DUMPLINGS -vegetar

Dumplings går fint an å lage selv. Jeg har ikke prøvd enda…. , men fikk det servert av svensken da hun var hjemme. 

Det finnes så mange oppskrifter. Dette er en enkel oppskrift.

Man kan både frityrsteke og koke/dampe de.

Fyllet kan varieres, men det blir vegetarfyll når vi skal spise.

 

DEIG: Hvetemel , vann.  Bruk dobbelt så mye hvetemel som vann. To porsjoner: 1 DL MEL   0,5 DL VANN.  Legges i kjøleskap en stund til den skal brukes

Bland inn litt etter litt av vannet og tilsett mer mel etter behov. Elt den med hendene til den er smidig.

 

FYLL:  ANAMMAFARSE , VÅRLØK (eller purreløk), HAKKET CHILLI,  REVET INGEFÆR,  LITT HAKKEDE PEANØTTER,  NOEN SS. SOYASAUS, EN SS SESAMOLJE (ble sløyfet da vi laget-hadde glemt å kjøpe)  Bland sammen og Stek fyllet .

Kjevle/trykk ut deigen til små rundinger og legg litt fyll i midten. Brett over til en halv sirkel og knepp sammen sidene med gaffel. 

 

Frityr  Dumplingsene ( brukte en wokpanne) eller kok i vann i 4 min, og damp noen minutter etterpå.

 

DIP: soyasaus, sitronsaft , 1 ss sukker -(ikke bruk en salt soyasaus,- jeg holdt på å daue av tørste natten jeg hadde spist dette)

 

Jeg synes de friterte smakte best (men så er jeg veldig glad i fritert mat da…) mens min datter likte best de dampede. 

Salat er nok ved siden av, men man kan også ha ris til.

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg