Har dere sett noe så lekkert….
Bildet er av en kake en arbeidskollega har laget. Jeg synes hun burde åpnet konditori for hun er supergod på kaker….
Jeg har ikke noen god finmotorikk, men prøver likevel med mer eller helst mindre hell. Kakene jeg baker blir som oftest gode men ikke akkurat vakre….:)
I går kom der noen på kaffibesøk , og da var det en gyllen anledning til å prøve ut denne kaken.
Oppskrift på denne er en kombo av to oppskrifter og jeg tror det er første gangen jeg har fått til en god bunn i en rund form, for denne var saftig og god, og jeg baker den garantert flere ganger…
Med det mektige fyllet/frosting er dette en kake til mange.
OPPSKRIFT KAKEBUNN: (Den er å finne på melk.no)
3 egg
3 dl sukker
4 dl hvetemel
4 ss kakaopulver
3 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker
200g smør
3 dl lettmelk
Begynn med å smelte smøret. Så skal det avkjøles.
Egg og sukker til eggedosis ( ta eggene ut og la de bli litt romtempererte og pisk i flere minutter)
Ha de tørre ingrediensene i en bolle . Tilsett melk, så avkjølt smør, og eggedosis. (Dette vekselsvis, rør godt mellom hver gang.)
STEKES: 175 gr i 40 min.
SJOKOLADEKREM
200 gr smør
500 gr. melis (muligens litt mer-prøv deg frem , jeg brukte ikke mer enn 500)
2 ts. vaniljesukker
2 egg
200 gr. melkejokolde (kokesjokolade kan også brukes)
1 pose nonstop
Begynn med å smelte sjokoladen i vannbad. (Den kan være litt lunken, fingervarm, men ikke varm når du blander den med det andre.)
Pisk smør melis og vaniljesukker. Tilsett ett og ett egg om gangen. Til slutt den smeltede, avkjølte sjokoladen. Pisk godt.
Her er mye krem, du trenger ikke dele kaken , bare pynte oppå etter beste evne.
Like før servering slenger du oppå en pose nonstop. Det er jeg ganske god på….:)
Jeg legger med noen bilder fra min egen kakebaking i dag. Jeg er fornøyd selv om ikke kaken kan måles med min arbeidskollega sin i utseende.
Den er hvertfall like god!
Den var lekker og fristende ja.. God helg videre til deg <3
Ja den så nydelig ut <3 Fikk lyst på kake nå :))
Å fy søren så lekker! Ja, hun er jo allerede en flink konditor! Tipper den smakte perfekt <3
nam! den så deilig ut!:)
Nam, de ser kjempegode ut begge 2!
Den kaken var utrolig lekker! Jeg har aldri prøvd meg på sånne roser rundt kanten (selv om datteren min sier det er veldig enkelt …) men å slenge på nonstop skal til og med jeg klare! Nå fikk jeg jammen lyst å bake.. ja ikke nå i kveld altså. Nyt søndagen, og takk for god inspirasjon til sjokoladekake 🙂
margarites: værsgo, ja nyte søndagen…
Den så både flott og deilig ut .-)
Hadde den enda vært glutenfri 😭
Atle Lundhaug: Hi, hi, går sikkert an å bake glutenfri men jeg har prøvd å bake med glutenfritt mel før og synes ikke det blir noe godt bakverk
Så utrolig fin 😀