Jeg inviterte egentlig til fiskemiddag, men fikk så ubendig lyst på lasagne.
Det er mat man ikke lager bare til en, slik jeg til daglig pleier- å lage middag bare til meg selv…
Får kalle den for Lasagne til alle, med og uten
Selve oppskriften er slik:
KJØTTDEIGSAUS:
450 gr. kjøttdeig
1 løk
1 paprika
1 gulrot
en halv fersk hvitløk
1 boks champinjong
1 boks hermetisk tomat
1 pk toro kjøttdeigsaus (vann tilsvarende på pk.)
salt, pepper, paprikakrydder.
OSTESAUS:
2 ss smør , 4 ss hvetemel, 6 dl melk.
salt, pepper, muskat.
ca 3 dl revet ost. (jeg brukte en pakke strimlet ost i gryten og en halv pakke strimlet mozarellaost til å ha på etter 20 min steketid)
Jeg pleier å ha halvparten melk og melet i en shaker og riste det før jeg blander det i gryten med resten av smeltet smør og melk. Osten har jeg i når sausen har kokt i ca. 10 min. Den skal bare smelte oppi.
9 PASTAPLATER
STEKES I OVN : 175 gr. 30 min.
Denne skal rekke til 4 personer, og ha gjerne med salat til.
Når man har forskjellige matpreferanser kan man gå ut fra hovedoppskriften og trekke fra og legge til etter hva man vil og kan ha i .
I går laget jeg to ulike kjøttsauser. Den ene med kjøttdeig, uten løk-bare litt grønt fra etpar vårløk, uten kjøttdeigsaus (er løk i den ferdigkjøpte fra Toro) uten champinjong Jeg hadde i stedet oppi 1 pk pluss 1 boks med knuste tomater, 2 ss tomatpure og 4 dl vann. Den ble litt løs så det hadde holdt med 3 dl væske.
I den andre kjøttdeigsausen fulgte jeg oppskrift, men uten champinjong og med annamafarse i stedet for kjøttdeig.
I begge formene hadde jeg glutenfrie pastaplater. Det kan virke som de må ha litt lenger tid i ovnen, så gjerne 5 -10 min lenger i oven, pass bare på at lasagnen ikke blir brent.Begynn med kjøttdeigsaus i smurte ildfaste former, så pastaplater. Legg det lagvis og ostesaus på toppen.
Jeg hadde formene inni ovnen i 20 min før jeg hadde ett nytt strøssel med ost over og stekte de ferdig.
BON APPETIT !
Det er jo fint at alle kan spise det samme, men samtidig an man kan ta hensyn til ulike preferanser! Lasagne er godt! Jeg spiser veldig lite rødt kjøtt: Jeg blir så tung i kroppen av det og får stive ledd; særlig om jeg spiser svin!
Ja, må bare det. Med noen som spiser vegetar og andre som trenger laktosefriså gjelder det bare å ha tunga beint i munnen når man slenger i de ulike grytene og formene…
Så veldig godt ut det her
I dag skal vi ha form med potetstappe på toppen, om eldste sønn kommer innom blir det en vegetarvariant også.. Lørdagsklem fra Mjøndalen <3
Ja, tror det er vanlig med ulike variasjoner middag i mange hjem, og det går jo fint når man bare vet…