BLODPRØVESVAR OG LESEOPPFORDRINGI dag fikk jeg svar på blodprøvene som jeg tok for noen uker siden, og som vanlig bekymret jeg meg for hva de kom til å vise. Jeg har fra juni i fjor holdt meg til et vegetarkosthold og var selvsagt spent på om det hadde noen innvirkning. ALLE prøvene viste normalverdier, jeg hadde gått ned i Kolesterol og var såre fornøyd med det. Jeg tror "svensken-snart ferdig ernæringsfysiolog", var ganske så imponert. Jeg ber alltid om å få prøvesvar tilsendt i posten . Da kan jeg sammenligne fra årene før. Jeg oppfordrer alle til å ta seg en tur til legen en gang i året og få tatt blodprøver med tilsendt svar. Jeg synes i allefall det er viktig å følge med.

 

Jeg er , -som de fleste i vår familie- glad i bøker. "si meg hva du leser, og jeg skal si deg hvem du er"...  Hadde lyst til innimellom å dele noen bøker med dere som jeg synes var verdt å lese. Her kommer en av de aller beste bøkene jeg har lest. Jeg er glad i Margaret Skjelbred sine bøker,og har de flesteav de.

En god bok for meg er en som berører, som får meg til å gråte eller le, eller begge deler, og som jeg har vanskelig for å legge fra meg før den er ferdig lest.

 

Gulldronning perledronning er en bok som treffer deg midt i hjertet, og garantert får deg til å kjenne på følelsene.

 "Voksne Signhild nøster opp trådene og forteller om sommeren da hun var sju. Den sommeren nattbildet begynte å vise seg midt på dagen, da morfaren var alt hun visste og hun bare så vidt kunne ane alt hun hadde glemt. Den sommeren da morfaren forsøkte å lokke henne ut av Berget det blå med sine eventyr og fortellinger. Om morfarens ekteskap med Signe, om et svik som aldri kan gjøres godt igjen og en reise til den andre siden av jorda. Om morens omgang med snille Hildermann, Lørrik og skumle Skrakkle."

"Margaret Skjelbred har skrevet en urovekkende roman. Minnene og fortellinene som berettes varsomt , varsomt, avdekker en sterk historie om et forsømt barns tilbaketrekking fra verden og en voksns evne til å dra barnet ut igjen. En roman om å være barn og å være voksen, om hvordan minner og fortellinger griper inn i hverandre...

KATT INNE, FISK UTE ELLER OMVENDT...

Er den ikke blitt kald snart......

 

Her hjemme er det et fæla leven når vi har fisk til middag. Pus vet at jeg "dealer", men forstår ikke at det tar tid å lage til, og forstår i alle fall ikke at den må bli litt kald , før han sluker den :)  Så da er det bare en ting å gjøre, enten pus eller fisk på terassen....

 

VIKTIG MED HUDPLEIEJeg har ikke prioritert å gå til hudpleie før i det siste, og  det angrer jeg litt på. Men det er vel ofte slike ting man ikke akkurat prioriterer når man har så mye annet å bruke penger til. I alle fall så forsøker jeg nå å gå noenlunde regelmessig ,og mener det er vel anvendte penger.

Jeg har skrevet før om Harmoni hudpleie der jeg går, og jeg fikk i går tatt en time innimellom nattevaktene. For min del handler dette om tillit til behandler, siden det er mye som foregår i fjeset mitt.

Ansiktsbehandlingen er selvsagt tilpasset min hud . Den begynner med rens, etterfulgt av peeling under damp og utklemming. Mandelsyre 40 %, utviklet for sensitiv hud. Den reduserer rødhet, pigmentering og milde linjer og rynker, samt virker talgregulerende .

Avsluttes med deilig, avslappende massasje med jojobaolje og algemaske. 

Her ligger jeg "mumifisert", og konsentrerer meg veldig for ikke å få noe i øynene. Dette er den delen jeg ikke liker, utenom er alt det andre bare vidunderlig.

 

GUTENFRI PESTOPAI MED MANDELMEL

Ble middag i dag og!  I dag er det svensken i familien som har " joinet "meg. Blir litt sunne saker når hun er hjemme . Her kommer oppskriften, den er forresten veldig enkel å lage, og smakte fortreffelig!

