SÅ DU APENE?Disse er flere år siden jeg har hilst på, men i helgen som var ville mitt barnebarn heldigvis ta meg med hit en tur.

Mammaen  og den lille gikk en tur rundt i byen, mens vi to tråkket rundt her en stund, og fikk med oss det meste, trodde jeg....Etter å ha fått med oss det som skjedde utendørs, her fra sjøløve show, gikk vi inn og tok oss en runde.

Jeg kunne nok ha studert alt dette fine nøye, men jeg var livredd å slippe fire-åringen av syne. Selv om han er veldig grei å ha med seg , så skal han i alle fall ikke forsvinne fra min synskrets når jeg er alene med han.....Skumle dyr var her ogsåIkke mye redsel å spore her, bare ren nysgjerrighet....Her har de samlet noen skapninger som har levd en gang, og de var utrolig vakre...

 Jeg likte best å se på pingvinene, og heldigvis kunne småen stå rolig og se på de han også...en stund

Da vi var "ferdigsett", og han hadde fått slush, gikk vi for å treffe mammaen og lillebror igjen. 

"Så dere på apene", sa hun. 

"Aper? Er det det også der inne"

Det får bli til en annen gang.....:) En koselig tur på akvariet i alle fall.

  

NYE " LEIEBOERE" I HUS....Siden pus døde, og mitt fjerde og siste barn flyttet ut, har det vært en litt annerledes og ny tid.....

Min datters samboer tok med hit -en dag i vår-, en slik hjemmesnekret fuglekasse til meg. Og tok stigen og fikk hengt den opp. Er veldig takknemlig for det!

 Men jeg hadde liten tro på at det kom til å flytte inn noen.

Overraskelsen var stor da jeg en dag både så og hørte at det skjedde noe der ute.

Jeg kan sitte ved spisebordet mitt og se rett ut på  disse nye leieboerne mine, fra sidevinduet i stuen min.

Jeg har hatt en lift gardin foran vinduet , og har hatt den helt nede inntil nå . Nå har jeg heist den litt opp, så jeg får følge litt med på disse fine små

Siden det stort sett er bare jeg som bor her skal jeg prøve å la de få jobbe uforstyrret. For det er tydeligvis kommet unger som skriker etter mat....

 Her har jeg tatt bilde fra hagen min og opp. Fuglekassen henger ganske høyt, og skjermet av det store tuja treet. Kanskje derfor de har valgt å lage reir akkurat her i år....?

Veldig koselig i alle fall.

P.S. Det er naboen som ikke har malt ferdig husveggene sine.....:)
 

Å SANKE D-VITAMINER....

 Her har jeg stort sett holdt meg i hele dag.....På terassen min.

Bare avbrutt av en tur på butikken.

Jeg har sanket D-vitaminer og vært henfallen til fullkomment latskap....

Det er mye jeg kunne fått gjort på en fridag, når jeg slipper å bruke den til å sove etter nattevakt.

Kanskje jeg skulle hatt litt dårlig samvittighet?

NEI. Det vil jeg ikke. Jeg har brukt tiden til å tenke, lese, høre på fuglene og se på alle flyene som har leden sin rett over meg her.

Litt snap og sms , så jeg har hatt kontakt med omverden.

Jeg har vel bare ladet litt, og det trenger man innimellom....

Har i allefall oppholdt meg utendørs....., og det skal jeg fortsette med en stund til. 

Jeg må ut og luke litt i hagen. Om bare han med kaffekoppen (naboen) kunne kommet seg hjem fra butikken, og gått inn. Utenom blir det bare så mye mas midt i lukingen....:)

 

 
 

 

LUNSJ i det fri og strikkelykke....UT er det jeg tenker når dagene er lyse med fullt av sol i ....

Selv om Bergen sentrum  er under 15 min å kjøre fra der jeg bor, så er det ikke ofte jeg drar inn til byen.  Men i går passet  det godt.

Jeg prøver å ikke sove bort solskinnsdager når jeg har frinatt, så jeg hadde avtale med en søster om å treffes for lunsj i byen. Jeg hadde også planer om å gå innom noen garnbutikker mens jeg var der.Er det ikke nydelig? Er rett før disse blomstrer av nå tenker jeg, så jeg kom i "grevens tid...

