Det finnes flere gode grunner til å spise proteinrik mat …,
men dette brødet lager jeg mest fordi det er godt. Det er jo også proteinrikt , noe som jeg trenger i kostholdet mitt…
Oppskrift har jeg fått hos en søster som lager dette hele tiden og spiser minimalt med karbohydrater.
Hennes gode grunn til det er at hun har vært så sterkt plaget av migrene, og ved å være svært nøye på kostholdet sitt har hun blitt mye bedre.
Det er jo en kjent sak at det man inntar av mat og drikke kan ha stor innvirkning på helsen vår.
Jeg selv må passe meg for syrer i mat og drikke og drikker nesten utelukkende vann . Det er nesten umulig å spise syrefritt for det finnes i “alt” av mat og drikke men jeg har byttet ut endel ting som er mindre eller ikke syrer i.
Etter at jeg har begynt å kikke på hva det jeg spiser og drikker EGENTLIG inneholder , har jeg fått mange aha opplevelser…
Men her er oppskrift på dette proteinrike brødet
400 g mager cottage cheese
6 egg
35 g smør
50 g mandelmel
30 g profiber
50 g sesamfrø
2 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts. salt
Stekes på 190 grader 25 min.
Bruk stavmikser og bland cottage cheese og egg. Smelt smøret før det haes i. Bland i alt det andre.
La røren stå en stund før du steker.
Første gang jeg laget disse ble de veldig flytende og jeg hadde derfor litt havregryn oppi.
Jeg hadde heller ikke profiber, fant det ikke der jeg handler.
Og om du ikke må ha minus karbo er det jo greit å ha litt havregryn i.
Den andre gangen jeg laget disse var det utsolgt for mager cottage cheese og jeg kjøpte vanlig i stedet for
Da ble de akkurat passe i konsistens til å lage og jeg hadde ikke havregryn i.
Og jeg kommer fortsette å lage de slik. uten havregryn og med vanlig cottage cheese.
Så var det det på toppen. Jeg er av de som alltid har hatt en hang til å bruke riiiikelig med pålegg, og blir til at jeg kjøper litt mye av f.eks. italiensk salat som jeg er så glad i.
I dag laget jeg det før jeg spiste frokost. Og det er jo så såre enkelt…
Jeg bruker en pakke majones og legger i hodekål/sommerkål som jeg finsnitter opp. Legger så i raspede gulrøtter.
Krydder: litt hvit pepper, urtesalt. VOILA!
Smaker faktisk mye bedre og er langt billigere enn den butikkjøpte OG mye mindre syrer i for min del.
Det var dagens matprat…:)
Sikkert kjempegodt brød, høres veldig godt ut 🙂
Og veldig enkelt å lage. Bare prøv😀
Det så godt ut. Jeg lagde sånne med havregryn i helga. De er jo så gode at jeg spiser mer enn jeg trenger!!!! Ha en vakker dag. Klemsiklem 🙂
Gjør ikke noe å spise mer av de, vi trenger proteiner i voksen alder også…