LONDON Del 2

Buckingham Palace

 

Vi var selvsagt på besøk på BP.  Her er et nydelig parkområde rundt. Dagen vi var der stod det en lang kø av festkledte mennesker utenfor. Alle damene hadde hatter på , det var et flott skue. De skulle i hageparty på slottet. En begivenhet som fannt sted en gang i året over to dager. 


Svanemor med sine små i parken ved BP.

Etter slottsbesøk ruslet vi til område ved Big Ben og Westminster Abbey. Mange staselige og viktige bygninger samlet på et lite område. Her var storslagent!

Vi valgte oss også et besøk i St Paul’s cathedral. Vakkert utsmykket, som katedraler er…..skulle gjerne vært øverst i tårnet, men det ble ikke denne gangen. Vi kom halvveis opp. For noen utrolige høyder da!

Vi fannt også tid til shopping i Oxford street. Her var et svært travelt og folketett område. Det viktigste er å ikke måtte på toalettet, for det  kan det være vanskelig  å oppdrive her. jeg må også ta med at det kan være greit å bestille plass på restauranter på forhånd ,fordi det ikke finnes for mange , i alle fall ikke der vi beveget oss.

Vi bodde forresten på et hotell i Kensington- The Park city. Fint og rent , med store rom. Vi bodde på samme rom, min mor, datter og meg. Siden jeg er i “hot age”, og de to andre er noen frysepinner, så kunne jo dette bli en liten utfordring. Jeg våknet om nettene og var varm, og i halvsøvne stod jeg opp og satte airconditionen på full guffe.Men min mor er en oppfinsom dame. Hun  våknet hver morgen, godt inntullet og med et sjal over hodet og ansikt. For her “blåste storm i kastene” om natten :))

Alt i alt , en fin tur, men så er vi tre generasjoner jenter som koser oss sammen også da… Det er umulig å se London på noen få dager , og jeg reiser gjerne tilbake en annen gang….

. The Park City hotel

 

LONDON- og hvor er du HG? Del 1.


Kensington park/ Hyde park.

 

Jeg trodde London skulle være travlere enn slik jeg opplevde byen. Travelt var det selvsagt i Oxford street, ellers synes jeg byen var behagelig å vandre rundt i, grønn og frodig med mange fantastiske store trær. Mens vi-min mor og jeg-, ventet på min datter, tok vi oss en tur til Kensington park og Hyde park. Her er så stort område at vi kunne ha vandret rundt i flere dager. Solen skinte og folk spredte seg rundt på plener og steder å slappe av. Her var til og med barn som badet, selv om ikke det var noen sommertemperaturer å skryte av.

Når “hun som kan alt” hadde ankommet dro vi til Notting Hill for å se oss rundt og spise middag.

Andre dagen startet vi på Madame Tussauds museum. Vi hadde hørt her var mye kø for å komme inn, og var tidlig ute. Et sted verdt å besøke. Det var ikke alle figurene som var like naturtro, og jeg merket meg spesielt George Clooney , som var et begredelig syn. Han burde ha klaget.

Min datter benyttet anledningen til å gi Tiger Woods en på tryne 

 

Jeg var på leting etter Hugh Grant, men gav til slutt opp og spurte en av de som jobbet der  om hvor han hadde gjort av seg. Fikk til svar at han desverre hadde flyttet til Paris (til utlån) for tiden. SYYND! 

Kanskje jeg skal prøve å ringe han ….?

 

 

 

 

 

 

REISESYK..

Jeg pleier dra på utenlandsreise noen ganger i året, men jeg er alltid litt reisesyk, og jeg liker ikke selve reisen til målet, men synes det beste er å komme på plass. Så grytidlig i morgen drar hun som ikke kan engelsk og hun som ikke har orienteringssans avgårde til London. Så får vi håpe vi treffer på hun som kan alt, og reiser fra Stockholm senere på dagen.

Vi skal nok greie oss … Jeg flirer når jeg tenker på min mor og meg som skal ligge i dobbelseng i 4 netter. Vi har ikke reist på utenlandstur før sammen , og sist vi lå i samme seng var da jeg var tenåring .Da hadde vi en av barnesykdommene, og var forferdelig syke…..

Det er i alle fall koselig med reisefølge, vi har en lang liste med gjøremål og håper vi får sett og gjort en del av det ,de neste dagene…

Jeg blogger  om det når vi kommer tilbake….

JEG VIL IKKE HA FLERE “GAVER”………

Dette bildet er malt av Ole Morten Berg, og han har dessuten mange artig bilder…

Men det handlet egentlig om noe helt annet.

Jeg var heldigvis på jobb i går kveld/natt, men min sønn og kjæresten hans var hjemme og passet hus og pus. De sitter på stuen og hører noen rare lyder fra kjøkkenet. Da de går for å se, har pus tatt med seg inn en levende fugl og skal “leke” med den. De får pus inn på et annet rom og ser på fuglen. Den ser ikke skadet ut, men vil ikke fly og sitter rolig i hånden. De tar en liten ringerunde for å få noen råd, og noen mener de må “kakke” den, mens andre mener de må ta vare på den og se… 

Vi bor ikke så langt fra en dyreklinikk .De ringer dit ,og får løfte derfra  at de vil se på den om de kommer med den. Dermed bærer det i vei til dyreklinikken. Da den er undersøkt og det ikke er noen skader på den, setter de den på bakken utenfor og ser at fuglen hopper avgårde og forsøker vingene sine. Den var vel i en slags sjokktilstand vil jeg tro…

En lykkelig slutt for fuglen, men pus , den har fått innskrenket sin frihet. Den får ikke lenger tilgang til hele huset via katteluken. Nå skal rommet inspiseres før pus blir sluset videre hver gang den kommer inn. Jeg vil ikke risikere slike hendelser mer om jeg kan slippe.

Så det er både fordeler og ulemper med katteluke. Og jeg, jeg ønsker slett ingen flere “gaver” fra pus.

Har lyst å ta med at både min sønn og kjæresten har tatoveringer av fugler på kroppen- en fredsdue og en svale 🙂 Så fuglen var heldig den…

“HOT AGE ” OG HOT STONE

Vi spøker litt med “hot age” i min familie. Det er flere av oss søstre som er der  (Les: overgangsalder). Men jeg tror jeg er verst angrepet, for jeg har nesten blitt  “mannevond” 🙂  Dessuten finnes det vel et dusin bilder av meg på sydentur der jeg omtrent før jeg har sluppet taket i kofferten, står på en stol og finner ut om airconditionen virker. 

I dag har det handlet om hot-stone massasje. Jeg har prøvd det for første gang og det gjorde faktisk veldig godt, selv om jeg i utgangspunktet var redd det skulle bli for varmt for meg. Jeg var der jeg pleier å være når det handler om hudpleie og massasje- hos Harmoni hudpleie.

MAN KAN BE OM ALT…

Her en natt fikk jeg en litt uvanlig bønneforespørsel. Ja, vi ber forresten i min familie.  Det var en av mine nieser som sendte meg en sms i 03-tiden og lurte på om jeg kunne be for henne for hun grudde seg slik til eksamen dagen etter, og fikk ikke sove. Ikke følte hun seg frisk heller.

Jeg sendte sms tilbake og sa at jeg selvsagt skulle sende en bønn oppover med engang. Jeg pleier være våken på den tiden selv om jeg ikke er på jobb. 

Hun ble litt overrasket da jeg svarte, og hadde selvsagt ikke regnet med at noen skulle se mld. før til morgenen. Men hun hadde sendt ut fellesmelding  og vekket vel halve slekten 🙂 . Jeg innrømmer at jeg har flirt litt av det i ettertid 🙂

Hører med til historien at hun fullførte eksamen , og regner med at hun får en karakter så hun slipper ta det om igjen.

Jeg pleier alltid ha mobilen på lydløs når jeg sover , om ikke det er nær forestående noen viktige hendelser som fødsel eller begravelse, så kommer ingen gjennom hos meg. Jeg må ha det slik siden jeg sover så ofte på dagtid.

pleier dere ha mob.på lydløs når dere sover?

JEG BLIR SÅ MATSYK….


Ja, jeg blir virkelig matsyk av å se inn på alle de flotte bloggene som finnes ,og som lager hjemmelaget,- som jeg er en stor forkjemper av.

Her satt jeg i går kveld og hadde avtalt med meg selv om å ikke spise mer denne dagen, så ruller det forbi den ene oppskriften etter den andre.

F.eks. annebe  og karidansen  -driver og lager rundstykker og muffins “midt på natten”. Trodde det var min greie, det…. 🙂 med bilder så man formelig kan kjenne lukten av nybakst…

Og  foodbyvictoria , hun har mange enkle-å-lage-oppskrifter, som også er næringsrike. slik som den med søtpotet som nudler. Jeg laget handleliste i natt.

jeg forstår at jeg må ha litt selvdisiplin om jeg skal unnslippe burkaen min i sommer… 🙂

Dette er bilder som er lånt, men om jeg skal si det selv så er jeg veldig god på skillingsbollebaking. En gang jeg søkte på en jobb og de spurte hva jeg var god på , så datt det bare ut: ” jeg er veldig god på å bake boller”. Fikk jobben jeg, blant nesten hundre søkere…. 🙂

OPTIMISTENES SEIERSDANS OG HVORFOR JEG VALGTE YRKET MITT…

Dette bildet heter optimistenes seiersdans , og er malt av Marianne Auli . Hun sier om bildet: ” Optimistenes seiersdans har en dans som handler om å aldri gi opp….”

Da jeg fikk vite at jeg skulle bli mormor for første gang, måtte min sønn ta bilde av meg,- sittende under dette bildet -, som jeg har på veggen min i “lillestuen”.

