VEGETARMOUSSAKA

Denne oppskriften har jeg fra et tv-program jeg så en natt, og det handlet om Italiensk god mat.

1 AUBERGINE- skjæres i skiver, legges på et fat en halvtime med litt salt på så væsken trekkes ut.

NOEN POTETER- skjæres i skiver .  Stek potetskivene og aubergin i olje og legg de i bunnen på en ildfast form.

TOMATSAUS: 1 RØDLØK;  1 GUL LØK, noen fedd HVITLØK- stek i olivenolje, hell på 2-3 ss TOMATPURE, 2 BOKSER TOMATER., (litt rødvin om du har), salt og pepper. Trekk sausen en stund.

(Jeg steker med 1 pk ANNAMAFARSE også i denne sausen.)

MOZARELLAOST + PARMESANOST: Legg tomatsaus og ost lagvis ,ost på toppen. 

I dag laget jeg glutenfri ostesaus i stedet, dvs vanlig hvitsaus ,revet ost  oppi når sausen var ferdig og la smelte.. Jeg la dette lagvis og hadde raspet ost på toppen. Smakte fortreffelig. Dette er fin mat å lage når man er flere. Vi var 4 voksne og et barn i dag, og dette var en grei middag å lage da. 

Stekes i ovn ca 175 grader i en halvtime.

Salat er godt følge til.

10 kommentarer
    1. Moussaka er kjempegodt, uansett 🙂 Likte mye gresk mat før, men spiser det for sjelden nå. En gresk restaurant er kanskje noe jeg bør tenke på ja 🙂 Altså et besøk på en … 😀 he-he

    2. frodith: Etter jeg begynte spise vegetar har jeg øvd meg litt på å bruke grønnsaker jeg ikke har pleid å spise før, bare for å variere litt, og aubergine er en slik en, man må bare tilberede riktig så er det så godt. Gresk mat er godt, men tror man må lete litt for å finne det her hjemme?

    3. Åse Helen: Ja, smakte kjempegodt!. Første gang jeg laget glemte jeg å steke aubergin, og det var ikke lurt. Jeg jobber i natt, så kos og kos . Det er nå stille akkurat nå. God kveld og natt til deg.

    4. Den ser god ut! Hva bruker du å jevne sausen med når du ikke bruker gluten? Maizena? Jeg er veldig glad i gresk mat, og jeg spiser en del vegetarmat, sjøl om jeg også spiser noe kjøtt og fisk.:D

    5. karidansen: Ja, den er virkelig god. Jeg må si jeg spiser litt gluten, har bare en sønn som absolutt ikke skal ha det, så jeg jevner da saus med Toro sin lyse glutenfri melblanding eller en blanding av rismel og soya

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg