SILJES GODE KANELKAKE (UTEN EGG)

 

Denne kaken blir en av mine favoritter!!!  Jeg bakte den i kveld for første gang, og nå lukter det kanel over hele huset…..

Jeg fikk oppskriften av min niese en dag jeg var på besøk. Hun bakte den mens vi var der, så jeg visste at den var god. Jeg liker å få  oppskrifter av andre, og det er koselig å få fra ungdommene i familien.

Her er høy karboføring , men sukker må man ha for sin mentale helse, det har min datter sagt…:) 

 

KAKERØRE:  600 gr.hvetemel,  600 gr.sukker, 180 gr. smør,  7,5 dl kefir,  1 pk. kanel,  3 ts. natron.

Smelt smør og bland inn kefirmelk.      Sikt hvetemel og bland alt det tørre.  Bland det våte litt etter litt i det tørre. 

Røren helles i en liten langpanneform . Stekes 180 gr. i 30 min.

(P.S.  Jeg hadde bare i 400 gr. sukker og det var nok. Jeg har bare en stor langpanneform, og setter en brødform i langpannen for å gjøre den mindre)

 

SJOKOLADEGLASUR:  360 gr. melis, 1,5 ss kakao, 3 ts. vaniljesukker, 6 ss melk, 75 gr. smeltet smør. 

Rør sammen alt,og ha på kaken når den er blitt avkjølt. 

 

 

 

6 kommentarer
    1. Jeg er nok en tilhenger av å bruke egg i kaker,. men tåler man ikke egg så er man nødt til å finne andre løsninger. Og kefir er jo en sunn variant av mjølka! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg