Økologisk hvit quinoa har jeg fått smaken på. Den smaker godt i diverse middagsretter, jeg kommer til å bruke den mye, som variasjon til ris, poteter og couscous.
Jeg synes det smaker best om man blander den inn i maten etter den er kokt, i stedet for tilbehør.
Quinoa kommer opprinnelig fra Sør-Amerika og kalles gjerne for “Inkaenes gull”, på grunn av sitt næringsinnhold. Har et høyt kostfiberinnhold, høyt innhold av vitamin B1, og mineralene magnesium , jern og sink. Er en god proteinkilde i et vegetarkosthold, (14 gr. pr. 100 gr.), en kilde til vitamin B6 og mineralet kalium. Quinoa er naturlig glutenfri.
Jeg blandet noen grønnsaker i wokpannen , sammen med tofu som jeg hadde marinert i krydder og olje en time, stekte dette 10 min. og blandet så i kokt quinoa, som er ferdig på 12-15 minutter. En sunn og enkel middag som tar kort tid å lage.
Ikke prøvd det før….men hørtes jo sunt ut..og maten her så ut som deilig mat :)))
Så godt ut, takk for tips 🙂
Det ser fantastisk frisk og godt ut:)
annebe: Ja, Tofu er både godt og sunt og kan brukes til det meste. Forrige gang jeg laget det blandet jeg det med fisk.
spisogspar: Ja, værsågod. Egentlig du som satte meg på ideen, med den couscousoppskriften din:)
Anneli: 🙂 Trenger litt slik mat nå
Sunn og enkel…og fargerik 🙂 Og man spiser jo litt med øynene også 🙂 Det ser delikat og fristende ut 🙂
Eva: sant det du sier, man spiser med øynene også..
Godt mattips om sunn og lettvint mat! Jeg spiste en del quinoa for noen år siden da jeg prøvde å leve gluten-fritt. Det er ganske god smak på det! 🙂
karidansen: Ja, jeg liker det veldig godt, og så trenger det ikke så lang koketid, skal være litt “korttidsarbeid” å lage mat i hverdagen, synes jeg…
Åhh dette ser jo deilig ut !! 😉
Må prøve det 🙂 Ha en fin torsdag videre 🙂
http://hevhodet.blogg.no/: Takk, fin torsdag til deg også….:)