28.02.2016

I dag var jeg glad da pus vekket meg, selv om det var mellom noen nattevakter, men den synes sikkert at jeg trengte få litt sollys på meg. For det er virkelig synd å sove bort en soldag. 

Klokken var allerede halv 3 , og jeg tok meg en kopp kaffe, fikk på meg utetøy og labbet oppover til utkikksplassen min.(på bildet).

Her satte jeg meg ned en stund, og kjente solen varme i fjeset.  Jeg fant en sti som var fin å gå på.  jeg trenger ikke gå noen langtur for å være lykkelig sånn midt i mellom nattevakter, så en god halvtime gjorde godt for kropp og sjel….

Jeg åpner “snapper” fra mine barn og andre i familien som befinner seg både på skitur,  fisketur og fjelltur og gleder meg over at de benytter finværet. Solen varmer faktisk nå ,og vel hjemme må jeg kikke ut på blomsterkassene jeg har gjemt under en masse dekke. Da jeg “kler” av de, ser jeg at det sannelig har begynt å spire. Jeg børster av litt snø og setter de i solen. 

 

Enda skinner solen så sterkt inn her at jeg har måtte slå av varmepumpen. Det går virkelig mot “min” årstid. Og enda er det bare nestsistedagen i februar…

Fin nestsistedag i februar til alle.

BARCELONA- sikkert langt hyggeligere denne gang….

 

 

Som jeg har nevnt skal vi til Barcelona en tur i midten av juni, min datter (og guide) og meg. Jeg kan huske Barcelona som  en fin by, for jeg har vært der før , for leeeenge siden, men da med  et reisefølge som ikke var så hyggelig å dra på tur med. Det var helt sikkert ikke jeg heller den gangen,- noe hyggelig turfølge……

Det var før jeg hadde hørt om TMPR, ikke visste jeg at jeg hadde denne “diagnosen”, og ikke hadde jeg innrømmet det den gangen likevel….:)

TMPR har jeg fått av karidansen….:)

Jeg dro avgårde på Interrail med en helt ny kjæreste. Det var tidlig i 20-årene. Jeg hadde allerede vært på tur året før, så jeg mente at jeg var den som skulle lede an…

 Min nye kjæreste skulle absolutt være med, men han angret sikkert tidlig på den reisen. Det skjærte seg i grunnen når vi gikk på toget i Bergen….

Men jeg var ung, og det var han også, så avgårde dro vi….

Det jeg husker best fra Barcelona, var at det var mye flott og spennende å se, og vi gikk mye. Men vi tok bane/buss også -ikke undergrunn, for jeg ville se mest mulig. Og interrailere har dårlig tid…

Det var her det skjedde det jeg husker best fra Barcelona. Vi hadde fra vi dro avgårde ,kranglet endel om hvilke vei som var den riktige. Når jeg sa høyre , sa han venstre….

Denne dagen stod jeg på bussen/banen og så ut vinduet for å følge med, slik at jeg kunne fortelle hvor vi skulle gå av. Jeg tror han allerede hadde gitt meg opp, for jeg var ganske sta, den gangen….

Jeg fulgte med så godt jeg kunne, helt til en mann ville se biletten min. Da var det på hodet ned i sekken for å lete…. Da jeg endelig fant biletten og så opp igjen hadde jeg selvsagt mistet hele retningen og ante ikke lenger hvor vi var. Jeg ble rasende  på denne bilettøren eller hva han var, og sa svært høyt på bergenskstril. ” Sjå her, ta biletten og stikk den inn i ræven på deg”… Hvor på han, helt sint og rød i fjeset sa svært høyt: ” in my as…?” De fleste rundt oss begynte å le, mens jeg selvsagt ville vekk fra hele elendigheten…..

Da vi kom hjem fra turen, hadde min nye kjæreste og jeg kranglet nok om både riktig og gal retning og en hel del andre saker…. Jeg tok et kjapt farvel på togstasjonen i Bergen og så han aldri mer igjen. Det var sikkert det beste for begge parter….:)

25.02.2016

 

Noen drar sydover og kjøper reise-sydover -ting, det er mor…..

Eneste jeg kjøpte i går var en ny blomstervase.