3 DL MANDELMEL, 125 GR. SMØR, 1 EGGEPLOMME, LITT SALT:   Kjør deigen i en kjøkkenmaskin og klem den ut i en paiform .Sett den kaldt en halvtime

FYLL: 2 EGG, 2DL KREMFLØTE, 1 DL REVET OST, ca. 1 DL SPINAT, NOEN BASILIKUMBLADER, LITT VÅRLØK, 1 DL PESTO,(bruk barillo pesto om du ikke lager selv, det er den beste.) litt salt og pepper.

Kjør ingrediensene til fyllet i en kjøkkenmaskin, og smak til med salt og pepper. (husk at pesto er salt så ikke salte for mye)

Ovnen på 200 grader. Stek paibunnen i10 min., ha deretter i fyllet og stek i ca. 30 min. Dekk med aluminiumsfolie om den begynner å bli svidd.

 

Du kan supplere og variere fyllet som du vil. I dag hadde jeg 2 dl lett cremefraiche i fyllet  i stedet for fløte og tynne skiver med Mozzarella ost oppå fyllet. 

Om du ikke vil bruke mandelmel så kan du lage paideigen av 125 gr. smør , 200 gr. hvetemel. Kna det sammen og tilsett 2 ss vann. 

 

MINDFUL PÅ HANDLETUR?Jeg var på Plantasjen før helgen og handlet både  noen inne- og uteplanter, samt noen ting. I samme slengen handlet jeg selvsagt mat, så alt skulle være gjort, siden helgen min besto i nattevakter, spise , sove. Blir svært lite sosial da.  Tidligere, da barna var små og med på handletur, var det selvsagt litt av et stress, mens nå så burde det ikke være det. Tror det kunne vært en fordel å være litt mer mindful når jeg handler og får alt i hus, for jeg ender opp med å ikke finne ting igjen etterpå.

Denne dagen hadde jeg full bil og "han med kaffekoppen" stod klar og bivånet meg der jeg løp frem og tilbake fra bilen med en haug blomster, ting,og varer, den eneste tanken min da var å få det unnagjort. Vel inne sorterte jeg og la tingene der de skulle være, trodde jeg...Da jeg omsider satte meg ned tenkte jeg at hmm...,kjøpte jeg ikke noen roser, det pleier jeg jo alltid til helgen.  Så var det på roseleting. Jeg fant de omsider i papirbosset, hadde pakket de godt inn. De kom i vase til slutt. Og den nydelige blomsten her, den trodde jeg var en uteblomst,- den bærer det flotte navn Bougainvillea, heldigvis googlet jeg og fant at den er en uteblomst på kanariøyene men inneblomst her hjemme. Da får den få plass her sammen med jomfru maria, - som jeg kjøpte i Lourdes i Frankrike for mange år siden. 

Jeg hadde også kjøpt noen kubbelys, de ga jeg opp å lete etter. Fant de nede i yttergangen under noen sko da jeg kom fra nattevakt i dag tidlig. Distre jeg :) ja, litt kanskje. Jeg tenker øve meg på å være mindful...
BESTE CERISESYLTETØY

Jeg er glad i cerisesyltetøy ogdette er det beste synes jeg. Min datter som bor i Stockholm tar det med seg hjem til meg når hun stikker nesen hjem av og til. Så i går fikk jeg ny forsyning. Det passer fortreffelig til ost, i dag ble det cambozolaost. Og ja , jeg vet jeg spiser kakestykker med ost, for jeg ble bare "tatt av osten", da jeg reiste en del på ferie i Frankrike for noen år siden. Der spises jo kakestykker med ost,  og det har jeg vel egentlig fortsatt med. Og ja , det er frokost for meg nå, jeg våknet i 16-tiden og er glad jeg er uthvilt og klar for ny nattevakt....

VEGETARMOUSSAKA

Denne oppskriften har jeg fra et tv-program jeg så en natt, og det handlet om Italiensk god mat.

1 AUBERGINE- skjæres i skiver, legges på et fat en halvtime med litt salt på så væsken trekkes ut.

NOEN POTETER- skjæres i skiver .  Stek potetskivene og aubergin i olje og legg de i bunnen på en ildfast form.

TOMATSAUS: 1 RØDLØK;  1 GUL LØK, noen fedd HVITLØK- stek i olivenolje, hell på 2-3 ss TOMATPURE, 2 BOKSER TOMATER., (litt rødvin om du har), salt og pepper. Trekk sausen en stund.

(Jeg steker med 1 pk ANNAMAFARSE også i denne sausen.)

MOZARELLAOST + PARMESANOST: Legg tomatsaus og ost lagvis ,ost på toppen. 

I dag laget jeg glutenfri ostesaus i stedet, dvs vanlig hvitsaus ,revet ost  oppi når sausen var ferdig og la smelte.. Jeg la dette lagvis og hadde raspet ost på toppen. Smakte fortreffelig. Dette er fin mat å lage når man er flere. Vi var 4 voksne og et barn i dag, og dette var en grei middag å lage da. 

Stekes i ovn ca 175 grader i en halvtime.

Salat er godt følge til.

MYE Å GJØRE FOR EN NATTERANGLER

Natten er enda ung, og jeg har akkurat laget meg litt middag( oppskrift på vårruller annet sted i bloggen min). Jeg jobber fem netter denne uken så ingen vits å snu på døgnet. Etter jeg har spist har jeg tenkt å støvsuge og vaske litt, for i morgen kommer svensken i familien hjem og da kan det se litt ordentlig ut.

Heldigvis har jeg bare nabo på den ene siden av huset, og han er omtrent døv, mens faren hans , -som er hjemme nå, forhåpentligvis har tatt seg en konjakk så han hører kanskje ikke at jeg støvsuger.?  Til alle dere andre sier jeg bare GODNATT, drøm noe fint....

OM "TÅKEBESØK" , VISDOMSORD OG SPIKERSUPPE

Dette er fra utsikten i dag. Jeg er på besøk -eller på vitjing- som min far sier,  på sykehjemmet der han nå bor. Her er fint her, utsikt til fjorden, og på bildet ser vi litt av hagen som man har fri tilgang til. (Dette er en lukket demensavdeling). I dag forteller jeg han hvem jeg er, og får tilbake " eg veit no vel det vel". En stund senere forbauser du meg med å si navnet mitt, sånn helt uten videre. Vi prater om løst og fast, dvs. jeg forteller små historier om familien, og nyheter, skryter og vil av og til ha din mening. Jeg vil så gjerne kunne føre en skikkelig samtale med deg enda. I dag kommer du for det meste med negative, sarkastiske bemerkninger, såpass at jeg kjenner jeg blir irritert på deg. Enda jeg vet ,og kan unnskylde deg med at du er langt inn i Alzheimertåken, så sårer det litt ,men irriterer meg mest ... Far, du har vært flink å rose ossfør, du har skrytt av oss og vært stolt av oss

Jeg smører med god krem den tørre huden i fjeset ditt og på hendene, -du kjefter. Så "truer" jeg deg til å gå en tur med rullatoren-fordi du har godt av det. Etterpå blar jeg litt i en bok du har liggende -"Fars lille oppmuntringsbok", og finner en liten tekst jeg synes er fin og leser den høyt for deg.                                                                                                    

Når jeg går sier jeg fra til personalet at jeg gjerne vil du skal få skiver til kveldsmat i stedet for grøt(den forbannede grøten). I dag hadde du egentlig fortjent spikersuppe til kveldsmat :)

FORGLEMMEGEI...

Det er ikke bare mennesker som kan etterlate seg et dypt inntrykk og savn, det kan også dyr gjøre. Vi hadde for noen år siden en katt som var helt spesiell. Her er bilde av den på armen til min sønn, da det var han som hadde mest med den å gjøre. Den ventet på han ved inngangsporten til gaten vår hver dag , og sov i fotenden av sengen hans hver natt. Det var en forunderlig  og snill katt , den var ikke redd for noe  eller noen, og gjorde seg til venn med gatens "skrekk og gru-katt" ganske raskt. 

En påske, for 4 år siden ble den påkjørt. Heldigvis fant vi den i veikanten. Jeg har i ettertid sett for meg at bilen kom i stor fart og at Gråpus ,- som den het -bare stod rolig i veien og ble påkjørt. Jeg håper at det skjedde fort og Jeg skulle ønske å snakke med vedkommende som kjørte på den...

