Her kommer oppskrift på en deilig lakseburger, perfekt sommermiddag både til grilling og steking.
Ingredienser til 2-3 personer:
300 gram laks (to fileter)
1 egg
2 SS creme freiche eller melk
2 SS mel (jeg brukte glutenfritt mel)
Salt og pepper
Mix med stavmixer eller mixmaster
Form deigen til karbonader i ønsket størrelse og legg på et bakebrett. Stek i ovnen ca 10 min på 150 grader til de er faste. Nå er de klare til å stekes eller grilles!
Hjemmelaget dressing (som er helt super til fisk):
En halv boks rømme
5 biter sylteagurk hakket i små terninger
Saften fra en halv sitron og pepper.
Kan fint serveres uten brød eller med hamburgerbrød, jeg brukte vanlig glutenfritt brød fra frysedisken.
Ketchup ble byttet ut med pesto og øvrig tilbehør var hjertesalat og rå løk.
Håper det smaker!
// Anneli
Nam nam! 😀 Dette så skikkelig digg ut! 😀 God torsdag videre! 😀
Tone Utne: Takk, god torsdag til deg også
Å nam! den lakseburgeren så himmelsk god ut! 🙂
spisogspar: Ja, er mye godt å lage av fisk, spesielt når man spiser vegetar er det greit å variere litt
Laks er godt, i burger eller ren form 🙂 Og det er litt sommermat ja 🙂 nam <3
frodith: Ja, jeg er også glad i laks, og greit å variere..
Jeg har aldri smakt lakseburger, men det så jammen godt ut det du presenterte her 🙂 Jeg er jo ellers veldig glad i laks 😀
Eva: Er så lett å lage og tar ikke lang tid. Og greit å variere om man spiser ofte laks.