Dumplings går fint an å lage selv. Jeg har ikke prøvd enda…. , men fikk det servert av svensken da hun var hjemme.
Det finnes så mange oppskrifter. Dette er en enkel oppskrift.
Man kan både frityrsteke og koke/dampe de.
Fyllet kan varieres, men det blir vegetarfyll når vi skal spise.
DEIG: Hvetemel , vann. Bruk dobbelt så mye hvetemel som vann. To porsjoner: 1 DL MEL 0,5 DL VANN. Legges i kjøleskap en stund til den skal brukes
Bland inn litt etter litt av vannet og tilsett mer mel etter behov. Elt den med hendene til den er smidig.
FYLL: ANAMMAFARSE , VÅRLØK (eller purreløk), HAKKET CHILLI, REVET INGEFÆR, LITT HAKKEDE PEANØTTER, NOEN SS. SOYASAUS, EN SS SESAMOLJE (ble sløyfet da vi laget-hadde glemt å kjøpe) Bland sammen og Stek fyllet .
Kjevle/trykk ut deigen til små rundinger og legg litt fyll i midten. Brett over til en halv sirkel og knepp sammen sidene med gaffel.
Frityr Dumplingsene ( brukte en wokpanne) eller kok i vann i 4 min, og damp noen minutter etterpå.
DIP: soyasaus, sitronsaft , 1 ss sukker -(ikke bruk en salt soyasaus,- jeg holdt på å daue av tørste natten jeg hadde spist dette)
Jeg synes de friterte smakte best (men så er jeg veldig glad i fritert mat da…) mens min datter likte best de dampede.
Salat er nok ved siden av, men man kan også ha ris til.
Spennende mat..tror ikke jeg har smakt :)) Fritere mat gjør jeg aldri..men har smakt og det er jo godt..
Ha en fin kveld <3
Er det DET som er dumpling ja
annebe: Er sååå godt. Fin kveld til deg også
frodith: Ordentlig godt. Smakte de for første gang i Stockholm , men var veldig gode de som ble laget hjemme også