Før lunsj spising i det fri måtte vi innom  en butikk som heter strikkelykke, og bærer navnet med rette. For har du et snev av strikkelyst , så kan du virkelig "gå bananas" her inne. Alle de fargene... og alt det nydelige garnet....Vi kjøpte oss lunsj , satte oss på en benk i parken og nøt denne utsikten under spising og prating.

En stund etterpå var det enda en garnbutikk jeg hadde et ærend i . Den finnes inne på togstasjonen. Så gikk jeg og søster hver til vårt.

Jeg var innom hos meg selv og satt i solen et par timer,  før jeg hoppet i bilen og dro over en bro til min datters  familie. Jeg skulle være barnepasser , siden min datter ville i svømmehallen, og det fremdeles er godt å være to om å passe de to småingene....

Det gjør godt å få noe ut av fine dager. I dag skinner også solen og jeg skal dra utover og sitte ved sjøen noen timer og besøke mor.

Man må bare nyte de solskinnsdagene man kan.... 

 

 

 

Kanskje kommer K...., Hugh Grant.....? :)

 
Her sitter jeg og kan ikke annet enn å vente....

Forhåpentligvis kommer den/de jeg venter på snart. For venting er det verste jeg vet.....

Men det kan jo være Hugh Grant som kommer med det nye kjøleskapet mitt i dag.....?

Først måtte jeg stå tidlig opp etter nattevakt..., bare for å sitte her og vente. jeg kunne heller ikke ha mob. på lydløs som jeg pleier når jeg sover.

Levering av kjøleskap må  man være våken til, og for sikkerhetsskyld vekket de meg med to sms som fortalte at de skulle ringe før de kom.....

og du verden så populær jeg har vært for telefonsalg også i dag.....

Jeg  håper jeg ikke har pratet i søvne med noen....

Bildet over er fra stuen min. Eføy i glassbollen er inspirasjon fra et innlegg av tepausen.

Var et bilde hun hadde fra et kontor hun satt og ventet på. Jeg synes det var fint med den blomsten oppi en glassbolle, og glassbollen hadde jeg bare stående i et skap....Slik kan man få blogginspirasjon.Denne blå flasken/vasen er den første av mange jeg tenker kjøpe i år, for disse har jeg forelsket meg i....

Nei, nå må Hugh Grant komme snart.......

 

 

PÅ JOBB MED HØNSEHODERNå jobber ikke jeg til vanlig med "hønsehoder", men det har hendt i løpet av min karriere at jeg har tenkt tanken noen ganger....

Jeg jobber stort sett alene når jeg er på jobb, men den lille sosiale kontakten med  greie arbeidskollegaer er veldig viktig, ellers blir det lange nattevakter......

Vi har fått inn noen ferierende "pasienter".  Det er disse som skal være her i sommer og gå rundt i den lille hagen vår på jobb.Vi har tre stykker av sorten hønepøne. Tre helt ulike. De legger seg klokken 20, da er det inn i buret for natten, og de står opp 04.30. Da får de nattevaktfrokost hos meg, -noen brødbiter.

Men det er vel strengt tatt ikke noen god grunn å be om lønnspålegg for....:)


Det er litt blandete meninger om dette ferierende hønsholdet på sykehjemmet, men jeg synes det er veldig koselig.

Pasientene er med på å hente egg hver dag, og flere av pasientene er vant med høns fra før. Nå ser ikke jeg, som bare jobber natt, hvor opptatt pasientene er av disse nye innkvarterte, men jeg tenker at det kan være gode opplevelser å ha de rundt seg ute i hagen. Og noe å følge med på....

Jeg skulle gjerne også hatt en katt, for det hadde de der far bodde på sykehjem. men det er vel kanskje for mye forlangt.....
 

 

OPERASJON HJEM, og TOMMEL OPP FOR IKEA I DAG...
Kjøkkenet mitt er kjøpt på Ikea (3-4 år siden tror jeg), og jeg er egentlig fornøyd med det. Spesielt den store, dype, dobbel vasken er jeg veldig fornøyd med.

Jeg kjøpte et fancy blandebatteri der også men det var ubrukelig og måtte skiftes.

Jeg er ganske sjelden og handler på Ikea, men i dag måtte jeg ta turen.

Det er nemlig operasjon hjem her for tiden. Ikke nok med at kjøleskapet røk midt i alle helligdagene. Men jeg hadde merket at sluker og slikt ikke fungerte optimalt lenger og måtte ha en skikkelig opprenskning på både kjøkken og bad.

Jeg er så heldig å ha en sønn som hjelper meg med slikt, for jeg er ganske god på å få ting fra hverandre , verre er det når alt skal på plass igjen...

Når kjøkkenrørene/delene skulle skrues sammen igjen så , så røk det en liten del. Det var derfor jeg måtte ta turen til Ikea. Jeg tok med den defekte delen og det var ingen problemer å få den skiftet ut, helt gratis! 

jeg lurer på om det er noen som drar til Ikea uten å handle med seg noe....? Jeg nekter nesten å tro det. Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe noen ting i dag, men kikket selvsagt innom markedsavdelingen med ting og tang for alt og alle.

Dette var det jeg endte opp med. Nesten gratis! 200 kr To hyller til å sette bilder på. to skjærebrett, plastbokser. Og den dingsen jeg måtte bytte.

Jeg har sagt før at jeg ikke er noen fan av Ikea, men i dag var det tommel opp....

 Ellers så ønsket jeg meg veldig dette kjøleskapet her. Likte så gode de fryseskuffene og doble dørene.

 Siden mitt tok kvelden så måtte jeg uansett skaffe et nytt. Etter nøye overveielser, der begrenset plass var det som veide mest , ble det ikke noe av.Jeg kjøpte et kjedelig enkelt kombiskap i stedet...., som jeg forhåpentligvis får på mandag.

Så i helgen er jeg uten kjøleskap og oppvaskmaskinen kan jeg ikke bruke ,pga. delen som mangler. 

Nå skal jeg nå bare jobbe og sove bort nesten hele helgen, så jeg skal ikke irritere meg for mye....:)

God helg til alle!


 

EN HEMMELIG FEIRING...

I de siste ukene har det blitt feiret ulike dager i storfamilien vår. I tillegg til 17-mai har vi feiret to konfirmasjoner på ulike steder i landet, og med mange tilreisende.

Det har vært mye sosialt samvær kan man si...

MEN, en som bare ville la sin store dag gå forbi i stillhet er min tante. Hun ble 80 år , midt oppi de andre feiringene, og synes det fikk være nok...

Men, man kan da ikke la en 80 årsdag til en veldig god og kjær tante bli "glemt"?

Nei, det kunne vi ikke. Hun har alltid vært en stor del av familien vår på så mange måter....

Heldigvis var det noen av mine søstre som" la hodene i bløt" ,og planla hvordan vi skulle få feiret 80-årsdagen, helt uten min tantes viten på forhånd.

Alle vi andre måtte jo vite om det og være med på å stelle i stand, men greide vi holde det hemmelig for henne? uten å forsnakke oss på noen måte?

Det gjorde vi, selv om det holdt hardt og ble servert noen "hvite løgner".....Var vel verst for min onkel...:)

Det var mye som skulle klaffe , og jeg må si det var en deilig følelse å se min tantes reaksjon når vi alle hadde  greid å holde på hemmeligheten.

Hun trodde at hun var invitert i middagsbesøk til min søster , men ble i stedet møtt av en hel hær med folk og flagg, som hadde gått i dekning rundt om. Til og med bilene våre hadde vi gjemt unna....

Besøket fant sted hos min søster som har den aller beste plassen til "hele bølingen" vår...., og var enda en fin feiring av dager i mai måned.Noen blomster ved sjøen 
 

DAGEN før dagen

 Bare innom for å ønske alle en god 17-mai i morgen, uansett hvem dere feirer dagen med....

Jeg skal begynne dagen med å sove noen timer , for skal snart dra på nattevakt. 

I morgen ettermiddag kommer det en liten gjeng her og holder meg med selskap, og maten blir den vanlige.... 

Rømmegrøt og spekemat, karbonadesmørbrød og potetsalat, iskake,  pavlova-om min sønn fikser....

Og litt annet dill...

Det har skjedd en liten "krise" i heimen nå midt opp i alle disse helligdagene.

