Noe salt og noe søtt og oppskrift på NOE SØTT OG SURT på nøttebunn…

Dette kan du bruke til nesten  “alt”…,

Og jeg deler en god oppskrift du kan ha Lemon curd i.

Det salte i går var middag jeg delte med noen i familien, det var lutefisk, bacon m.m. 

Bilde har jeg ikke for det glemte jeg i farten, men ser av oppskrifter på lutefisk at det står man skal legge den på salt bare en halvtime eller slik.

Men det er feil, synes jeg. Skal den bli litt fast og fin trenger den 2-3 timer å legges i salt før man har den i ovnen på 200 grader en halvtime.

 

Etter den salte middagen, var det dette som stod for tur

Multekrem. Mmmmm, noe så godt. Det var sønn og samboer som hadde laget og tok med til oss. Selvplukkede multebær…

 

Så var det tid for kaffe og her kommer kaken jeg deler oppskrift på. Forøvrig funnet hos Franciskas Vakre Verden. Og hun har jammen mange kakeopskrifter!

Kaken kan man begynne å lage flere dager i forveien og det gjorde jeg.

Fredag laget jeg Lemoncurd, lørdag laget jeg kakebunn og søndag satte jeg den sammen. Null stress…

 

FESTKAKE MED LEMONCURD

Start med å lage Lemoncurd.

4eggeplommer

130 gr. sukker

120 gr presset sitronsaft (2 sitroner)

Revet skall av 2 sitroner

100 gr. smør

Ha eggeplommer, sukker, sitron og sitronskall  i en metallskål. Sett skålen over en kasserolle med kokende vann. Varm op sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring til den blir tykk og kremet. Trekk kasserollen fra platen og rør inn smør i terninger.

( Jeg pisket sammen eggene før jeg blandet alt i en gryte og det gikk helt fint. Bare å passe på å røre hele tiden. Jeg brukte soft soya smør som er laget på rapsolje)

 

NØTTEBUNN:

4 eggehviter

150 gr.melis

100 gr mandler- grovhakkede

50 gr.valnøtter-grovhakkede

50 gr. sjokolade- grovhakket  (I oppskriften står det 70% sjokolade, jeg brukte kokesjokolade)

Stivpisk eggehviter, vend inn melis, vend inn nøtter og sjokolade

Stekes 180 gr. i 45 min. (24 cm kakeform)

 

KREM/PYNT:  3 dl kremfløte. 

hakket mørk sjokolade eller dajmsjokolade til å strø oppå (jeg brukte en dobbel dajmsjokolade

)

 

Bunnen ble saftig, myk og god og kaken er enkel å lage. Anbefales, spesielt om du liker noe søtt og surt på en god nøttebunn!

 

 

8 kommentarer
    1. Takk for oppskriften. Hørtes nydelig ut. Har en tanke om at lemoncurd er vanskelig å lage – men har lagd det, så vet det går greit.
      Hyggelig å samle folk til god mat. Og lutefisk er godt. Vurderer lutefiskmåltid på vesle juleaften.
      Ønsker deg en fin dag.

    2. Mmmm….den ser jammen god ut den kaken 🙂 Skulle nok forsøkt denne ja.
      Koselig med god mat sammen med familie, og multekrem er jo eksklusivt å få servert 😀
      Skikkelig kos <3

    3. Eva: Ja, jeg liker kaker som er lett å lage og ikke blir mislykket…
      Ja, den multekremen var god, måtte hive i meg siste rest i natt…:)

    4. Nam, dette så og hørtes godt ut. Den oppskriften skal jeg notere meg og prøve en gang! Skjønner godt at dere koste dere med god mat…selv om lutefisk ikke er helt min greie. Har aldri smakt det, men lukten fra barndommen og den skjelvende fisken…. Har sett at den ikke er så skjelvende nå lenger, men likevel.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg