Det er snørikt i Bergen for tiden……
Jeg våknet til lyder fra unger og akebrett i morges og måtte ut å gå i nysnø, og endelig gjøre bruk av Hugin og Munin vottene mine som søster har strikket.
Hugin og Munin betyr Tanken og Minnet , som jeg har nevnt før.
En aldri så liten skogstur en søndags morgen. Om det bare holder seg slik, skal jeg jammen ut å gå ofte, for vi har fått smakt på litt av et uvær i det siste…..
og da er det sofakroken jeg oppholder meg mest, i når jeg ikke er på jobb……
Nå venter jeg på middagsbesøkende . I dag er det enkel desember middag. Medisterkaker, Vegisterkaker og tilbehør.
Vegisterkakene har følgende oppskrift:
2 dl ris og 4 dl vann. KOKES. (Basmatiris, men jeg brukte Jasmin ris og det gikk like bra.)
1 stor blomkål (700 gr.)- kuttes og kokes.
2 dl havregryn
1-2 ts toppet vegansk buljongpulver. ( jeg brukte grønnsakbuljong siden jeg ikke hadde noe annet, og blandet det ut i bitte litt vann før jeg hadde det i røren.)
1 ts. malt ingefær
1 ts. revet muskat
litt pepper og salt.
Bland sammen kokt ris, kokt blomkål, havregryn og krydder.
Form til vegisterkaker og stek de gylne.
Jeg ettersteker en stund i stekeovn etterpå.
Da ønsker jeg bare god 2 søndag i advent. og fortsetter på middagstilberedning……
Jeg visste ikke hva Hugin og Munin betydde….før nå!
vgisterkaker lyer spennende – og er jo adskillig sunnere enn sin navneslektning – medisterkaker! Ikke ofte dere har mer snø i Bergen enn vi har på Østlandet. Jeg befinner meg for øyeblikket i Trondheim, og her er det lite snø!
Jeg liker ikke medisterkaker så det må bli vegisterkaker da
Du verden… jeg lagret denne oppskriften. Har noen i slekten med “veggisgriller”.
Takker!
Så koselig du har pynta! Og maten ser gooood ut!
Koselige de vottene, og greit med litt snø nå i Desember :)) Maten så veldig god ut den..og kjekt med tips til vegetarmat til eldste sønnen.. :)) Koselig og adventsfint på bordet var det også<3<3
Flott tur skjønner jeg
Yngste sønn og samboer ble jo plutselig vegetarianere, men de er utrolig flinke til å variere kosten 
Jeg er ikke vegetarianer, men det må jeg prøve ut
Den var ikke dum
Dattera til gubben har blitt vegetarianer, så da er det gull å lære slike oppskrifter 
Så spennende de Vegisterkakene virket, har notert meg oppskriften og skal virkelig prøve den ;o)) Så fra en barndomsvenninne at dere hadde fått snø i Bergen, så koselig. Den vi hadde forsvant for et par dager siden…
karidansen: Ja, jeg synes de er gode og kan godt lages til kjøttspisere også. I dag hadde jeg kålrotstappe som tilbehør.
Åå, er vel kaldt der hvertfall….
Atle Lundhaug: Ja, prøve den oppskriften. Smaker veldig annerledes, men gode er de…
Margrethe: Takk! ja, alt ble spist opp….:)
annebe: Ja, jeg er veldig takknemlig over snøen, kanskje den blir liggende en stund…
Vegisterkakene kan anbefales , og er veldig enkle å lage.
dedicat: Ja, det bør man være når man spiser vegetar, og det er lett å variere….
Jeg synes det er godt å høre om så mange andre som har gått over til et vegetarisk kosthold.
Doc og Dask: Så flott! Og lover at det er superenkelt å få til
Vera Lynn: Så bra! det håper jeg du gjør.
Var virkelig deilig ned snø nå etter alle “skyllingen” vi har fått….