LONDON Del 2

Buckingham Palace

 

Vi var selvsagt på besøk på BP.  Her er et nydelig parkområde rundt. Dagen vi var der stod det en lang kø av festkledte mennesker utenfor. Alle damene hadde hatter på , det var et flott skue. De skulle i hageparty på slottet. En begivenhet som fannt sted en gang i året over to dager. 


Svanemor med sine små i parken ved BP.

Etter slottsbesøk ruslet vi til område ved Big Ben og Westminster Abbey. Mange staselige og viktige bygninger samlet på et lite område. Her var storslagent!

Vi valgte oss også et besøk i St Paul's cathedral. Vakkert utsmykket, som katedraler er.....skulle gjerne vært øverst i tårnet, men det ble ikke denne gangen. Vi kom halvveis opp. For noen utrolige høyder da!

Vi fannt også tid til shopping i Oxford street. Her var et svært travelt og folketett område. Det viktigste er å ikke måtte på toalettet, for det  kan det være vanskelig  å oppdrive her. jeg må også ta med at det kan være greit å bestille plass på restauranter på forhånd ,fordi det ikke finnes for mange , i alle fall ikke der vi beveget oss.

Vi bodde forresten på et hotell i Kensington- The Park city. Fint og rent , med store rom. Vi bodde på samme rom, min mor, datter og meg. Siden jeg er i "hot age", og de to andre er noen frysepinner, så kunne jo dette bli en liten utfordring. Jeg våknet om nettene og var varm, og i halvsøvne stod jeg opp og satte airconditionen på full guffe.Men min mor er en oppfinsom dame. Hun  våknet hver morgen, godt inntullet og med et sjal over hodet og ansikt. For her "blåste storm i kastene" om natten :))

Alt i alt , en fin tur, men så er vi tre generasjoner jenter som koser oss sammen også da... Det er umulig å se London på noen få dager , og jeg reiser gjerne tilbake en annen gang....

. The Park City hotel

 

LONDON- og hvor er du HG? Del 1.


Kensington park/ Hyde park.

 

Jeg trodde London skulle være travlere enn slik jeg opplevde byen. Travelt var det selvsagt i Oxford street, ellers synes jeg byen var behagelig å vandre rundt i, grønn og frodig med mange fantastiske store trær. Mens vi-min mor og jeg-, ventet på min datter, tok vi oss en tur til Kensington park og Hyde park. Her er så stort område at vi kunne ha vandret rundt i flere dager. Solen skinte og folk spredte seg rundt på plener og steder å slappe av. Her var til og med barn som badet, selv om ikke det var noen sommertemperaturer å skryte av.

Når "hun som kan alt" hadde ankommet dro vi til Notting Hill for å se oss rundt og spise middag.

Andre dagen startet vi på Madame Tussauds museum. Vi hadde hørt her var mye kø for å komme inn, og var tidlig ute. Et sted verdt å besøke. Det var ikke alle figurene som var like naturtro, og jeg merket meg spesielt George Clooney , som var et begredelig syn. Han burde ha klaget.

Min datter benyttet anledningen til å gi Tiger Woods en på tryne 

 

Jeg var på leting etter Hugh Grant, men gav til slutt opp og spurte en av de som jobbet der  om hvor han hadde gjort av seg. Fikk til svar at han desverre hadde flyttet til Paris (til utlån) for tiden. SYYND! 

Kanskje jeg skal prøve å ringe han ....?

 

 

 

 

 

 

REISESYK..

Jeg pleier dra på utenlandsreise noen ganger i året, men jeg er alltid litt reisesyk, og jeg liker ikke selve reisen til målet, men synes det beste er å komme på plass. Så grytidlig i morgen drar hun som ikke kan engelsk og hun som ikke har orienteringssans avgårde til London. Så får vi håpe vi treffer på hun som kan alt, og reiser fra Stockholm senere på dagen.

Vi skal nok greie oss ... Jeg flirer når jeg tenker på min mor og meg som skal ligge i dobbelseng i 4 netter. Vi har ikke reist på utenlandstur før sammen , og sist vi lå i samme seng var da jeg var tenåring .Da hadde vi en av barnesykdommene, og var forferdelig syke.....

