1, 2, 3-fermenter

Det er ikke noe nytt at dette er gode saker for tarm og fordøyelse.

Jeg har ikke hatt for vane å spise annet enn rødbeter som er syrnet og som jeg kjøper ferdig men tenker at dette skal jeg fortsette med.

Det er min datter,-svensken,som er hjemme i Bergen en tur ,og da har hun alltid noen gode mattips på lur.

Her er det rødløk i glasset. I går gjorde hun det samme med gulrøtter.

Da er det 1-2-3 regelen som gjelder:

1 del eddik, 2 del sukker, 3 del vann. Pluss det du vil fermentere.

Smaksrikt og godt til “alt” av middag, og du kan attpåtil ta en shot av væsken på glasset.

Prøv da vel…:)

4 kommentarer
    1. denne fermenteringen er nok god,jeg forsøkte meg med fermentering etter oppskrift fra Berit Nordstrand,men det både luktet og smakte fis,råtten fis så mine glass havnet i komposten,men dette her virker annerledes :=)

    2. Det der ville jeg sagt er sylting. Syltet rødløk er godt, sant nok. Fermentering , da gjærer det også. Fermentert kål, f.eks..megasunt for fordøyelsen. Det dannes melkesyrebakterier. Vikingene drev med fermentering.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg