Man trenger ikke være redd for å mangle proteiner, selv i et kosthold med bare vegetarmat. Jeg spiser fisk og sjømat (pesceterianer)
Her er noen gode proteinkilder for vegetarianere: EGG; BØNNER; LINSER; NØTTER,OST; SOPP; TOFU; SOJA;KIKERTER
Man kan erstatte kjøttprodukter og retter med vegetarpølser, annamafarse, burger, gryter, wok, frityr osv.
Voksne trenger ikke mer enn 1,2-1,4 gram protein per kroppsvekt for dagen og barn trenger 0,8 gram/kg kroppsvekt. Et eksempel for barn; 2 egg, to skiver grovt brød, 50gram ost, en håndfull nøtter, og tre gulrøtter. Spiser du fisk i tillegg er ikke mangel på protein et bekymmer.
Vitaminer og mineraler er en større bekymring, derfor er egg helt supert da det inneholder de fleste fettløselige vitaminene og også noen vannløselige. Andre vannløselige vitaminer finnes i korn, grønnsaker og frukt.
B-12 som er den eneste vannløselige som ikke finnes i grønnsaker, bønner, nøtter, kikerter osv lagres i kroppen i flere måneder og finnes i melk, ost, og sojamelk. Sistnevnte er tilsatt B-12. Å ta tilskudd i form av tabletter er derfor ikke nødvendig med mindre du er rådført med det.
Namnam og takk for tips :- D
Tiffany Gnaly: Værsågod, og takk for kommentaren!