Mor og en veninne drar til syden i 14 dager , og jeg er så heldig å bo ca. 12 minutter fra flyplassen, så da er det gunstig med overnatting her.

For det er rart med det, at man må fly midt på natten…

Der er fint å ha noe å se frem til, og jeg er glad jeg har en mor som liker å reise. Det gjør godt med litt sol og varme i kroppen.

Nå har jeg også forventninger og kjenner jeg er glad for å ha bestilt i alle fall en uke i tidlig i sommer. 

Vakter er jobbet opp og jeg skal ha en laaang sommerferie…

I midten av juni drar vi en uke til Barcelona,  vi er min datter og jeg. Jeg er glad for å ha henne med, så jeg slipper å gå meg bort….:)

Vi har reist sammen noen ganger, og jeg gleder meg til å bli guidet rundt….:)

Jeg har vært i Barcelona før. Da ertet jeg på meg en som skulle sjekke biletten min….Det er heldigvis lenge siden, og en annen historie….:)

Nå skal jeg ut å se om han som griner vil være med meg i dag, og til storebroren , som faktisk ønsker mormor besøk. Det er da noe….:)
 

GULT er kult og en flaske med vin

 

Som sagt så er jeg “hektet” på smoothies, og det er jo ikke det verste man kan være hektet på….

Før trening i dag var det denne som måtte inntas. 

(P.S. Jeg lover å kjøpe meg et smoothiekrus til neste “visning” :))

Coop har disse gode GULE smoothiesblandingene . 

Når jeg blander med banan, vailjeyoughurt, annanasjuice så varer dette måltidet til langt på dag….

Jeg spiser jo mest sene kvelden og om natten, tidlig på dag har jeg vanskelig for å få noe ned, så derfor er smoothie perfekt for meg..

Flere bloggere har forskjellige smoothiesoppskrifter, så gi meg gjerne enda flere, bare ikke grønne…..

Så var det vinen!

Jeg kjøpte denne flasken fordi vinhone.blogg.no  anbefalte den. og den var god! Er jo en italiener da, og jeg har enda tilgode å smake dårlig italiensk rødvin…

 

Men nå er det ny uke og trening og smoothies som gjelder….:)

God uke til dere alle!
 

PUS I HUS

Her ligger jeg…

På badegulvet mens mor sminker seg…

Best å være i nærheten mens hun er  hjemme…

Plutselig er hun borte en laaaaang stund, før hun kommer hjem og hiver meg inn på katterommet, så jeg ikke skal vekke henne mens hun sover etter nattevakt.

For det hender det  at jeg gjør…

Og her ligger jeg …, på en kjøkkenstol mens mor lager mat…

Det hender at jeg får smake, men det er sjelden noe jeg liker….

Jeg får alltid litt kattesnop i stedet….

Det har vært litt stille i huset nå i det siste ….

Siden han jeg pleide hvile middag på sofaen med har flyttet , så er det litt stusselig  her….

Bare ikke jeg også må flytte  da….

18.02.2016

Jeg har begynt å lage hjemmelagde grynblandinger igjen…Det er forøvrig godt til nattmat…

Da vet jeg nøyaktig hva som er i , for de ferdigblandete du får kjøpt er ofte mye  sukker i, og sikkert andre ingredienser som man ikke trenger heller…

Jeg har blandet ca 5 dl havregryn,  ca. 2 dl sesamfrø, ca 2 dl solsikkefrø, hasselnøtter, mandler, valnøtter (må hakke nøttene).

Så skal det være honning etter ønske, må ha etpar desiliter. Jeg brukte akasiehonning. Hell det over,

Inn i ovnen på 180 grader 20-30 min.  Rør rundt noen ganger, og pass at ikke blandingen blir brent. Man kan ha på et bakepapir på toppen siste tiden for å unngå det.

I dag vekket pus meg, hadde tenkt å sove etpar timer til…Men jeg kjeftet ikke i dag… Skal på min siste nattevakt i kveld før  noen netter fri.  Og nå  skal jeg gjøre meg klar til en sen “søsterbrønsj” . Gleder meg til det…

Får  være litt sosial også . For det kan være et problem med mye nattjobbing. Man blir litt usosial, det vet de som har prøvd dette livet…..

 

Jeg ble lurt…

Dette kaller jeg å bli lurt….

Jeg har siden i fjor sommer vært "hektet på" smoothies.

Nå når det går mot lysere tider ville jeg begyne å lage gule, og kjøpte en gul smoothiesblanding

Trodde jeg…

Den ble grønn fordi det var grønnkål i den.

Og jeg greier ikke drikke noe grønt…, men jeg smakte på den…

Da er det bedre med denne
 

Det er jo et helt lite måltid i seg selv.

Frosne jordbær og blåbær, yoghurt, banan og eplejuice. Kanskje noen har noen oppskrifter på gule smoothies?

 

Soving,SOL og istid…

Når man jobber om natten, og bare får sove en liten stund før man bråvåkner, hva gjør man da?

Jeg er inne i en merkelig søvnperiode, og samtidig jobber jeg svært mye for tiden. Jeg sover altfor lite, og håper det snart går over…

Det er kanskje sollyset som gjør dette?

Etter å ha våknet altfor tidlig en dag midt i “nattevaktrushet”, så beinfløy jeg oppi haugen for å få sol i “trynet”, frisk luft  og ta litt bilder. På forhånd hadde jeg laget bolledeig – dette var på lørdag, og heldigvis kom her noen og spiste litt boller her i går.

I dag var jeg også tidlig oppe og priste solen, men alt dette snakket om vår ….:) Her i Bergen har vi istid og sol. Men jeg er storfornøyd med det, det er jo bare midt i februar må vite…..

I dag tok jeg også skoene på, og var ute på tur i 1,5 time. Her er noen bilder


Som dere ser . Istid i Bergen…:)

ER DU EN mindful eggekoker?


Dette er visst en slags eggekoker til microbøgeovn. Kanskje det hadde vært noe for meg…

Jeg spiser en del egg. Kokt egg skal kokes i 3,5 min, da er de helt perfekt…

Det er bare om å gjøre å ikke gjøre noe annet akkurat de minuttene det tar…

Hvor vanskelig kan det egentlig være….:)

En morgen jeg har gjort mye forskjellig og skal koke meg et egg, hiver jeg på pannen, vannet koker, jeg ser på klokken. Jeg skal stå akkurat her ved kjøkkendisken og vente mindful på at 3,5 min skal gå….

Jeg kan jo bare ….Nei, jeg skal greie å vente, det er jo ingenting jeg skal rekke….

Så var 3,5 min i mindful venting over. Jeg skal spise egg. Tømmer av vannet. MEN

Hvor i huleste er egget?

Det hadde jeg glemt å ta opp i pannen…

Sånn kan det gå….:)

TUR FOR tobente og firebente…

Å røre litt på seg i sjøluft og sol  kan være en stund mellom hver gang jeg får sjansen til, men i dag klaffet det. Huskyen er en heldig hund og får ut og ture hver dag. Men som oftest må min datter kjøre barnevogn i tillegg.

I dag , derimot, fikk mormor være den som trillet. Og småen i vognen var stille hele turen… En nydelig dag å være ute , og en flott plass å gå tur. Det er bare en halvtime å kjøre fra der jeg bor, og jeg håper på mange slike formiddagsturer nå når min datter har mammaperm, og det begynner å våres…

Etterpå måtte jeg rett og slett komme meg hjem å sove etpar timer. Det var ikke bare sjøluften som gjorde det, men jeg er inne i en dårlig søvn periode. Om jeg legger meg kl. 08 om morgenen etter en nattevakt, eller kl. 04 om natten, som jeg ofte gjør når jeg har fri, så sover jeg bare 4 timer. 

Det er mange som sliter med å sove, og hadde jeg hatt en helt vanlig dagjobb, så vet jeg ikke om jeg hadde fungert… Jeg skylder min dårlige søvn på overgangsalder, da jeg vet at dette er et av problemene med denne tiden…. Heldigvis er det bare i perioder, for jeg tåler dårlig å sove så lite…..

I dag var det i alle fall en flott dag å være formiddagsvåken på, for både dagslys og sol kjenner jeg gjør svært godt, og å være sammen med barn og barnebarn også.