FRA JERUSALEM TIL NETANYA (2)

Etter å ha overnattet to netter i Jerusalem , var det dette som var målet for resten av turen. Her er utsikten fra hotellrommet vårt i Netanya. Noen timers kjøretur fra Jerusalem, og som man ser, like ved sjøen….Gjett om jeg nøt å stå opp til denne utsikten hver dag i 9 dager…..:)

Men før vi kom hit var vi innom flere viktige historiske steder. Dagen startet med å gå gjennom minnesmerke over de falne jøder under Holocaust. Er man i nærheten av Jerusalem så synes jeg dette må stå øverst på listen over steder verdt å se. Det var selvsagt en sterk opplevelse……Vi fikk ikke ta noen bilder her.

Med på de fleste av turene,  hadde vi med oss en arkeolog, en dame som bodde i Israel og jobbet her ved ulike utgravningssteder. Hun hadde så mye som hun ville fortelle oss…, og flere dager var vi på maaange utgravningssteder. Det er forresten svært mange av de. Overalt hvor vi kom….

Denne dagen tok hun oss med til Ben Guvrin, eldgammel by under jorden og en spektakulær klokkehule. Vi hadde også et stopp ved Eladalen, der historien forteller om Goliat og David som kjempet ….

Nei, jeg gikk ikke ned her….Har slik “klaus”…..

Guiden vår kunne bl.a fortelle at når de jobbet med utgravninger , leitet de bl.a etter frø. Det kunne være med på å tidsfeste stedet som ble gravet ut.

Noen bilder fra klokkehulen. Er her ikke vakkert……?

Om kvelden kom vi frem til hotellet vi skulle være på resten av tiden i Israel. Hotel King Salamon i byen Netanya.

Slik så det ut fra balkongen da

Nesten hver dag gikk jeg meg en morgentur alene langs den kilometerlange stranden…

Er det rart jeg smiler….:)

Og sjøen. Ingen jellyfish eller andre uhumskheter. Her var bare så utrolig klart og rent og virkelig en fryd å svømme rundt i…..

Fortsettes…

 

12 kommentarer
  1. Ser ut til at du har vært på noen herlige steder – litt utenom de vanlige turistghettoene. Å ha med en arkeolog som hadde kunnskap om utgravingene satte vel en ekstra spiss på det! Kjempefin farge og lysvirkning på det øverste bildet! 🙂

  2. karidansen: Ja, var flinke guider, og selv om jeg aldri har vært så kjempeinteressert i det man finner nedenunder”, så var det artig for det. Og ja, hele turen var litt utenom det vanlige….

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg