innføring i det han holder på med, før jeg tar en rask gå- tur ut.  Så kjører jeg han på helgejobb og henter i samme slengen en som har strandet på Flesland. Min svoger vil ha stueforandring, for det er ikke bare, bare å gå og vente på å komme seg ut i nordsjøen…..Man må faktisk vente på at det skal bli helikoptervær, og da kan man ha hotellferie med full betaling….

Menn altså ….:)

 

 

 

Te med melk og honning , en svunnen tid, og en snill mann fra Pakistan….

Te med melk i var det min datter som laget seg når hun var hjemme for noen uker siden……….

Når jeg drikker det har det et mål for jeg er ikke særlig glad i te. 

I dag puttet jeg også ingefærrot i , da smaker det enda verre …Men en stor skje med honning døyver det meste. På bilde er det øygardshonning-som er den beste jeg har smakt, og honning jeg kjøpte på Rhodos i sommer som var.

“Alt” kan inntas  for å lindre forkjølelse. Jeg tenkte at Ingefærrot var betennelsesdempende, men det er visstnok  mage/tarmproblemer det skal være godt for….

Ja, ja, jeg har nå drukket det….Forresten skal man vise forsiktighet om man er gravid og ammende og helst snakke med legen om bruk i forkant. Viktig for de som er i den situasjon.

Men melk i te, når min datter laget det, gav meg assosiasjoner til en svunnen tid.

Det var dengang jeg av en eller annen grunn befant meg i Stavanger , og bodde i et ikke helt bra strøk…

Men det var gangavstand til jobben min i en matbutikk, jeg var 17 år og var så “heldig” å få leie en leilighet hos en mann fra Pakistan. Huset var blått med tre etasjer og jeg flyttet inn i 1etg., i en stor leilighet. Vegg i vegg bodde en annen mann fra Pakistan, og det var han som laget en utrolig god te med bl.a melk og sukker i.

Huseieren selv bodde i 2 etg. , men måtte flytte på loftet da broren hans med kone kom og overtok leiligheten.

På loftet bodde det to andre menn. I hver sin bod faktisk, kjøkken og stue delte de med huseier. Jeg var på loftet noen ganger og snakket med huseier, som for øvrig var en svært snill mann, for det må man være når man eier et helt hus og må bo på loftet…..

Flere ganger var jeg så uheldig å komme opp når han lå med rompen i været…

Det var bønnetid,  og de andre som bodde der svinset rundt og laget mat. Det var faktisk litt av et syn. Heldig at der ikke fantes mobiltelefoner dengang……

Etter å ha bodd noen måneder i 1 etg. synes jeg det var noen rare lyder i skapet under kjøkkenvasken. Jeg åpnet og så maaaange rotter. Det ble endel hyling og enden på det ble at jeg flyttet opp i 2 etg. Der broren til huseier og konen bodde ved siden av.  Han var forresten en fæl mann….

Han var slett ikke snill med konen sin, låste henne inne hver dag han gikk ut. Det var da huseier fant på å smugle henne inn til meg en stund så hun kunne få se noen andre mennesker. For snakke sammen kunne vi ikke , annet enn gjennom huseier. 

Etterhvert som jeg bodde i Stavanger begynte jeg å mislike siddiser, (unnskyld…:)og selv om jeg hadde venner der så sluttet jeg på kolonialen og dro hjemover til Bergen. Før jeg var 18 år var jeg hjemme igjen.

Så te med melk i får meg til å tenke tilbake til svunnen tid, og uvanlige boforhold…..:)

 

TAKK FOR MATEN…..?

Akkurat i dag må jeg takke for maten…..

Det ble hentemat jeg kaller frokost og middag i ett måltid.

For  man  får så store porsjoner at jeg gjerne kunne hatt til to middager….

Det er bare en kort spasertur fra meg at denne asiatiske maten blir laget på minutter, mens du stikker innom kiwibutikken ved siden av om du trenger noe….

Er det kanskje det som er litt av hemmeligheten med at det går bra med butikken? De ligger strategisk til? 

I tillegg til at de lager noe som de fleste liker , det lages på kort tid, man kan se på mens de lager maten, og kanskje flere andre grunner….?

I alle fall, dette er det jeg pleier kjøpe når jeg er litt lat og ikke gidder lage selv, eller skal på jobb en lørdagsnatt osv…….

Friterte kongereker i sursøt saus. NAMMM!

 

Akkurat nå går den reklamen igjen på tv. Takk for maten reklamen som helt sikkert mange liker, men som for meg er motbydelig fordi jeg ikke spiser døde dyr.

Gilde sin takk for maten reklame er frastøtende på meg når de viser søte små lam, grisunger og kalver. Og takker for maten. For meg er det bare sånn….

