Det er ikke noe nytt at dette er gode saker for tarm og fordøyelse.
Jeg har ikke hatt for vane å spise annet enn rødbeter som er syrnet og som jeg kjøper ferdig men tenker at dette skal jeg fortsette med.
Det er min datter,-svensken,som er hjemme i Bergen en tur ,og da har hun alltid noen gode mattips på lur.
Her er det rødløk i glasset. I går gjorde hun det samme med gulrøtter.
Da er det 1-2-3 regelen som gjelder:
1 del eddik, 2 del sukker, 3 del vann. Pluss det du vil fermentere.
Smaksrikt og godt til “alt” av middag, og du kan attpåtil ta en shot av væsken på glasset.
Prøv da vel…:)
4 kommentarer
denne fermenteringen er nok god,jeg forsøkte meg med fermentering etter oppskrift fra Berit Nordstrand,men det både luktet og smakte fis,råtten fis så mine glass havnet i komposten,men dette her virker annerledes :=)
He, he, dette smaker i hvertfall godt! Lover!
Det der ville jeg sagt er sylting. Syltet rødløk er godt, sant nok. Fermentering , da gjærer det også. Fermentert kål, f.eks..megasunt for fordøyelsen. Det dannes melkesyrebakterier. Vikingene drev med fermentering.
Det har du rett i . Dette er nok en enklere måte å syrne grønnsaker på, men både sunt og godt!