Vi begravde den i bakhagen og jeg plantet forglemmegeiplanter der, som sneglene spiste opp da jeg ikke passet på. Det har vært vanskelig å få fatt i planter og frø av forglemmegeiplanter de siste årene , men i dag har jeg vært og handlet på Plantasjen .Der fant jeg  til alt hell noen frøposer  til å plante i minidrivhuset , som jeg også kjøpte der. Så får vi se om det dukker opp noen spirer som jeg kan plante på kattegraven og ellers i hagen min, de er så fine og har slikt et fint navn...

Vi sørget en stund over gråpus , men fant ut at vi skulle prøve en katt til, og heldigvis hadde" bråkenaboene" et kattekull . Denne katten er mer knyttet til meg enn min sønn, og er alltid i nærheten av meg. Men det er en helt annen katt, for dyr har ulik personlighet ,som mennesker har det... 
EN VAKKER DAG

Det er vakkert i Bergen når solen skinner! Om du har et nødvendig ærend eller bare vil ta en tur så må du komme nå, helst med en gang, for det pleier ikke vare lenge. Men i dag skinner solen , folk smiler og ingen er store i kjeften. 

Vi, dvs. mitt barnebarn , datter+samboer, den firbente huskyen og jeg , hadde avtalt Fløyen i dag. Fløybanen opp ble unnagjort på noen minutter av mormor og barnebarn mens de andre ville gå opp. Mitt barnebarn var veldig opptatt av en baby vi så mens vi ventet på toppen, og lurte på om den var ekte. :)

Så bar de i vei til nærmeste vann og etterpå til trollskogen . Mormor hadde tenkt å ta banen ned ogå, men mitt barnebarn forlangte å gå, han er ikke særlig begeistret for Fløybanen. Synes det er litt skummelt,  Det er en stund siden jeg har gått her og kjente at jeg faktisk er ganske utrent etter vinteren. Men jammen var det godt å bruke beina litt i finveret, vi har labbet og gått i flere timer til sammen i dag.

Det ble pizza til middag, ikke hjemmelaget engang, men alt er lov når solen skinner :) Vi traff noen troll på veien ned også
NABOER- er de mest til nytte og glede eller til besvær?


Om man blir boende lenge nok et sted, får man som oftest en eller annen relasjon til naboen. Vi merker det mest i denne årstiden , da vi er mer synlige for hverandre.

Jeg vokste op i et øysamfunn, omringet av familie på alle kanter. Vi gikk inn og ut av dørene til hverandre som den naturligste ting i verden .Naboer litt lenger ut i periferien hadde vi ofte "kallenavn" på, en av grunnene var at opptil flere hadde samme fornavn- da ble til at vi sa fru og navnet,  eller navnet og stedet vedkommende bodde på, det kunne være på haugen, i krokane osv. Da visste man alltid hvem det var snakk om. ..

I voksen alder, et sted jeg har bodd lenge og mine barn vokste opp hadde vi også slike navn, der var det oftest fru Nilsen, Jensen, men mennenen deres var på fornavn, Jan og Dag. De ulike gatene hadde også navn, slik som frekkegaten. Når ungene sa hvor de hadde vært så visste jeg hvor frekkegaten var. Hvem som gav den navn vet jeg forøvrig ingenting om.(men det var ganske mange "lømler" som bodde der altsåd.:). 

Her jeg bor nå, har jeg bodd i 6år. I min gate er det 8 hus , to og to sammen , vi kaller det tvillinghus. Her også har vi kallenavn. Min nærmeste nabo er "han med kaffikoppen". Han vet godt at jeg kaller han for det..., så er det "tvillingene"-  damen på hjørnet, pensjonistene, og bråkenaboene.  Dyrene har også kallenavn fordi vi har et dyrevennlig borettslag ,så er her mange dyr. I min gate har det vel vært på det meste 3 hunder og altfor mange katter. En hund har flyttet pluss en haug med katter (gusjelov, det er bråkenaboene som har flyttet:) Charli, hunden som alltid bjeffet noen korte bjeff hver gang det kom noen inn i gaten og nærmet seg , den døde , og jeg savner den litt...Jeg har en katt-fått av bråkenaboene,  Nå er det bare den og søsterkatten igjen. Om en stund får jeg nye naboer  på siden av meg , der bråkenaboene har bodd, og jeg er veldig spent ...

Tro hva mine naboer kaller meg , kanskje den "gamle damen med det lange håret ", eller "den gale kattedamen", hva vet jeg.  Naboer er i allefall en viktig ingrediens i livet, enten man vil det eller ikke , for det er et fåtall av oss som bor helt alene . Og jeg, jeg blir nok boende her en stund til og skal prøve å være en god nabo...:)

ALLE MENNESKER HAR VERDI

 

 
Et rørende klipp på you tube , om du har 5 minutter så se den. 

 kraft av bare det å være menneske har vi alle verdi, og vi trenger alle å bli bekreftet. Noen trenger det mer enn andre...Men vi har alle vår verdi og vi trenger å bli sett og bekreftet, til og med de som man tror lever i sin egen verden og ikke trenger noenting lenger.

Det er mange måter å kommunisere "jeg ser deg" på, og her vises en fantastisk måte å kommunisere med mennesker som lever i en verden det er vanskelig å trenge inn i . 

Så om du vil bli berørt av noe i dag , så se på dette klippet

DET LILLE, MEN BETYDNINGSFULLE ROMMETHer er mitt humorinnslag i interiøret, som en annen blogger har skrevet litt om før (littavkobling).  Jeg har et rom i huset som ikke er så mange kvadrat men som betyr ganske mye at er der . Det er proppfullt med bøker, nostalgi, bilder og en blanding av alt, som jeg ikke har lyst til å kaste. Det er en god atmosfære der og jeg bruker det i det daglige bare til en forlengelse av inngangen, da det ikke er noen dør her. Men her trekker jeg meg tilbake når f.eks min sønn har besøk av kjæresten - da har jeg fred og ro her nede og så slipper de å ha meg rundt seg oppe. Eller når det foregår fotball eller playstation oppe -da trekker jeg meg heller ned her .  Når min datter har jobbet nattevakter har hun overnattet ofte her, hun sier hun sover så godt ,og så er det for å slippe å kjøre en hel time hjem, for det kan være svært anstrengende etter en nattevakt.  Her er alltid en ekstra seng når det trengs, jeg henger bare opp en gardin der døren skulle vært. 

Figuren på hyllen er etter min datter som begynte på frisørlinjen engang for lenge siden. Hun hoppet av-frisørfaget er altfor mye strev for altfor lav lønn, sa hun . Hun liker vel ikke helt at jeg har tatt vare på denne, men jeg synes den er artig, jeg bytter lue på han av og til , så holder han kjeft :) 

Det jeg egentlig ville formidle er at det er en god ide å ha et sted ,- om det så bare er en liten krok i huset/leiligheten , der man kan trekke seg tilbake, for det tenker jeg alle trenger  av og til?
 

MINE HELSEKOSTTILSKUDD

 

 
 

 

Det finnes som alle vet et hav av ulike helskostprodukter å få kjøpt . Jeg har gjennom mange år prøvd ut en del , og for min del er det dette jeg har landet på:

C-VIT : Jeg bruker apotkekets brusetbl. 1000 mg,  som jeg tar en halv av hver dag. Det er den som jeg har brukt i "100 år". Det kan gå årevis mellom hver gang jeg er ordentlig syk i luftveiene, og selv  om jeg vet at jeg egentlig får i meg nok c-vit, så må jeg bare ha denne her.

MIGHTY GREEN- Tar den på anbefaling fra min datter, den inneholder det meste av f.eks. spirulinaproduktene og litt mer. Et grønt pulver jeg tar en ts. av blandet i youghurt. Kjøper det fra Sverige, da det ikke er å få fatt i her hjemme.

K2 VITAMIN- Kalk med D-vit. Jeg tar 1 kpsl daglig. Brukt det siste året, lurer litt på om det er derfor jeg ikke har vært fullt så sliten og trøtt denne vinteren, at jeg har tatt denne, jeg får jo svært lite sollys siden jeg jobber så mye på natt.

GINKGO BILOBA: Dette tar jeg for dårlig blodsirkulasjon som jeg har vært plaget med lenge.Jeg begynte med det pga. en tur til Peru for noen år siden , (mot høydesyke.)