Det er i alle fall koselig med reisefølge, vi har en lang liste med gjøremål og håper vi får sett og gjort en del av det ,de neste dagene...

Jeg blogger  om det når vi kommer tilbake....

JEG VIL IKKE HA FLERE "GAVER".........

Dette bildet er malt av Ole Morten Berg, og han har dessuten mange artig bilder...

Men det handlet egentlig om noe helt annet.

Jeg var heldigvis på jobb i går kveld/natt, men min sønn og kjæresten hans var hjemme og passet hus og pus. De sitter på stuen og hører noen rare lyder fra kjøkkenet. Da de går for å se, har pus tatt med seg inn en levende fugl og skal "leke" med den. De får pus inn på et annet rom og ser på fuglen. Den ser ikke skadet ut, men vil ikke fly og sitter rolig i hånden. De tar en liten ringerunde for å få noen råd, og noen mener de må "kakke" den, mens andre mener de må ta vare på den og se... 

Vi bor ikke så langt fra en dyreklinikk .De ringer dit ,og får løfte derfra  at de vil se på den om de kommer med den. Dermed bærer det i vei til dyreklinikken. Da den er undersøkt og det ikke er noen skader på den, setter de den på bakken utenfor og ser at fuglen hopper avgårde og forsøker vingene sine. Den var vel i en slags sjokktilstand vil jeg tro...

En lykkelig slutt for fuglen, men pus , den har fått innskrenket sin frihet. Den får ikke lenger tilgang til hele huset via katteluken. Nå skal rommet inspiseres før pus blir sluset videre hver gang den kommer inn. Jeg vil ikke risikere slike hendelser mer om jeg kan slippe.

Så det er både fordeler og ulemper med katteluke. Og jeg, jeg ønsker slett ingen flere "gaver" fra pus.

Har lyst å ta med at både min sønn og kjæresten har tatoveringer av fugler på kroppen- en fredsdue og en svale :) Så fuglen var heldig den...

"HOT AGE " OG HOT STONE

Vi spøker litt med "hot age" i min familie. Det er flere av oss søstre som er der  (Les: overgangsalder). Men jeg tror jeg er verst angrepet, for jeg har nesten blitt  "mannevond" :)  Dessuten finnes det vel et dusin bilder av meg på sydentur der jeg omtrent før jeg har sluppet taket i kofferten, står på en stol og finner ut om airconditionen virker. 

I dag har det handlet om hot-stone massasje. Jeg har prøvd det for første gang og det gjorde faktisk veldig godt, selv om jeg i utgangspunktet var redd det skulle bli for varmt for meg. Jeg var der jeg pleier å være når det handler om hudpleie og massasje- hos Harmoni hudpleie.

MAN KAN BE OM ALT...

Her en natt fikk jeg en litt uvanlig bønneforespørsel. Ja, vi ber forresten i min familie.  Det var en av mine nieser som sendte meg en sms i 03-tiden og lurte på om jeg kunne be for henne for hun grudde seg slik til eksamen dagen etter, og fikk ikke sove. Ikke følte hun seg frisk heller.

Jeg sendte sms tilbake og sa at jeg selvsagt skulle sende en bønn oppover med engang. Jeg pleier være våken på den tiden selv om jeg ikke er på jobb. 

Hun ble litt overrasket da jeg svarte, og hadde selvsagt ikke regnet med at noen skulle se mld. før til morgenen. Men hun hadde sendt ut fellesmelding  og vekket vel halve slekten :) . Jeg innrømmer at jeg har flirt litt av det i ettertid :)

Hører med til historien at hun fullførte eksamen , og regner med at hun får en karakter så hun slipper ta det om igjen.

Jeg pleier alltid ha mobilen på lydløs når jeg sover , om ikke det er nær forestående noen viktige hendelser som fødsel eller begravelse, så kommer ingen gjennom hos meg. Jeg må ha det slik siden jeg sover så ofte på dagtid.

pleier dere ha mob.på lydløs når dere sover?

JEG BLIR SÅ MATSYK....


Ja, jeg blir virkelig matsyk av å se inn på alle de flotte bloggene som finnes ,og som lager hjemmelaget,- som jeg er en stor forkjemper av.

Her satt jeg i går kveld og hadde avtalt med meg selv om å ikke spise mer denne dagen, så ruller det forbi den ene oppskriften etter den andre.

F.eks. annebe  og karidansen  -driver og lager rundstykker og muffins "midt på natten". Trodde det var min greie, det.... :) med bilder så man formelig kan kjenne lukten av nybakst...

Og  foodbyvictoria , hun har mange enkle-å-lage-oppskrifter, som også er næringsrike. slik som den med søtpotet som nudler. Jeg laget handleliste i natt.

jeg forstår at jeg må ha litt selvdisiplin om jeg skal unnslippe burkaen min i sommer... :)

Dette er bilder som er lånt, men om jeg skal si det selv så er jeg veldig god på skillingsbollebaking. En gang jeg søkte på en jobb og de spurte hva jeg var god på , så datt det bare ut: " jeg er veldig god på å bake boller". Fikk jobben jeg, blant nesten hundre søkere.... :)

OPTIMISTENES SEIERSDANS OG HVORFOR JEG VALGTE YRKET MITT...Dette bildet heter optimistenes seiersdans , og er malt av Marianne Auli . Hun sier om bildet: " Optimistenes seiersdans har en dans som handler om å aldri gi opp...."

Da jeg fikk vite at jeg skulle bli mormor for første gang, måtte min sønn ta bilde av meg,- sittende under dette bildet -, som jeg har på veggen min i "lillestuen".

Jeg synes selv at jeg er en optimist. Selv om jeg har vært ute mer enn "en vinternatt", har livet alltid ordnet seg underveis....

 

Da jeg valgte yrket mitt- for det var et bevisst valg-, så handlet det likevel om tilfeldigheter fra begynnelsen av.  Jeg hadde det jeg vil si en streng oppdragelse. Det hadde vel noe med både tiden , stedet  og familien å gjøre. Jeg hadde ikke mange valg så lenge jeg bodde hjemme, men da jeg var omtrent 17 år oppdaget jeg at jeg var fri. Men fri til hva? Jeg var "høy" på alt livet hadde å tilby, og tok både små og store valg i en rasende fart. Ingenting var umulig, her skulle det leves! Det var jobb i hver busk og hus i hver busk...

Jeg hadde blant mange jobber en assistentjobb, dvs. jeg vasket , på et sykehus. En dag jeg kom inn på et pasientrom, satt en dame i sengen med et matbrett foran seg, men hun var ikke i stand til å spise selv. Jeg slapp vaskebøtten og gikk bort og matet henne. Da kom en av pleierne og sa at dette hadde jeg ikke lov til. Hun hadde rett , jeg hadde ikke lov. Det var da den første virkelige interessen min for å jobbe med mennesker kom til meg. 

Det tok enda noen år før jeg fikk summet meg til å ta Hjelpepleierskolen. Da var jeg alenemor , og ville bare ha meg en rask utdannelse så jeg kunne forsørge meg selv.  Mye Senere tok jeg psykisk helsearbeid, og følte meg litt bedre rustet i jobbsammenheng.  Jeg har jobbet med litt ulik omsorg, - mye på sykehjem, men har også vært innom ressurssterke utviklingshemmede og Huntington pasienter. Jeg har jobbet mest med mennesker med demens, og de fleste av årene på natt. For meg er dette perfekt.

jeg føler meg heldig fordi jeg føler jeg har funnet min plass når det gjelder jobb, men egentlig så er jeg en " kremmer", hmm...jeg tror jeg kan selge hva som helst bare jeg har tro på det. .....

ELSK DIN SKJEBNE

I dag vil jeg dele et dikt som jeg synes er nydelig. Jeg har ikke lest det før jeg fant det i et Tara-blad for en stund tilbake. Det er Lisbeth Pettersen, som hadde det med i et innlegg på Mindfulness sidene sine hun har hatt i Tara blad. Det er Andre Bjerke  som har skrevet det.

 

AMOR FATI- ELSK DIN SKJEBNE

Ikke som en Cæsar gjorde,                                                            

skal du med et sverd bevæbne

deg mot verden, men med ordet:

Amor Fati-elsk din skjebne.

 

Denne formel skal du fatte

som din sterkeste befrier:

Du har valgt din sti i krattet.

Ikke skjel til andre stier!

 

Også smerten er din tjener.

Lammet, sønderknust, elendig

ser du at den gjenforener

deg med det som er nødvendig.

 

Også fallet, også sviket

hjelper deg som sine venner.

Dine nederlag er rike gaver,

lagt i dine hender.

 

Engang skal du, tilfredsstillet

av å bli din skjebne verdig,

vite: Dette har jeg villet.

Alt som skjer meg , skjer rettferdig.

 

Si da, når din levegledes grønne

skog er gjennomvandret

intet vil jeg anderledes.

Intet ønsker jeg forandret.

 

Jeg tar med litt av det Lisbeth Pettersen skriver:   " I diktet Amor Fati-elsk  din skjebne, skriver Andre Bjerke om å tåle sine egne valg og elske det livet gir oss, uansett smerte. "(Jeg synes ikke det er så veldig lett da...)  "Diktet kan være en kjærlig påminnelse når et hverdagsdrama uforskyldt sluker oss med hud og hår. For på et eller annet plan, så har man valgt det man lever. Når du begynner å nøste i det som ser ut som tilfeldigheter, så finner du spor etter valgene du tok, og som har ført deg inn i denne situasjonen. Eller valgene du lot være å ta. De få situasjonene som du helt opplagt ikke kan ta ansvar for, kan du like godt akseptere og tåle. ja, kanskje til og med like og elske.

 

 

17- MAIFORBEREDELSER OG TOMMY TOKYO

I dag har jeg stort sett holdt til på kjøkkenet med morgendagens forberedelser, og hatt selskap av Tommy Tokyo, som min sønn var så snill å finne frem på spotify . Fin han, både min sønn og Tommy Tokyos sanger.

Ellers så ville jeg bare ønske alle en fin dag i morgen, uansett hva man finner på. Husk flagg og spis mye rømmegrøt. Det hjelper mot "alt". 

Nå skal jeg gå og være med de gamle som jeg sier til mitt barnebarn og huske å få flagget opp i morgen tidlig når jeg kommer hjem...

BURKASOMMER eller?Jeg har en burka i skapet mitt. Den er godt gjemt, og er egentlig en "kuriositet" jeg kjøpte for noen år siden i en butikk i Dubai. Men nå lurer jeg på om jeg får bruk for den, for det har seg slik at jeg nettopp har oppdaget et  "fenomen" som heter sommerkroppen. For meg, i år ,er det kanskje befriende å ta på seg en burka? På stranden? 

For jeg tror jeg er litt sent ute- jeg har trent for lite og spist mye karbo og egentlig det jeg har hatt lyst på i lang tid. Og selv om jeg er "en gammel dame", så liker jeg faktisk ikke disse ekstrakiloene som jeg føler jeg har nå. For det er egentlig slik det henger sammen- slik man føler seg. 

I dag har jeg vært og handlet alvorlig mye rømmegrøt, vi skal samles noen hos meg 17 mai, og jeg er foferdelig glad i rømmegrøt, så før 18 mai er jeg ikke i stand til å tenke på noe som har med å måtte kle av seg i sommer å gjøre. men du, jeg begynner sterkt 18 mai.....

 

 

SØSTERBESØK OG SOLEngang i blant har vi søstre lyst til, og behov for å møtes, bare vi jenter uten menn og barn.Ikke så enkelt alltid å få til men med godvilje fra de respektive familiene og litt planlegging greier vi det av og til. I går var det en slik søstersamling her hos meg, vi var fire av oss seks søstre som møttes i går.

Det gjør godt å få luftet seg litt uten små og store ører som må tas hensyn til. Da blir det omtrent som ordet er fritt :) Snakketøyet sitter løst, latteren enda løsere. Slike kvelder har også høy karboføring. For noen år siden sa en av søstrene noe slikt som : Tenk på at om noen år, så vil vi sitte og snakke om og diskutere barn, barnebarn, svigersønner- og døtre... Og nå er vi i akkurat den tiden. Siden to av oss er Hjelpepleiere, de andre to  Lærere , så var her mye å snakke om. Noen tema-stikkord: Barn, barnebarn, svigersønner-og døtre/ kjærester. Her er mest ros og lite ris. så var det russetid, eksamenstid, kommende familietreff, ferier, svigermonster, silikon, Bh-størrelser, "hot-age", livmorheising, brennevin bl.a

Tro meg , det gjør godt med en slik kveld, og selv om jeg måtte forlate det gode selskap da jeg skulle på nattevakt, så var det godt likevel å samles. Og i dag stod jeg opp "midt på natten", for å prise solen. Det må man jo, man kan ikke gå glipp av en eneste solstråle om det er mulig i denne "drittværsbyen"...

EN MUSEHISTORIEHva skal jeg gjøre med denne? Jeg tror jeg legger den på kjøkkenet til mor...

 

Da jeg stod opp i dag (eller i går :) var klokken passert 12, men uansett når på døgnet jeg står opp så "svimer" jeg rundt i morgenkåpe en liten time. Opp trappen, pus følger med , den hopper opp og setter seg på "bardisken" som den pleier, og venter tålmodig på at jeg skal få på kaffen ,så den kan få litt snaddermat, sheba eller noe. Den pleier få det hver dag på et fat på kjøkkenet, resten av kattematen er nede i gangen. Da jeg har fått kaffen på denne morgenen , ser jeg noe som får meg til å sette i et hyl. Pus har tatt med seg en svær feit mus inn og lagt den på gulvet ved komfyren. Bare det ikke var en rotte, nei det må ha vært en mus... Jeg kastet over den en avis, fant frem kostebrett-fremdeles mens banneord og fy-ord haglet over både pus og mus. På ett eller annet vis kom jeg meg ned trappen, bærende på kostebrett med mus på og med armen så langt fra meg som jeg kunne få den.  Pus kom etter og så på mens jeg for ut i morgenkåpen- med håret strittende til alle kanter- og fikk den i bosset. Noe så ekkelt! Forhåpentligvis skrek og kjeftet jeg slik at den ikke gjør dette mer i år? Om den våger så får den ikke lenger lov å ha egen inngang. Den fikk ingen godsaker denne morgenen, men måtte vente noen timer. Forhåpentligvis er den så glup at den forstår....jeg fortalte naboen hva som var skjedd , bare så han ikke skulle tro  at det helt  hadde"rablet" for meg....

LITT FUKTIG KAN MAN SI....I kveld har det faktisk vært litt befriende å lese mange andre bloggere rundt omkring i landet som på ulike måter har  uffet seg over været. Jeg hadde egentlig bare tenkt å parkere meg under et pledd med noe lesestoff ,og pc og tv i nærheten da jeg stod opp utpå ettermiddagen, men så tenkte jeg på alt jeg hadde å gjøre denne uken. Derfor  ignorerte jeg hele været og dro til Plantasjen,  der det var god plass i dag. Jeg fikk "røsket " med meg noen planter med mer . Vel hjemme igjen har jeg plantet litt i altan kasser på terassen ,men gjemt  de så godt jeg kan  for kuling og regn som kommer i morgen. Er egentlig godt fornøyd  med å få gjort dette i dag. Det er jo  under en uke til 17-mai.....

SUMMEN AV DAGENE- en bokanbefalingJeghar alltid vært omgitt av bøker, helt fra barndommen av. Dette er noe jeg har overført til mine barn. Det fantes et bibliotek bare minutter fra der vi bodde da mine barn vokste opp, så bøker har alltid vært en selvfølge. Nå gleder jeg meg stort over å se at barnebarnet mitt er av "samme sorten"- han elsker bøker og jeg elsker å lese for han.

Isabel Allende er en av de forfatterne jeg har flest bøker av i bokhyllen min, og summen av dagene er en av de jeg liker aller best.  Dette er en selvbiografisk bok, som handler om hennes utrolige liv. Du vil møte de mest herlige skikkelser, og slik hun greier beskrive mennesker rundt seg på er bare helt genial. Jeg lover deg en god porsjon latter , selv med alvorlige undertoner.

Jeg kjenner de som ikke er så begeistret for bøkene hennes, mens denne boken likte de. Jeg anbefaler i alle fall...

 

LONDON-OG HVOR SKAL MAN BO?

Burj al arab-har vært der....

 

Om et par uker drar vi tre generasjoner jenter til London en liten tur- min mor-som ikke kan engelsk, meg selv -som ikke har orienteringssans, og min datter-som er helt nødvendig å ta med fordi hun kan "alt" :) 

Jeg har reist mange steder i verden- Dubai var den ultimate hotellopplevelsen, men der jeg forøvrig lå en hel natt og kastet opp på et gullbelagt stort bad. Men flott, det var det.  Peru- var den ultimate opplevelsesturen, men jeg har også vært andre lange reiser- som New york, India, Sør Afrika. Men det er det med lange reiser, jeg gruer meg jo eldre jeg blir til lange flyturer. 

Ingen av oss  som nå skal ut på reise har  vært i London før, så nå var det tid for det. Til spørsmålet : Noen som vet om et greit sted å bo? Er det lurt å bo midt i byen , eller kanskje ha det litt større og billigere utenfor byen? Hotell og leilighetstips mottas med takk. 

Jeg hilser selvsagt til den ekte Hugh Grant og Charlotte Elisabeth Diana om jeg skulle være så heldig........

FRIGJØRINGSDAG OG TRAPPESTUPING

Å fylle år på selveste frigjøringsdagen er fint. I går feiret vi min fars 79 års dag. Han fikk ta turen hjem fra sykehjemmet og være sammen med noen i flokken sin hele dagen. Og han måtte også  få inspisere  hagen, bla kirsebærtreet og rosebedet. (Dette er forøvrig fra min hage, resten av hagen er så  uryddig at den ikke er visbar enda :)) 

Da han skulle slå følge med meg tilbake til sykehjemmet var han svært trett. All snakkingen og latteren gjennom mange timer kan lett bli for mye for han, han prøvde seg flere ganger på "de skal snakke ein og ein om gangen"- men bare til fånyttes. :)

I alle fall, da vi skulle avgårde , så har vi en- for han - stor hindring, og det er trappen. Han er ikke vant til å gå i trapper lenger og det er dessuten så som så med hele gåingen. Men ned trappen måtte han.  Det blir sagt så mye stygge ord i den trappen hver gang han må ned,  at vi nesten skulle hatt hørselsvern .

Vi har forresten en hel del galgenhumor i familien, det gjør av og til ting litt lettere, og i vårt vokabular har vi fått et nytt ord : TRAPPESTUPING. Da min far fremdeles bodde hjemme, og hadde fått Alzheimerdiagnosen, var det trappen jeg mest av alt fryktet. Med Alzheimer følger liten selvinnsikt og dårlig dømmekraft, og trappen ned til kjelleren , den fryktet jeg kom til å bli hans død. Jeg holdt han med selskap noen perioder da han bodde hjemme , -når mor vår var på velfortjent  ferie. Om natten låste jeg trappedøren og skrev en stor lapp til han : IKKE GÅ I TRAPPEN, DU FALLER OG BLODET SPRUTER! Han leste lappen, flirte litt og gikk inn igjen.

En av mine 5 søstre (jeg sier ikke hvem :)), mente at trappestuping var i grunnen en fin måte å forlate dette livet på . I går forserte vi trappen igjen, uten stuping, men med en god porsjon Fy-ord. Vi kom oss helskinnet tilbake til sykehjemmet denne gangen også. Vel inne kunne jeg se at skuldrene dine senket seg og du trakk pusten dypt. Du var tilbake til din trygge base. Du har det trygt og godt her og det er definitivt den rette plassen for deg nå....

IDENTITET- HVA er med på å gjøre oss til den vi er?Hadde lyst å dele noe av det vi lærte på skolen i Psykisk helsearbeid. Jeg lærte mye om meg selv også på de to årene.

Dette handler om identiteten vår. Barndommen og de personene vi møter her har stor betydning for personlighetsutviklingen vår, og er med på å forme identiteten vår. Barnet begynner med å oppfatte seg selv med foreldrenes øyne. Det som foreldrene -eller andre betydningsfulle voksne-, formidler med ord og kroppsspråk av hva som f.eks. ligger i å være snill, flink, dum, osv., blir viktig for hvordan barnet oppfatter de samme egenskapene.

Vi har alle medfødte ressurser og muligheter som vi bringer med oss i samhandlingen med foreldre og andre personer, dette er arvelige disposisjoner, -kjønn, temperament, kroppslige karakteristika, nivå for intellektuell kapasitet osv. Dette er potensialer som vi tar med oss. Hvordan disse ressursene utvikles vil avhenge av foreldrenes vurderinger. Har f.eks. et barn kreative og kunstneriske anlegg, og foreldrene ikke viser ekte interesse, vil disse anleggene sansynligvis bli hemmet. 

Barn etterligner foreldrene, og gjør denne etterligningen til en del av sitt selv. Derfor kan barnet overta egenskaper og holdninger.  Erfaringer vi gjør oss i barndommen, blir med på å forme oss senere i livet.

Identiteten vår består av det fysiske selv og det personlige selv.

Det fysiske selv omfatter det kroppslige bildet en har av seg selv-bevisste og ubevisste holdninger en har til sin egen kropp  , og påvirkes stadig av forandringer som følger den kroppslige utviklingen fra barndom til alderdom. Hvordan vi oppfatter kroppen vår-stor, liten, vakker eller ikke, sterk, svak, forteller noe om vår selvoppfatnng. Gjennom kroppen vår kommuniserer vi, f.eks. spenthet, avslappenhet, åpenhet, lukkethet, sensualitet, og andre nonverbale uttrykk.

Identiteten vår blir også til i samspill med andre mennesker. Oppfatningen vi har av oss selv, kommer som et resultat av andres reaksjon på oss.

Det personlige selv består av IDEALSELV- som er personens oppfatning av hvordan han /hun bør oppføre seg ut fra personlige idealer.

DET MORALSKE SELV- den delen som er observatør og normsetter, og den delen som sammenligner og vurderer hvem personen sier at han er. Dette omfatter verdiene som vi har.

SELVAKTELSE- omfatter personens oppfatning av sitt egenverd. Den påvirker våre tankeprosesser, emosjoner, lengsler, verdier og mål. Mennesker med god selvaktelse aksepterer seg selv og andre, og fungerer godt og trygt sammen med andre mennesker. De er ikke avhengig av stadig bekreftelse fra andre, fordi de gjennom sine vurderinger kan bekrefte seg selv, og vite når noe er gjort bra. Mennesker med god selvaktelse er lydhøre for andres synspunkter og følsomme for deres behov.

SELVKONSISTENS- behovet som alle har for en fast og vedvarende selvorganisering, behovet for å sikre likevekt og stabilitet.

Det er viktig å huske at selv med våre medfødte ressurser og potensiale, våre erfaringer fra barndommen, og baggasje ellers i livet, er vi selv ansvarlig for de valg vi tar, for det er det vi gjør, vi velger veien vår....

DET VAR TIL OG MED EN PAPPABUKK......

Utsikten min når jeg passer barnebarnet mitt.

Det første jeg så var en kraftig blåveis da jeg hentet  mitt barnebarn i barnehagen i går. Merkelig , tenkte jeg, at han som er så forsiktig går rundt med blåveiser så ofte. Det går for seg i barnehagen....

På hjemveien spurte jeg hvordan han hadde fått dette til.  "Det var en bukk som stanget meg".  " Nei , nå tuller du", svarer jeg.  "Neida, det var en pappabukk."  "Du må ikke lyge for mormor, ja , ja ...". Jeg gir meg.  Han synger resten av veien hjem, en rar regle som han har lært i barnehagen , og som jeg aldri har hørt før. 

Da jeg snakker med min datter på telefon senere på dagen , kunne hun fortelle om blåveisen. Det var faktisk en pappabukk-en vær- som hadde stanget han , da de var på tur med barnehagen, og han hadde fallt og slått hode i en stein. Så jeg skyldte han en unnskyldning fordi jeg ikke trodde på han ....:)

Pus  er også et medlem av familien til min datter. Her ser den på utsikten. 

LETS DEAL OG HONNINGMASSASJEI dag har jeg prøvd honningmassasje , som jeg kjøpte gjennom Lets deal. Å bruke Lets deal til å prøve seg frem i mengden av massasjetilbud , ulike hud- og skjønnhetspleie, synes jeg er en lur måte å finne en behandler du har lyst  å gå tilbake til en annen gang, eller bare bruke denne ene gangen, man får tross alt mye for pengene , det er mange gode tilbud.

Jeg synes det er ekstra deilig med massasje når jeg har en uke foran meg som jeg vet blir travel, dette er en god start på uken. For min del, så kommer jeg til å bruke Harmoni hudpleie  til både ansiktshudpleie og massasje. (Har skrevet om Harmoni hudpleie før på bloggen). Det var også gjennom Lets deal at jeg ble introdusert her. Så vil du unne deg noe ekstra, så kikk inn på Lets deal, de har mange bra tilbud.

TUR UT OG UTEPANNEKAKER

Her er jeg, - helt foran, på vei utover en liten "brygge" ved Krohnegårdsvannet-de andre vet jeg ikke hvem er, men de har tatt turen ut de og :), for det må man jo når det er både helg og fint vær i Bergen. Her er et nydelig sted å gå tur rundt vannet, som for øvrig har vært et drikkevann for noen år siden , men som man nå får bade i. Og fiske om man har tålmodighet til det, for her skal være litt fisk også. I dag var det mine to døtre, samboer til min ene datter, mitt barnebarn og jeg som hadde avtalt å møtes. Min datter hadde med seg en liten gassbrenner og stekepanne og vi fant oss en fin plass å steke pannekaker og fiske, når vi hadde turet litt frem og tilbake ,og endelig funnet hverandre.

Mitt barnebarn var opptatt med om far fikk fisk, og var hele tiden frem og tilbake og spurte "får du noe fisk, pappa?" Hunden måtte vi binde til et tre, den siklet etter endene på vannet, men fikk ta til takk med litt pannekake.

Dette var min datter,- som bor i Stockholm, sin siste dag i Bergen for denne gang ,hun  har vært hjemme her over en uke nå, og jeg er glad for alle solstrålene hun har fått , for det regner ikke alltid i Bergen...

Utenom har småen og mormor vært sammen i går også. Han hadde lyst til å gå på butikken , sitte på en benk og spise saftis. Det er ikke spesielt høye krav han har enda, så da tok vi turen. Vi pratet om på veien at han skulle få en lillebror, for det har han nettopp fått vite, og jeg lurte på hva slags navn han synes var fint. Han synes selvsagt at han kunne hete Sabeltann, mens mormor synes at det var en dårlig ide...Vi tok noen skyggebilder på veien , for det kom jeg på at Frodith hadde snakket noe om på sin blogg. Det var ikke enkelt å få han til å "posere",eller stå i ro, men det ble tatt noen bilder "for det om". 

maiken

maiken

55, Bergen

Voksen dame, voksne barn, barnebarn, hjelpepleier med videreutdanning i psykiatri for helsefagarbeidere, nattmenneske, selvstendig, tøff og fryktløs vil noen si. Små-nevrotisk, pysete, distrè vil andre si. Jeg er vel litt av alt, tenker jeg. Som nattevakt og B-menneske trives jeg best på den sene delen av døgnet, derav navnet maikensnattblogg. Det betyr ikke at dere morgenfulger og A-mennesker ikke er velkomne til å dele tanker og historier med meg, her er det plass for alle

Kategorier

Arkiv

hits