VIL IKKE ofre et eneste barn….

All respekt for menn som jobber i barnehager, som velger å jobbe tett med barn, selv om de er menn. Barnehager trenger uten tvil mannlige ansatte, de er en ressurs både for barna og de kvinnelige ansatte. Det er jeg ikke i tvil om.

Likevel vil jeg ikke ofre et eneste barn, fordi menn skal ha gode arbeidsvilkår. Jeg vil at mine barnebarn skal være ett hundre prosent trygg når de leveres i barnehagen. Jeg må kunne stole på at foreldrene kan slippe å være litt i tvil om barnet er trygt , og beskyttet, så lenge det befinner seg i barnehagen. Små barn er det mest verdifulle vi har. Når de kan være utsatt for overgrep i en barnehage, er det noe som må være veldig feil…..

Vi blir pumpet med informasjon om overgrep i media, fra menn som gifter seg med barn, menn som forlyster seg med barn i barnebordeller i andre land, overgrep som skjer både utenlands og her til lands. Skal vi bare lukke øynene og tro at det ikke skjer her også, i vår umiddelbare nærhet?

Vi vet at det som skjer i barndommen forfølger oss resten av livet. Det er en livslang helingsprosess når et barn blir misbrukt. 

 

Når menn velger å jobbe tett med små barn, for det er de jeg snakker om her. Små, vergeløse barn…

Menn bør akseptere at det finnes retningslinjer fordi de er menn. Jeg synes IKKE at det er en selvfølge at menn skal kunne trekke seg tilbake og skifte bleier, eller være lenge nok alene sammen med et barn til at et overgrep skal skje.  Og jeg vil ikke være redd for å si det.

Det må gå an med enkle grep å legge tilrette for at både barn og foreldre kan være  helt trygge på at ingen overgrep skal kunne skje , samtidig med at menn med barnehagen som arbeidsplass, skal kunne fortsette å jobbe der, og være trygge for at de ikke blir mistenkt for noe som helst som handler om overgrep.

Jeg har mange eksempler på menn som gjør en fantastisk jobb i barnehagen. Men det er på tide å sette seg ned å lage regler, så både barna kan være beskyttet , foreldrene trygge, og samtidig at menn skal ha en god arbeidsplass. 

Kan dette være så vanskelig, når vi vet hva som står på spill?

Jeg vil ikke ofre et eneste barn på menns arbeidsvilkår!

23 kommentarer
  1. Barnas sikkerhet er helt klart det som er viktigst i slike saker..likestilling er også viktig..men det får komme i andre rekke..
   Har jobbet i over 30 år i barnehager..men ikke med mange menn..men jeg føler meg trygg på at de jeg har jobba med er fine folk( sikker kan en ikke være ) 🙂 I barnehagene jeg har jobba i er det vinduer inn til stellerom , men det bør utarbeides veldig bra rutiner på hvordan man skal unngå slike grusomme overgrep i fremtiden… Ha en fin kveld <3

  2. annebe: Takk for kommentar.
   Ja, det viktigste først….
   Man må kunne ta noen små grep , og forstår ikke at menn skal føle seg forulempet av det..
   Fin kveld til deg også…

  3. frodith: Ja, og jeg forstår ikke helt hva som er problemet med det. For det er jo tydeligvis der det er mulighet for at det skjer noe…

  4. Virkelighetensverden: Mitt innlegg gjelder barn som skal være ivaretatt og beskyttet tiden de oppholder seg i barnehagen. Så får det være de voksnes ansvar å lage regler og instrukser ifht dette

  5. Virkelighetensverden: Nei, menn skal ikke betraktes som kriminelle pga. kjønnet sitt. Ja, kanskje det var en måte å gjøre det trygt for alle parter, instrukser som er like for alle…

  6. Til Virkelighetens verden: det tydelig at teksten handler om overgrep i institusjoner, ikke overgrep i hjemmet. I institusjoner/barnehage eller fritidsaktiviter er det statistisk sett menn som dominerer når det gjelder overgrep på barn, det er også det man får utgå fra. Overgrep som utføres på kvinner er også oftest utført av menn, og overgrep på menn er det også oftest menn som utfører. Når det kommer til overgrep på barn i hjemmet er det umulig og vite og man kan spekulere i om det skjer oftere enn man tror og om det er vanligere at kvinner gjør det. Uansett er ikke det et relevant tema for denne teksten.

  7. Kjempe viktig og relevant tema. Det er lettere å bare lukke øynene og late som om det ikke skjer. Åpne stellerom eller med vindu som en foreslo kan være løsningen:)

  8. Anneli:Takk for kommentarer. Man kan ikke lenger bare ikke foreta seg noe. Kanskje en idedugnad for å finne gode løsninger…. Man blir litt mer engasjert når det skjer her en bor og er på nyhetene hver dag, blir til at man følger ekstra med på saken da. Men uansett hvor det skjer er det like ille….

  9. tepausen.blogg.no: Som på alle andre arbeidsplasser der man har ansvar for mennesker, så må man utarbeide retningslinjer for de ansatte. Og her har man tydeligvis ikke hensiktsmessige nok retningslinjer. Selv om dette er et vanskelig tema, så må man kunne diskutere og komme frem til gode løsninger. Det overordnede måler er jo å trygge det kjæreste vi har…
   Og, ja, desverre finnes det også kvinner som er overgripere, men statistikken sier sitt…..

  10. Får se hva som skjer fremover nå. Desto fler som snakker om det, desto større sjanse for at det blir gjort tiltak. Orker ikke tanken på at man kan ha jobbet med slike. Det blir så virkelig når det er nære ja:-/

  11. Det er vel uten tvil menn som står for de fleste seksuelle overgrepene. Like fullt synes jeg at de samme reglene bør gjelde for kvinnelige ansatte i en barnehage. Det finnes også overgripere blant kvinner, sjøl om det er sjelden. Hvis jeg var ansatt i en barnehage ville jeg føle det som en trygghet om vi var to ved stell, slik at jeg ikke risikerte å bli mistenkt for/beskyldt for å ha gjort noe galt.

  12. karidansen: Ja, akkurat , trygghet for alle. Det finnes jo f.eks hensiktsmessige regler for større barn. Jeg vet f.eks at det praktiseres på en internatskole jeg har kjennskap til. Der har ikke læreren lov å trøste/klemme en elev som trenger det, om ikke døren er åpen ut, så ingen skal misforstå noen ting. Når vi verner om større barn, så kan jeg ikke skjønne hvorfor vi ikke greier lage rutiner som er hensiktsmessig og skal verne barna i barnehagen. Hvor vanskelig er det, og hvorfor gjøres det ikke….

  13. Det første grepet som bør gjøres i barnehagene, er å ta inn flere ansatte. Sånn som det er nå, er det ikke mulighet for å være flere ved stell eller til andre ting. Systemet er lagt opp sånn at det skal være så og så mange barn pr. voksen. Og det sier seg selv at det da ikke går å gå ifra eks antall barn for å være med å overvåke et bleieskift eller hva det nå skal være.
   Det er også riktig at kvinner også kan gjøre overgrep. Det trenger ikke være seksuelt heller…det kan være andre ting….ting som kan gjøre barnet urolig på forskjellige måter. Men ingenting kan løses før det blir flere ansatte……Det er en ond spiral….

  14. Eva: Ja, sant nok. Men det kan være mange ting man kan gjøre. Man steller vel kanskje flere barn på en gang, åpent landskap , glassvinduer osv. Men selvsagt burde det være flere ansatte, det gjelder over alt der det jobbes med mennesker…..
   Noen grep bør i alle fall gjøres, og det fort. For det skal bare ikke skje…

  15. Jeg er helt enig med deg.
   Og det aller viktigste for barn i barnehagen, er jo trygghet. Derfor er man bare NØDT til å begynne å ta mer forholdsregler overfor de ansatte.Og selvsagt vil man bli mer kritisk til å ansette menn, det skulle da bare mangle. For det hjelper ikke å skrike høyt opp om likestilling og forskjellsbehandling, så lenge det faktisk finnes såpass mange pedofile jævler der ute. Og ja, de fleste ÉR menn.

  16. Monica: Takk for kommentar. Nei , man må ikke være mer kritisk til å ansette menn, bare ha retningslinjer som fungerer for både barna og de ansatte.

  17. Ja, hvis det er mulig å få til uten å få flere overgrep, så…
   Man vil jo helst ikke tenke på å ha sitt barn eller barnebarn i nærheten av en pedofil engang.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg