Dette er en sunn og god variasjon av taco lefser med litt annet innhold i .
Det var min datter som laget disse sunne sakene en dag da hun fremdeles var i Bergen…..
Bokhvetemel er forresten rikt på fosfor og magnesium.
CREPE:
ca.100 gr. melk (ja, her tømmer hun det på vekten)
100 gr. bokhvetemel
3 egg
30 gr. mineralvann ( bruk farris)
1 klype salt
20 gr. rømme
20 gr. mel (glutenfritt, hvetemel eller annet mel)
Kok melken. Hell melk over bokhvetemelet. Skal være en tykk masse. Bland i ett og ett egg og rør godt mellom hver gang.
Tilsett rømme . Tilsett mineralvann. tilsett mel og spe på med melk til konsistensen er passe flytende.
Stek crep i smør eller olje på stekepanne.
LAKS.
Marinade: Honning, hvitvin (kan sløyfes) lime , sennep. Skjær laks i biter/terninger og la de ligge i marinaden en stund før du steker den på stekepanne.
Pinjekjernene rister du også på stekepannen (tørr)
Da er det bare å fylle crep med det du har i kjøleskap som er passende. Her ble brukt spinatblader, ruccola, fetaost, rødløk og paprika.
Ikke glem pinjekjernene og laksen da.
Nice👌
Det var en spennende vri ja 🙂
Spennende og sunt! Jeg prøvde å koke bokhvetegrøt en gang, men det ble ikke godt! Det er min eneste erfaring med bokhvete så langt, men dette fikk jeg lyst til å prøve! 🙂
Mmmmmmmmm dette så fristende ut!!!
karidansen: Bokhvete er også glutenfritt mel, og jeg prøver å spise mest mulig glutenfritt. I dag brukte jeg bokhvetemel som griljermel til fisk.
Det så utrolig godt ut :)) Her blir det nybakte grove rundstykker nå snart..og te :)) Fin kveld videre til deg <3
annebe: Takk, og høres veldig godt ut med nybakte rundstykker også