SNØ i desember, oppskrift Vegisterkaker og god 2. adventsøndag!

Det er snørikt i Bergen for tiden……

Jeg våknet til lyder fra unger og akebrett i morges og måtte ut å gå i nysnø, og endelig gjøre bruk av Hugin og Munin vottene mine som søster har strikket. 

Hugin og Munin betyr Tanken og  Minnet , som jeg har nevnt før.

En aldri så liten skogstur en søndags morgen. Om det bare holder seg slik, skal jeg jammen ut å gå ofte, for vi har fått smakt på litt av et uvær i det siste…..

 og da er det sofakroken jeg oppholder meg mest, i når jeg ikke er på jobb……

Nå venter jeg på middagsbesøkende . I dag er det enkel desember middag. Medisterkaker, Vegisterkaker og tilbehør. 

Vegisterkakene har følgende oppskrift:

2 dl ris og 4 dl vann. KOKES. (Basmatiris, men jeg brukte Jasmin ris og det gikk like bra.)

1 stor blomkål (700 gr.)- kuttes og kokes.

2 dl havregryn

1-2 ts toppet vegansk buljongpulver. ( jeg brukte grønnsakbuljong siden jeg ikke hadde noe annet, og blandet det ut i bitte litt vann før jeg hadde det i røren.)

1 ts. malt ingefær

1 ts. revet muskat

litt pepper og salt.

Bland sammen kokt ris, kokt blomkål, havregryn og krydder.

Form til vegisterkaker og stek de gylne. 

Jeg ettersteker en stund i stekeovn etterpå.

Da ønsker jeg bare god  2 søndag i advent. og fortsetter på middagstilberedning……

16 kommentarer

    1. Jeg visste ikke hva Hugin og Munin betydde….før nå!
      vgisterkaker lyer spennende – og er jo adskillig sunnere enn sin navneslektning – medisterkaker! Ikke ofte dere har mer snø i Bergen enn vi har på Østlandet. Jeg befinner meg for øyeblikket i Trondheim, og her er det lite snø! 🙂

    2. Koselige de vottene, og greit med litt snø nå i Desember :)) Maten så veldig god ut den..og kjekt med tips til vegetarmat til eldste sønnen.. :)) Koselig og adventsfint på bordet var det også<3<3

    3. Så spennende de Vegisterkakene virket, har notert meg oppskriften og skal virkelig prøve den ;o)) Så fra en barndomsvenninne at dere hadde fått snø i Bergen, så koselig. Den vi hadde forsvant for et par dager siden…

    4. karidansen: Ja, jeg synes de er gode og kan godt lages til kjøttspisere også. I dag hadde jeg kålrotstappe som tilbehør.
      Åå, er vel kaldt der hvertfall….

    5. annebe: Ja, jeg er veldig takknemlig over snøen, kanskje den blir liggende en stund…
      Vegisterkakene kan anbefales , og er veldig enkle å lage.

    6. dedicat: Ja, det bør man være når man spiser vegetar, og det er lett å variere….
      Jeg synes det er godt å høre om så mange andre som har gått over til et vegetarisk kosthold.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg