FRI fra middagslaging, og gode middagstips...

 



De siste dagene har jeg måtte lage maten min selv og det har vært litt rester fra her og der i kjøl og frys....

De første dagene i uken var min det min datter som sto for matlagingen her. Når hun er på mamma-hotell  lager hun mat. Jeg er veldig glad for den ordningen...

Her var også et jevnt sig med folk når hun var hjemme i Bergen, og da er det godt at hun kokkelerer. Jeg er takknemlig for det .



Dette var det på tallerknene en av dagene. Laks, Coleslaw og Amandinepoteter i ovn. De var like gode kalde som varme. Det er visst bare å krydre med salt og pepper og blande de inn med olje, rett i ovnen til de blir passe ovnsbakt. Helt nydelig!

Coleslaw som tilbehør passet også godt til dette. Den kan man forøvrig lage laktosefri ved å bruke laktosefri gresk yoghurt i stedet for lettrømme eller creme fraiche.



De potetene altså....Man kan sikkert ha de til alt.....Tomatene puttet hun forresten i ovnen også.

En annen dag laget hun dette



Kikertgryte med søtpoteter. Det må være noe av det sunneste og billigste av vegetarretter.  Masse proteiner, og forresten helt vegansk. I fall om du sløyfer ølet, for det hadde hun også opp i....

 



Man begynner med å  surre hvitløk i olje og har krydder i etter lyst. Men la retten koke i en halvtime pga. ertene.

Utfyllende oppskrift hos dinematvaner

Jeg hadde nok til nattmat dagen etter også....

Nå er svensken tilbake i svenskeland og kokkelerer for andre, og jeg må klare meg selv....:)

Foruten i dag da, for da er jeg så heldig å ha blitt invitert til min eldste sønn og samboer, og da vet jeg at jeg får noe jeg kan spise, og ingen døde kadaver....:)

Jeg sier som Karius eller Baktus: "Jeg håper det er noe godt"
 

 

7 kommentarer

annebe

14.05.2017 kl.12:45

Greit å ha noen til å kokkelere når det blir så mye godt...ser fristende ut i alle fall :)) Håper maten hos sønnen smakte også da ..og at du koser deg med dagen.. :)) Her er det litt "kjedelig"og grått i dag..men tror det lysner i ettermiddag <3

maiken

14.05.2017 kl.21:34

annebe: Ja, smaker best når man slipper lage selv...:) Jeg fikk en nydelig indisk rett, noe jeg har lyst å lage selv engang.

suttung

14.05.2017 kl.17:06

Så godt ut og skulle vel prøves.

maiken

14.05.2017 kl.21:37

suttung: Ja, veldig godt og mat laget fra bunnen er ikke å kimse av, jeg spiser helst bare det.Klart du kan prøve....

Vera Lynn

14.05.2017 kl.20:21

Det er rart det der...., maten smaker så mye bedre når andre har laget den. Jeg hadde ikke hatt noe i mot om noen hadde laget dette til meg :o))

maiken

14.05.2017 kl.21:38

Vera Lynn: Ja, sant...:)

suttung

14.05.2017 kl.21:40

Jeg har jo matallergi så her blir alt fra bunnen av. Jeg liker å lage mat og så er en av våre døtre kokk så her går det i mat ☺

Skriv en ny kommentar

maiken

maiken

55, Bergen

Voksen dame, voksne barn, barnebarn, hjelpepleier med videreutdanning i psykiatri for helsefagarbeidere, nattmenneske, selvstendig, tøff og fryktløs vil noen si. Små-nevrotisk, pysete, distrè vil andre si. Jeg er vel litt av alt, tenker jeg. Som nattevakt og B-menneske trives jeg best på den sene delen av døgnet, derav navnet maikensnattblogg. Det betyr ikke at dere morgenfulger og A-mennesker ikke er velkomne til å dele tanker og historier med meg, her er det plass for alle

Kategorier

Arkiv

hits