EN GOD-HJERTE-DAG….


Måtte bare dele potethjerte jeg fant i posen med poteter en dag…. For noen dager siden dro vi- min datter, 2 barnebarn og jeg,  på tur dit potetene kommer fra. På landet. Vi hadde bestilt mat på forhånd.Fiskesuppe hos min tante og vafler hos mor. En dag sammen , 4 generasjoner som er glad i hverandre= godt for hjerte……

Det var aller første “visningstur” for den siste nye i flokken som har blitt noen uker nå. Vi ville på besøk til oldefar, ta bilder av oldefar og oldebarn sammen. Og selv om han bor på sykehjemmet med Mr. Alzheimer og ikke husker at vi har vært der når vi lukker døren til rommet hans, og går, så er det noe med følelsen…..jeg tror han føler en ro ved at noen som er glad i han har vært der en stund…..

Den lille ligger i oldefar sin seng og sover, selv sitter han i stolen sin. Tre-åringen, som er blitt storebror er litt skeptisk til hele oldefar, han synes han er litt rar kanskje? Det han vet er at oldefar er glad i chips så det må han ha med når han drar på besøk….

Vi må ta bilder og “snapper” rundt til familien hvor vi er. Far er veldig glad i bilder, det er noe håndfast han kan ha hele tiden rundt seg , og kan ta frem når han vil. Han spør hele tiden om ikke han kan få bildene,nå, med en gang….Ikke til å forstå disse “nymotens” måtene å ta bilder på , med telefon….

Han må holde den lille så vi får ta noen bilder av den aller eldste og den aller yngste i familien, men jeg vet av erfaring at far ikke liker å holde babyer. Det er noe som jeg som er eldst av seks søstre husker…. Dette holder enda stikk, han er tydelig på at han ikke vil holde i denne nye lille kroppen alene, men når jeg holder sammen med han går det bra….

Vi drar videre til min tante som er en fantastisk kokk og har laget nydelig fiskesuppe til oss. Jeg har på forhånd spurt henne om hun kan lage suppe til oss i all enkelhet. Min tante og onkel har alltid full frysen i fiskemat, og jeg vil ikke at det skal være for mye arbeid med matlaging når vi kommer. De er tross alt “opp i årene nå”. Men min onkel som er over 80 og min tante som fyller 80 neste år drar og fisker , så vi får helt fersk fisk med ulik tilberedning ved siden av suppen! Og jeg som ba om noe i all enkelhet…..

Så går vi ned en trapp og opp en trapp til min mor og får nystekte vafler. Det er hun ekspert på…Jeg drar alltid god og mett når jeg har “tatt runden” på landet….

Mor har vært på sydentur for noen uker siden og har kjøpt med seg , av alle ting, en dansende og støyende ku!  Den finner hun frem  og setter på-knappen til alle som kommer innom. De minste  er helt facinert, vi voksne får latterkick. Hun har også hatt den med til min far….Så den har fremkalt latter overalt… Det var vel det som var tanken bak….

Så drar vi hjem igjen , -hver til vårt- etter en fin dag. Jeg er glad vi kommer oss hjem før mørket senker seg, for jeg liker ikke kjøre i mørket lenger. Det er noe med alder og øynene , hører flere som forteller om akkurat det…….

22 kommentarer

Siste innlegg