Kjøleskapet mitt tok kvelden, men heldigvis holder frysen stand....

Noe så irriterende.... Blir litt hodebry med mat som må holdes kald, og jeg må bare si heldigvis at det har vært så kaldt på nettene . 

Jeg har lagret noe på terassen, noe hos min sønn, noe må jeg bringe frem og tilbake  fra kjøl på jobben....

Hva gjør de i land der det er varmt og de ikke har kjøleskap....?

Jeg vet om de som lar maten gå i hagen, f.eks. høner, til de skal spises. Det har min niese opplevd , som bodde i Etiopia en stund.

Så der finnes mange måter...

Vi har forresten fått høner i hagen vår på jobb. Men det forteller jeg en annen dag...

GOD 17-MAI FEIRING I MORGEN!  Husk flagg og spis mye is.....:)

 

 


 

 

BARE EN KATT?


Som jeg har skrevet om før , var jeg hos dyrelegen med pus. Det var den 20 april. Legen fant ikke noe galt. Grunnen til at jeg dro til legen med henne var at hun ikke spiste noe særlig og hadde tatt av . Hun ville ikke ha tørrfor i det hele tatt.

Hun levde på fisk og sheba, begge deler noe hun  vanligvis likte  svært godt. 

Jeg fikk tatt ormekur på henne, og håpte at det bare var det som var galt.

Tiden gikk, hun ble tynnere og tynnere. Spiste mindre og mindre, og kastet opp hver dag. 

jeg fikk time hos legen igjen, men da hadde jeg ikke noe særlig håp, for jeg skjønte at hun var veldig syk.

Det merkelige var at mammapusen (naboen sin ) døde for bare etpar måneder siden, og hadde de samme symptomene.

Jeg synes det var fælt å ta henne med til lege igjen. Hun er så redd for buret ,og så redd i bil. 

Jeg innrømmer at jeg håpte hun kunne legge seg ned ute og få dø i fred, men hun kom hver kveld hjem igjen til meg, og la seg på sin vanlige plass.

Siste kvelden før jeg dro til legen var hun usikker på  å gå inn. Som om hun skjønte noe....Dette viste min datter meg når hun var hjemme nå mens pus var syk. Hun fant relaxing music for katter på nett , og det var bare nydelig å se henne når vi spilte. Hvordan hun responderte på musikken. Har du katt, så prøv...

Jeg dro som sagt til dyrelegen igjen med pus, og det var en fæl opplevelse. jeg visste ikke om jeg fikk henne med meg igjen, men tvilte. Jeg fortalte gråtende at jeg ikke orket se henne slik mer, det hadde vært noen tøffe uker...

Legen som undersøkte henne mente hun var forgiftet, hun var en utekatt, og det kunne være et eller annet i miljøet hun hadde fått i seg. Det var ingen tvil om at hun burde avlives. 

Pus hadde tydelig gitt opp, og beveget seg ikke engang da hun kom på benken. Hun bare lå der, helt i ro. Jeg klappet og strøk på henne den tiden det tok før hun sovnet, og dro så hjem igjen med tomt bur...

Pus har vært endel av livet mitt de siste fem år. Jeg kunne bli kjempe frustrert når hun dro inn mus og fugler via katteluken, men alle de positive tingene er det jeg tenker  på og savner...

Hun lå ofte utenfor soveromsdøren når jeg stod opp, uansett når tid på døgnet det var...

Hun satt på sin vante plass på kjøkkenstolen når jeg laget mat...

Hun var godt selskap når jeg satt alene hjemme om kveldene, og var alltid i nærheten...

jeg visste når jeg skulle se etter henne om kveldene når hun var ute, for hun ville helst bruke hoveddøren...Bak denne stubben, under en busk holdt hun til i det siste...., dette er et av de siste bildene jeg tok av henne.

Jeg orket ikke ta henne med hjem og begrave henne i hagen der det ligger en katt fra før, så jeg tok noen av disseForglemmegei blomster, og plantet på plassen hennes.

Jeg savner henne mye, men har bestemt meg for å ikke få noen ny katt så lenge jeg bor her....

477 M.O.HI dag hadde jeg planer om å gjøre litt av hvert på hjemmebane, både inne og ute. Vekkerklokken var på, og dagen begynte passelig tidlig for en natterangler. Jeg får en sms fra søster om vi skal gå på Løvstakken ,og etter litt frem og tilbake takker jeg ja til tur. Det er ikke så ofte det klaffer så fint som i dag med at vi begge hadde tid  og det var nydelig turvær. Jeg var litt i tvil om jeg greide gå helt opp , men jeg var lovet skravletur, og da går det bra.....:)På vei opp. Søster skuer utover byfjorden. Løvstakken er et av de syv fjell rundt Bergen og ligger 477 m.o.h. 

Jeg hadde ikke gått denne ruten opp før, fra Melkeplassen, men etter i dag så vet jeg at denne er best...Her er vi kommet til topps, og jeg var passelig imponert over meg selv. Ikke vondt hverken her eller der, i alle fall ikke før i morgen....:)

Vi traff på ganske mange i dag, selv på en tirsdag formiddag. Det er deilig å se folk komme seg ut og til topps. Virkelig få bruke både kropp og sinn. Det var det i alle fall vi to gjorde i dag.

 

 Tusen takk for et flott påfunn og fin tur i dag søster!

 

 

 

FØRSTE SOMMERDAG og nattbesøk av en liten mannHer måtte vi en tur i dag......

"Alle" vet vel at sommeren kom til Bergen i dag, slik at det til og med var mulig for de dristigste å bade....

Jeg måtte prøve å vasse til knærne...:) , men det var da en begynnelse....

Vi som turet var min datter , den aller minste på 8 mnd og jeg. Den lille mannen har lagt hos mormor i natt, men moren har også det. Tøffere er jeg ikke....:)

Resultatet av overnattingen er i alle fall tidlig opp og få benyttet den fine dagen. Til å være ute i solen, møte på glade mennesker som tumlet rundt.

Kunne ikke vært bedre.....

Ser at det er mange som har heist flagget på frigjøringsdagen. Det synes jeg er fint. Ved siden av det forbinder jeg denne dagen med far. Han hadde vært 80 år i dag om han hadde levet. En fin  sommerdag har det i alle fall vært i dag, og vi ønsker velkommen til flere slike dager....

MAI - måned med mange feiringer

Dette var utsikten da vi nøt et festmåltid for noen dager siden. Konfirmasjonsfeiring nr. 2 i familien. 

Her har jeg bodd et år for lenge siden og gått på internatskole. Er en nydelig plass i Norheimsund.


Mai må være den måneden man pynter seg aller mest i? 

Og spiser svært mye av slikt?Det var for hele storfamilien nok en flott konfirmasjonsdag, der man også denne gangen fikk snakke med de man ikke traff så ofte....

Jeg får nesten litt gåsehud når jeg tenker hvor fort tiden har gått, siden nevøen min vi feiret denne dagen, ble født. 

Jeg kan huske vi kom hjem fra Spania etter å ha bodd der tre måneder.  vi dro rett til klinikken og hilste på den siste nye.....og nå er han blitt en nesten voksen mann , som til og med holdt en fin tale til alle sine gjester....Jeg må ha med et nydelig bilde som hang på veggen der

 Og et bilde av meg selv i bunad. En bunad som jeg synes er veldig fin, men tenker er siste gang jeg går med, fordi det er noe "herk" å få på seg, og jeg liker ikke gå med den..... Vil heller ha på meg en komfortabel kjole.....:)
 

 

HERLIG suppeoppskrift , og derfor bør bønner og linser kokes....

Denne suppen er virkelig god og ekstra god med godt brød til. Svensken, -som er i Bergen en liten uke,  laget denne en kveld til oss før jeg gikk på nattevakt.

 

Fres hvitløk , rødløk , poteter og gulrøtter i olje, f. eks. rapsolje. Kok opp ca 1 liter vann med buljongterning. Etter å ha freset grønnsaker en stund, ha de oppi buljongvannet, sammen med tomatpure og chilli pluss chillikrydder og spisskummenkrydder. Ha i linsene og kok 30 minutter. 

Bruk stavmikser når suppen er ferdig , så den får suppekonsistens. Brød hører til. Jeg er veldig glad i hvitløksbrød og spiser gjerne det til. 

 

Bønner inneholder substanser (lektiner og trypsininhibitorer) som gjør det vanskelig å bryte ned og absorbere proteinene i de. Dessuten inneholder de oligosakkarider som er problematiske for mennesker å bryte ned. Det resulterer i magevondt og produksjon av gasser. 

For å unngå dette bløtlegges bønner og linser. Det er viktig å skylle bløtlagte bønner godt. Om man kjøper den tørre varianten kan de godt bløtlegges et døgn før de skal brukes. For å eliminere substansene helt må bønner og linser kokes ca 30 minutter. 

Til tross for litt krevende arbeid er bønner en super kilde til protein og fiber og kan brukes til det meste. 

EN FIN OG SOSIAL HELG. Mor lå på solo, mens andre lå i garasjen....Jeg er ikke noe glad i lange bilturer, men det går fint når man kan ha ferge- avbrekk og er i godt selskap......

Og selvsagt når man har et mål.

Målet denne helgen var konfirmasjonsfeiring. Selv om det alltid mangler noen så var vi mange biler på tur. 

Vi var fire som kjørte sammen i en bil og siden jeg ikke kjørte så kunne vi mase i stedet. Men sjåføren har visst litt sensible ører, så vi i baksetet fikk litt kjeft underveis....:)

Da vi kom frem og fikk et eget hus til disposisjon, var det litt diskusjon hvor vi skulle ligge alle sammen. Jeg meldte meg ut underveis og tenkte at her var i alle fall plass nok. Da alle var kommet til enighet og man hadde tatt hensyn til diverse frykter for både de vi kunne se og for de vi ikke kunne se, var alle fornøyd. Jeg ble, slik som det er på paradise hotel, henvist til solo....:) Men her var god madrass og fin utsikt å våkne til..Her er bilde av ett av trappemaleriene i huset vi fikk bo i.Malt rett på veggen.

En annen søsterfamilie foretrakk campingvognen utenfor. Plass manglet det ikke.


Det lille ekstra ved å bo her var at det bare var ett minutt å gå til kirken...., som vi ALLE fikk plass i denne dagen...:)

 Ser dere tauet som henger ned der? Man ringer i kirkeklokkene med det....

Festlokalet var også her i kirken. Et flott og stort lokale, der det  var god plass til å både spise og slappe av i sofa etterpå... Her var i tillegg laget plass til biljard og bordtennis . Til stor glede for barn og ungdom. Og noen voksne... Her var god plass til "alt"...

Jeg er ganske sikker på at både konfirmanten, familien hans  og storfamilien var svært fornøyd med dagen. En fin dag på alle måter.

Senere, til kvelden,- da vi hadde forspist oss (i alle fall jeg ,på kaker)-, tok vi  en pause før vi dro hjem til søsterfamilien. Konfirmantens families hus. Der hadde de minste inntatt badebassenget som finnes innebygget i hagen, og vi andre fikk anledning til å fortsette å være sammen og prate. Det ekstra fine med slike dager er at  man kan bli bedre kjent med den andre  siden i familien.

Men over til de som overnattet i garasjen i all hemmelighet. 

Det var fem stykker av de på loftet i garasjen. Kattemor hadde begynt å gjemme de rundt i huset som var "overbefolket", og søsterfamilien min hadde funnet det lurest å gjemme de her.....

I går da vi dro hjemover igjen hadde vi en ekstra passasjer. Noen uheldige bileiere måtte omplassere familien sin og da var det godt vi var flere biler som hadde plass.....

Takk for en kjempefin helg til alle som var med å feire den unge mannen.

maiken

maiken

55, Bergen

Voksen dame, voksne barn, barnebarn, hjelpepleier med videreutdanning i psykiatri for helsefagarbeidere, nattmenneske, selvstendig, tøff og fryktløs vil noen si. Små-nevrotisk, pysete, distrè vil andre si. Jeg er vel litt av alt, tenker jeg. Som nattevakt og B-menneske trives jeg best på den sene delen av døgnet, derav navnet maikensnattblogg. Det betyr ikke at dere morgenfulger og A-mennesker ikke er velkomne til å dele tanker og historier med meg, her er det plass for alle

Kategorier

Arkiv

hits