UDOS CHOICE - Tar 1 ss av denne optimale oljeblandingen noen dager i uken -Omega 3,6,9.

MAGNESIUMTBL. Dette var et produkt jeg kjøpte feil, skulle hatt zink for en operasjon jeg tok for litt siden , men jeg spiser det tomt, det er bra med Magnesium.

I dag har jeg tenkt å gå til innkjøp av magnesiumolje , som Ingrid Valencia anbefaler så varmt. Dette har jeg tenkt å prøve ut....

MOR HAR FRINATT

Mor har endelig fri i natt og skal se på TLC og drikke litt vin.... Jeg tar meg litt husfred...

KROPPEN FÅR HELSESJOKK og bloggerpåvirkning"Kroppen kommer til å få helsesjokk," sa min sønn når jeg holdt på å "mekke" noe sunne saker jeg hadde funnet på noens blogg. Hvem det var sin blogg vet jeg ikke,  men ingrediensene til denne helsedrikken som jeg for øvrig har begynt å "mekke" meg ganske ofte er : 

LIME, EPLE, INGEFÆRROT, STANGSELLERI. Jeg har oppi litt vann og eplejuice også så det blir passe konsistens.

Det smaker slett ikke vondt, men jeg er ikke så glad i smoothie.  jeg tenker på at dette er sunne saker, så det går ned "kleiven".

Jeg hadde også funnet en oppskrift på scones som jeg hadde lyst å prøve, handlelappen var klar, men jeg glemte den hjemme. Så stod jeg der i butikken og klødde meg i hodet, husket det meste, men det var noe jeg skulle ha i frysedisken. Var det youghurt, cottage cheese, eller creme fraiche? Og fra hvem sin blogg var det? Jeg tar med meg en av hver, skal nok bruke det, for jeg hater å kaste mat. Da jeg kom hjem var det ingen av delene, det var kefirmelk jeg skulle ha. Og det var fra Kjersti Sandnes sin blogg jeg hadde funnet oppskrift på Scones. Kefirmelk kjøpt, og baket i dag . De var forresten fortreffelig god! Så tror jeg tar med meg noen på nattevakt, dette er ett godt supplement til knekkebrødspising.

Men jeg skjønner, jeg må lage meg en plan, ett system, på dette med oppskrifter fra andre blogger . For jeg blir i allefall påvirket av de flotte bildene mange har, og har prøvd ut en del oppskrifter. Og regner jo med at det også er litt av meningen?. Jeg blir i alle fall glad om noen prøver ut noen av mine oppskrifter :)

 
LETTVINT ISKAKE

Denne iskaken er perfekt å lage når man vil ha noe godt til kaffen, eller har lovet å lage en kake for noen.For anledningen har jeg den i en ildfast form, men funker med all slags former som er tette og kan fryses.

 

3EGGEPLOMMER, 2DL SUKKER- Egg og sukker piskes til eggedosis.

1PK PHILADELFIAOST (200gr.)- Bland i 

3DL KREMFLØTE, 1 TS VANILJESUKKER- Piskes for seg selv 

Rør så alt sammen 

DIGESTIVEKJEKS- Knus 10 kjeks(jeg har de inni en plastpose og knuser med kjevle). Det skal være halvparten under iskremen og halvparten over.

Alt helles i form og så i frysen med det. Må fryses noen timer.Jeg pleier å lage den en dag i forveien.

At noe så enkelt kan smake så godt! 

KAN VOKSNE DAMER HA LANGT HÅR?

Dette er meg, nå har jeg farget det mørkt, og litt av tanken med det var: "Jeg er for gammel", men vil fortsatt ha langt hår- en stund til..

 

De fleste årene i mit liv har jeg hatt langt hår. For meg  som så mange andre er det en del av identiteten min. Men nå har jeg blitt så gammel at jeg har forstått det slik at mange lar seg irritere og provosere? av dette.

For mer enn 10 år siden var jeg på ett kurs der det var 100% kvinner, og de fleste i alderen 40+. Jeg glemmer det aldri, og bestemte meg etter den dagen, at slik skulle jeg aldri tillate meg å se ut. For de fleste av kvinnene der så helt make ut, kort ,kort hår og litt for bred over bakenden. Ikke for at det er noe negativt å være litt bred over bakenden, det er ofte slik man blir i voksen alder, og ofte er det det vanskeligste å gjøre noe med....

Men "COMMON", la nå håret få gro litt da, så man ikke mister den kvinneligheten man kan holde på. For det er ikke til å stikke under en stol-man blir ofte mer maskulin med årene. Og man skal gjøre det for eget velvære-velge det selv.Er det fordi vi ikke bryr oss lenger vi klipper av oss håret ?, er det fordi det er mest komfortabelt?, er det "heitebygene" som tar oss? 

Det finnes endel kvinner der ute som kler svært godt det korte håret sitt -ofte er det de som har ett flott utseende og flott kropp, og er svært feminine. De kan se vakker ut også med kort hår, men det gjelder ikke de fleste. Og jeg mener ikke at man må ha det så veldig langt, men noen få tuster på hodet og barbert i nakken er så lite feminint , og det er vel det vi fortsatt vil være selv i voksen alder, feminine?

Kan du se for deg Dorthe Skappel eller Vibeke Løkkeberg med kort hår? Selv om de er vakre kvinner så ser man jo at de kler bare såå godt det lange håret sitt...

Jeg har prøvd å ha kort hår og kler det slett ikke,Jeg tenker : jeg skal bare ha det en stund til..., så skal jeg nok klippe det, men aldri barbert i nakken, det skjer ikke. Det er slett ikke mening å såre noen med dette innlegget, jeg bare undres. Kan voksne damer ha langt hår?

ALLER FØRSTE FISKEMIDDAGMin hjemmeboende sønn har aldri ville spise eller lage noe med fisk, men så var det noen glupe jenter som fikk han til å prøve dette. Han er forøvrig flink å lage mat fra bunnen av, men som sin mor er han altfor glad i stekt mat. Så dette ble første hjemmelagede fiskemåltid for han, og jeg fikk smaksprøve og synes det smakte veldig godt, selv om det var litt vel godt stekt :)

Han har brukt stavmikser og blandet LAKSEFILET, SALT, PEPPER, GLUTENFRITT  MEL, EGG, LITT MELK.  Stekes på stekepanne eller  i ovn.

Ved siden av har han laget kokte poteter og kokt broccoli som han har laget stappe av.

Smake faktisk veldig godt!

ANNE-BRØD
 

 

Dette er en av flere glutenfrie, proteinrike og gode oppskrifter på brød. Baker du dette har du brødmat i ca en uke! Jeg har fått oppskriften av min søster, ANNE, bruker den i perioder , og jeg lover, brødet smaker godt og er selvagt et sunt alternativ. 

 

ANNE-BRØD

2,5 DL LINFRØ (om du ikke vil ha så mye linfrø, så kan du bruke 1,5 dl linfrø og 1 dl sesamfrø)

2,5 DL SOLSIKKEKJERNER

2,5 DL VALNØTTER- (knuses)

1 TS SALT

5 EGG

Bland alt .  Du kan bre deigen/røren utover et stekebrett, men jeg liker best å ha den i brødform.

STEKES: 190 grader  11-15 min. (Jeg bruker den i brødform og steker den i 15 min.)

Som du ser, et brød som er supersunt og tar liten tid å lage. 

VI VENTER...Den siste uken har jeg møtt og tenkt på mennesker som venter...Jeg har jobbet noen netter i påsken og møtt de som bare venter på at en de har kjær skal få dø. Da kan ventetiden bli lang, spesielt om natten...Det kan være en utmattende prosess å vente , ofte i flere døgn på at ens kjære   skal få slippe....

En annen som har ventet denne uken er far, han har ventet på at han noen skal hente han hjem til flokken sin-"eg skal vel heim snart"? Selv om hukommelsen er heller dårlig så er følelsen der, at de kommer vel og henter meg snart? For det er viktig for han også å få være en del av flokken, det er vel det vi vil de fleste av oss, være med flokken vår..

Så har vi en liten gutt som ventet på å bli tre år. Han har fått høre ganske manger ganger i det siste at han "snart er stor gutt-3 år." Han gleder seg til å ha besøk med gaver og være midtpunkt...Det skal man jo når man er 3 år....

 

Den døde fikk endelig fred og de pårørende en avslutning....

Min far fikk være med flokken sin, flere dager , han er enda en av oss , selv om han han bommer på nesten alle navn, så skylder vi det bare på Mr. Alzheimer. Det viktigste er at han fremdeles er verdt noe for oss, og vi for han...

Mitt barnebarn ble "stor gutt-3år", var midtpunkt i et utvalg av flokken vår og storfornøyd...

Min datter venter fremdeles, på hva hun bærer på..., og vi andre venter i spenning....

 

NÅR MORMOR "FØDER"

Ikke ante jeg at en fødsel kunne være så hard å gå i gjennom for en førstegangsmormor.Det var for tre år siden, omtrent på denne tiden ,at livet var litt på vent... Jeg hadde  vært på besøk hos min datter,det var midt i påsken og en fin dag. Hun hadde noen dager igjen til termin, og jeg så at hun hadde begynt å gjøre seg klar-huset var ryddet og vasket, klær hang på tørk, babyting var under kontroll, toalettvesken klar.  jeg forstod etter å ha vært der en stund at  her var ting på gang. Vi kjørte for å hente samboeren hennes , som hadde fått seg litt fri for å ta "en siste øl" med kamerater. Og hunden måtte selvsagt leveres til noen som kunne passe den.  

Jeg dro hjem og satte meg for å vente. Det fødende paret ble sendt hjem igjen fra klinikken ,og tilbake igjen dagen etter. Ventetiden ble ekstra lang. Utpå kvelden begynte jeg å regne timer. De kunne nå sendt en sms, men jeg forstod at de hadde nok med sitt. Etter enda noen timer ringte jeg til samboers foreldre , men de hadde heller ikke hørt noe. Det gikk en stund til, og jeg ringte gråtkvalt til klinikken for å høre om noe var galt. Jordmor jeg snakket med bekreftet bare at alt var i orden, men at det kunne ta noe tid enda. 

Utpå natten gikk jeg til sengs-tenkte det var best å få sørgelig budskap liggende, og i tankene hadde jeg begravet både mor og barn. ...  Først kl.04 om natten kom endelig telefonen jeg hade ventet på,- fra en sliten førstegangspappa. Gutten hadde meldt sin ankomst, alt var bra med mor og barn. Det ble ikke mer søvn den natten. Jeg følte meg uendelig lykkelig, og uendelig gammel, og visste at jeg var svært,svært heldig. I morgen feirer vi hans 3-årsdag, og han skal bli storebror om noen måneder. Denne gangen kommer jeg til å bønnfalle de om å holde meg oppdatert, -hele tiden. Og til alle dere andre som har tenkt å føde i nær fremtid. Ikke glem mormor/farmor underveis i fødselen, for jeg er sikker på at det finnes flere nervøse besteforeldre der ute, når livet er litt på vent.....

Vegetarisk burger med halloumi
Ett av mange alternativ til vegetarisk burger. Halloumiost er proteinrik og saftig men ganske smakløs, derfor er marinering viktig. Den består av følgende :

En halv dl olivenolje

Saften fra en halv sitron

Saften fra en halv lime

Hakket chilli (fryst eller fersk)

Koriander

Hvitløk

Salt og pepper

La osten ligge noen timer i en pose med marinaden. 

Stek den noen minutter på hver side til den har fått farge. Server med burgerbrød av hvilken som helst sort, dette er glutenfrie fra frysedisken. Salat, løk, aioli istedenfor den klassiske hamburgerdressingen. 

Bon apetite 

maiken

maiken

55, Bergen

Voksen dame, voksne barn, barnebarn, hjelpepleier med videreutdanning i psykiatri for helsefagarbeidere, nattmenneske, selvstendig, tøff og fryktløs vil noen si. Små-nevrotisk, pysete, distrè vil andre si. Jeg er vel litt av alt, tenker jeg. Som nattevakt og B-menneske trives jeg best på den sene delen av døgnet, derav navnet maikensnattblogg. Det betyr ikke at dere morgenfulger og A-mennesker ikke er velkomne til å dele tanker og historier med meg, her er det plass for alle

Kategorier

Arkiv

hits