Jeg synes selv at jeg er en optimist. Selv om jeg har vært ute mer enn “en vinternatt”, har livet alltid ordnet seg underveis….

 

Da jeg valgte yrket mitt- for det var et bevisst valg-, så handlet det likevel om tilfeldigheter fra begynnelsen av.  Jeg hadde det jeg vil si en streng oppdragelse. Det hadde vel noe med både tiden , stedet  og familien å gjøre. Jeg hadde ikke mange valg så lenge jeg bodde hjemme, men da jeg var omtrent 17 år oppdaget jeg at jeg var fri. Men fri til hva? Jeg var “høy” på alt livet hadde å tilby, og tok både små og store valg i en rasende fart. Ingenting var umulig, her skulle det leves! Det var jobb i hver busk og hus i hver busk…

Jeg hadde blant mange jobber en assistentjobb, dvs. jeg vasket , på et sykehus. En dag jeg kom inn på et pasientrom, satt en dame i sengen med et matbrett foran seg, men hun var ikke i stand til å spise selv. Jeg slapp vaskebøtten og gikk bort og matet henne. Da kom en av pleierne og sa at dette hadde jeg ikke lov til. Hun hadde rett , jeg hadde ikke lov. Det var da den første virkelige interessen min for å jobbe med mennesker kom til meg. 

Det tok enda noen år før jeg fikk summet meg til å ta Hjelpepleierskolen. Da var jeg alenemor , og ville bare ha meg en rask utdannelse så jeg kunne forsørge meg selv.  Mye Senere tok jeg psykisk helsearbeid, og følte meg litt bedre rustet i jobbsammenheng.  Jeg har jobbet med litt ulik omsorg, – mye på sykehjem, men har også vært innom ressurssterke utviklingshemmede og Huntington pasienter. Jeg har jobbet mest med mennesker med demens, og de fleste av årene på natt. For meg er dette perfekt.

jeg føler meg heldig fordi jeg føler jeg har funnet min plass når det gjelder jobb, men egentlig så er jeg en ” kremmer”, hmm…jeg tror jeg kan selge hva som helst bare jeg har tro på det. …..

ELSK DIN SKJEBNE

I dag vil jeg dele et dikt som jeg synes er nydelig. Jeg har ikke lest det før jeg fant det i et Tara-blad for en stund tilbake. Det er Lisbeth Pettersen, som hadde det med i et innlegg på Mindfulness sidene sine hun har hatt i Tara blad. Det er Andre Bjerke  som har skrevet det.

 

AMOR FATI- ELSK DIN SKJEBNE

Ikke som en Cæsar gjorde,                                                            

skal du med et sverd bevæbne

deg mot verden, men med ordet:

Amor Fati-elsk din skjebne.

 

Denne formel skal du fatte

som din sterkeste befrier:

Du har valgt din sti i krattet.

Ikke skjel til andre stier!

 

Også smerten er din tjener.

Lammet, sønderknust, elendig

ser du at den gjenforener

deg med det som er nødvendig.

 

Også fallet, også sviket

hjelper deg som sine venner.

Dine nederlag er rike gaver,

lagt i dine hender.

 

Engang skal du, tilfredsstillet

av å bli din skjebne verdig,

vite: Dette har jeg villet.

Alt som skjer meg , skjer rettferdig.

 

Si da, når din levegledes grønne

skog er gjennomvandret

intet vil jeg anderledes.

Intet ønsker jeg forandret.

 

Jeg tar med litt av det Lisbeth Pettersen skriver:   ” I diktet Amor Fati-elsk  din skjebne, skriver Andre Bjerke om å tåle sine egne valg og elske det livet gir oss, uansett smerte. “(Jeg synes ikke det er så veldig lett da…)  “Diktet kan være en kjærlig påminnelse når et hverdagsdrama uforskyldt sluker oss med hud og hår. For på et eller annet plan, så har man valgt det man lever. Når du begynner å nøste i det som ser ut som tilfeldigheter, så finner du spor etter valgene du tok, og som har ført deg inn i denne situasjonen. Eller valgene du lot være å ta. De få situasjonene som du helt opplagt ikke kan ta ansvar for, kan du like godt akseptere og tåle. ja, kanskje til og med like og elske.

 

 

17- MAIFORBEREDELSER OG TOMMY TOKYO

I dag har jeg stort sett holdt til på kjøkkenet med morgendagens forberedelser, og hatt selskap av Tommy Tokyo, som min sønn var så snill å finne frem på spotify . Fin han, både min sønn og Tommy Tokyos sanger.

Ellers så ville jeg bare ønske alle en fin dag i morgen, uansett hva man finner på. Husk flagg og spis mye rømmegrøt. Det hjelper mot “alt”. 

Nå skal jeg gå og være med de gamle som jeg sier til mitt barnebarn og huske å få flagget opp i morgen tidlig når jeg kommer hjem…