SØTT, GODT og mektig

Har dere sett noe så lekkert….

Bildet er av en kake en arbeidskollega har laget. Jeg synes hun burde åpnet konditori for hun er supergod på kaker….

Jeg har ikke noen god finmotorikk, men prøver likevel med mer eller helst mindre hell. Kakene jeg baker blir som oftest gode men ikke akkurat vakre….:)

I går kom der noen på kaffibesøk , og da var det en gyllen anledning til å prøve ut denne kaken.

 

Oppskrift på denne er en kombo av to oppskrifter og jeg tror det er første gangen jeg har fått til en god bunn i en rund form, for denne var saftig og god, og jeg baker den garantert flere ganger…

Med det mektige fyllet/frosting er dette en kake til mange.

OPPSKRIFT  KAKEBUNN: (Den er å finne på melk.no)

3 egg

3 dl sukker

4 dl hvetemel

4 ss kakaopulver

3 ts. bakepulver

2 ts. vaniljesukker

200g smør

3 dl lettmelk

Begynn med å smelte smøret. Så skal det avkjøles.

Egg og sukker til eggedosis ( ta eggene ut og la de bli litt romtempererte og pisk i flere minutter)

Ha de tørre ingrediensene i en bolle . Tilsett melk, så avkjølt smør, og eggedosis. (Dette vekselsvis, rør godt mellom hver gang.)

STEKES: 175 gr i 40 min.

 

SJOKOLADEKREM 

200 gr smør

500 gr. melis (muligens litt mer-prøv deg frem , jeg brukte ikke mer enn 500)

2 ts. vaniljesukker

2 egg

200 gr. melkejokolde (kokesjokolade kan også brukes)

 

1 pose   nonstop

 

Begynn med å smelte sjokoladen i vannbad. (Den kan være litt lunken, fingervarm,  men ikke varm når du blander den med det andre.)

Pisk smør melis og vaniljesukker. Tilsett ett og ett egg om gangen. Til slutt den smeltede, avkjølte sjokoladen. Pisk godt.

Her er mye krem,  du trenger ikke dele kaken , bare pynte oppå etter beste evne. 

Like før servering slenger du oppå en pose nonstop. Det er jeg ganske god på….:)

 

Jeg legger med noen bilder fra min egen kakebaking i dag.  Jeg er fornøyd selv om ikke kaken kan måles med min arbeidskollega sin i utseende.

Den er hvertfall like god!

 

 

11 kommentarer

Siste innlegg