 

Like ned i veien her er det et lokale som stadig skifter leietakere. Det har vært alt mulig innenfor de veggene, og ingenting har gått veien…

Nå er det noen nye som har startet opp og jeg tror det igjen går ganske trått, enda det handler om hjemmelaget middag til salgs. 

Men vet du hva! De to damene som har startet opp, står i tide og utide utenfor og sigger! Aldri i livet om jeg kjøper mat der……

Jeg gir de toppen etpar måneder til.

Det var litt forskjellig om mat, jeg avslutter med å si at frityrstekte kongereker er nesten altfor godt, jeg skal ikke spise det for ofte, og jeg skal hvertfall IKKE kjøpe meg en frityrgryte…..:)

 

En FEELGOOD verdt å se, og hjelper HVITLØK mon tro….?

Denne natten var min frinatt på en uke og jeg er fornøyd med å ha fått frisk luft på dagtid ved å løpe opp i haugen en tur før frokost…

Det er jo de siste solstrålene jeg pleier å jakte oppi haugen. 

Neste bopel skal jeg sørge for inneholder kveldssol…..

For det gjelder å få med seg det lyset man kan for min del. 

Jeg har vært alene i hele dag, men det er helt greit så lenge man kan kommunisere med andre likevel. Face-time, lang telefonsamtale, sms og snap…..

og en veldig herlig feelgood film til kvelden. 

Den bærer tittelen: En trettimeters reise. Virkelig verdt å se!

 

Kvelden som var brukte jeg til å lage disse, og noen flere , vårruller.  Ser snåle ut, men var veldig gode…..

De inneholder et arsenal av hvitløk, anamafarse, kinakål,raspede gulrøtter, chilli,  vanlig løk, salt, pepper, soyasaus, fiskesaus.

Jeg la noen i stekeovn-penslet med olje og noen stekte jeg i olje på stekepannen. Jeg liker de best, men skal motstå fristelsen til å kjøpe en frityrgryte.

Jeg er altfor glad i fritert mat og kan ikke lage det for ofte….

Og det arsenalet med hvitløk var ment for NOE.

Det er nemlig en bølge av spy og skit-syken på jobb for tiden, og jeg er glad for hver dag jeg ikke får noen symptomer på den…..

Jeg tenkte at det kanskje kunne hjelpe med et arsenal av hvitløk? Det kan jo være…? Og kanskje jeg skulle hatt noe sterkt innabords også, noe virkelig rensende før jeg dro på jobb…..? 

Nei, det får holde med hvitløken og å sprite alt jeg tar på når jeg er på jobb. Håper jeg. Det er i hvert fall ufattelig så fort det sprer seg….

Så ønsk meg lykke til de neste tre nettene…..:)

 

NOE fantastisk med fisk , og OPPSKRIFT lett og light fiskegryte.

 

Ikke at jeg driver og lager slike godsaker midt på natten, men når jeg ser bildet kjenner jeg nesten smaken…..

For den rotmosen er noe av det beste….

Det er rotmos av sellerirot og den er kokt i fløte må vite, og ellers Salmalaks. Drysset oppå er kryddersmør som er fryst og raspet. 

Det var hovedretten nyttårsaften før jeg gikk på jobb. De to unge som holdt til her nyttårshelgen stod for kokkeleringen. Nå er de begge tilbake i Stockholm og lager god mat der…..

Forretten var bruschetta. Brødet er Focaccia.

og dessert var hjemmelaget Pannacotta med bringebærsaus-også hjemmelaget.  og hjemmelaget havreflarn. 

Nyttårsnatten på jobb ble travel og det var godt jeg spiste før jeg gikk……

Men dette var det ikke jeg som laget, så oppskrift vil jeg vente med til jeg lager selv.

I stedet deler jeg middagsoppskriften min fra dagen som har vært. 

 

LETT OG LIGHT FISKEGRYTE

1 boks kokosmelk 1-2 ts. curry (kan gjerne bruke den røde) Jeg brukte to ts. i dag, men for meg var det litt sterkt…, Lime,

poteter og gulrøtter. og fisk– her er det to biter torsk fra frysedisken.

Jeg kokte opp kokosmelk og curry i en gryte. Skrelte poteter og gulrøtter, delte de i biter. Hadde på litt salt og pepper og surret de noen minutter i olje på en panne før jeg hadde de oppi gryten. Samme med fisken som jeg delte i biter. Litt limesaft hadde jeg på fisken når jeg surret den på pannen og også i gryten.

Denne blandingen var god og jeg spiste opp ALT selv om det nok var mat for kanskje to. Men kokosmelken var av type lett, så jeg får trøste meg med det….:)

Nå tror jeg at Jon blund roper, så jeg går rett og slett og legger meg, og spiser Pannacotta med bringebærsaus og havreflarn…..

I drømme.

Håper også at dere drømmer noe kjekt…..