Er du ALGESPISER? og oppskrift på KANELKAKE

I forrige innlegg hadde jeg vært på helsekostbutikk og kjøpt med meg noen alger som jeg hadde tenkt å bruke i matlaging. 

Mitt første møte med alge-mat ble ikke så vellykket, for de jeg hadde kjøpt var ikke spiselige?

Jeg gikk tilbake til butikken men der var hun som hadde solgt det til meg like overrasket som meg, og sa hun skulle snakke med butikkinnehaver. 

Mer vet jeg ikke men tenker spørre igjen….

Jeg fikk i stedet med meg denne posen her som av bildet ser ut til å kunne brukes i wok.

Som dere ser er jeg ikke tøffere enn at jeg lager det hver for seg….

Middagen tenker jeg spise på jobb i natt, og jeg skal nok la høre fra meg om jeg blir dårlig, for dette er mitt første møte med alge-mat……

Om det er noen der ute som bruker dette i kostholdet sitt hører jeg gjerne om det……..

KANELKAKE. Fikk jeg så ubendig lyst på her en dag en søster snappet meg at hun hadde laget. Jeg fikk likegodt oppskriften, ingrediensene er slik man oftest har i hus, så frem med bakesaker om du vil ha noe godt til kaffen.

OPPSKRIFT: 150 gr. margarin/smør og 2,5 dl sukker . Dette røres hvitt

3 egg– bland i ett av gangen og rør godt mellom hvert 

4,5 dl hvetemel, 1,5 ts. bkepulver, 3 ts. vaniljesukker. – siktes i røren

1,5 dl melk. Bland i

Fyll: En halv dl. sukker, kanel.  ikke vær gniten her, kanel er sunne og gode saker.

Steketid: 50 min , 175 grader. 

VOILA! Smaker selvsagt best nybakt og med is til. og har du oppi noen epler før du steker blir det en god eplekake.

Jeg selv har brukt denne i to besøk her de siste dagene, men jeg baker jo helst nattestid, så vil noen ha nybakt hos meg så vet de når de må komme på besøk…..:)

 

 

10 kommentarer
    1. Tror aldri jeg har spist alger.. hører gjerne hvordan det gikk med deg når du spiste det..regner jo med det går bra :)) Styreren i barnehagen jeg jobba laget ofte ei veldig god kanelkake..nam <3<3

    2. Kanelkake er supergodt, alger er jeg litt mer tvilende til… Blir spennende å høre hvordan maten din smakte. Når det gjelder kanel så er det vel ikke alt kanel som er bra? Har hørt at det er ceylonkanel (eller noe sånt) som er sunt. Har en sånn boks i hus men synes ikke det smaker like godt som vanlig kanel… men kanskje det ikke smaker så ulikt i kake. Jeg har bare brukt det på havregrøt.

    3. Algemat har jeg ingen kjennskap til, men blir spennende å høre hvordan det smaker.
      Kanelkaka hørtes kjempenydelig ut, så kanskje jeg skal teste ut den når jeg er hjemme igjen.

    4. margarites: Stemmer det med kanel, jeg skal gå og få fatt i den riktige sorten, for jeg bruker det ganske mye, er en av ingrediensene i en ikke-få-alzheimer-sekk

    5. Bra det løste seg! Hvis ikke kunne du jo brukt den som ansiktsmaske kom jeg på:).
      Kunne godt tenkt meg et slikt kakestykke…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg