........en liten gul mann

 


Bildet er lånt

Jeg hadde ikke tenkt å ta høstordet i munn før om noen uker, men innser at den er her for fullt. Rognebærene er rødfarge på allerede, og da føler jeg at det er virkelig høst.

Deler et vers av et dikt jeg synes er så fint, om årets tider. Det er av Arild Nyquist.

 

 

Nå er høsten her

og høsten er en liten gul mann

som kommer utav skogen med

kofferten sin og plukker løvet ned av

trærne og tar med seg blomsterstilkene

og mange av fuglene, og så maler han

himmelen grå og mørk.

 

Slik er det i Bergen i dag. Himmel grå og mørk. Jeg skal ha min siste arbeidshelg denne helgen, før jeg om ikke så lenge drar sydover. Så jeg føler at det ikke ser så aller nitrist  ut.... God helg til alle som titter innom her

10 kommentarer

annebe

28.08.2015 kl.18:53

Fint dikt..ikke hørt det før :) ..litt høstaktig her også..men har vært en del sol i dag..

Så det fine klovnekruset og leste om det hyggelige bekjentskapet i forrige innlegg også...man kan godt få god kommunikasjon på tvers av alder :)) Håper det blir ei fin arbeidshelg på deg..og litt fritid innimellom :))

frodith

28.08.2015 kl.19:06

Så fint dikt :-) Kos deg med arbeidshelg, du sparer jo til noe kos senere :-)

spisogspar

28.08.2015 kl.20:08

Fint dikt :) God helg til deg også :))

maiken

28.08.2015 kl.21:01

annebe: Ja, høsten er her, men håper vi får noen fine dager innimellom...
Arbeidshelgene mine er stort sett soving, spising, og hviling. Hender det er noen "tøffe" som stikker innom, men jeg er brutalt sagt svært usosial, bortsett fra om natten da...

maiken

28.08.2015 kl.21:04

frodith: Pleier gå fort disse helgene, selv om jeg ikke akkurat gleder meg... , men skal nok kose meg om en stund, være våken når det er dag og sove på "riktig" tid...:)

maiken

28.08.2015 kl.21:06

spisogspar: Ja, og håper de som er våken om dagen får en sjanse til å stikke nesen ut..:)

karidansen

29.08.2015 kl.00:01

Han Arild Nyqvist er en artig kar.... Originale dikt! Deilig med litt ekstra sommer. Skal av garde om ikke så veldig lenge jeg også!:D

Eva

29.08.2015 kl.00:07

Veldig greit å spare litt ferie til denne tiden. Og jeg liker heller ikke å høstmale riktig enda. Men man har vel ikke noe valg. Alt har liksom kommet sent dette året, unntatt høsten, den har kommet tidlig ;)

Fint dikt ja, illustrerer høsten godt :)

Her er himmelen veldig variert. Jeg opplevde tidenes regnbyge da jeg dro til Stavanger i kveld. Jeg måtte sette ned farten betydelig, for det var nesten ikke mulig å se veien ;)

Ha en herlig helg. Håper at skyene, om det skulle være noen, er lyse og lette <3

maiken

29.08.2015 kl.15:16

karidansen: Ja, man må bare smile av de...Så du har bestilt deg tur du også. Er absolutt velfortjent, du som har jobbet i hele sommer...:)

maiken

29.08.2015 kl.15:19

Eva: Ja, jeg skal i alle fall spare ferie til september hvert år. Her også "renner et over", så det gjør liksom ingenting å sove bort helgen...:)

Skriv en ny kommentar

maiken

maiken

55, Bergen

Voksen dame, voksne barn, barnebarn, hjelpepleier med videreutdanning i psykiatri for helsefagarbeidere, nattmenneske, selvstendig, tøff og fryktløs vil noen si. Små-nevrotisk, pysete, distrè vil andre si. Jeg er vel litt av alt, tenker jeg. Som nattevakt og B-menneske trives jeg best på den sene delen av døgnet, derav navnet maikensnattblogg. Det betyr ikke at dere morgenfulger og A-mennesker ikke er velkomne til å dele tanker og historier med meg, her er det plass for alle

Kategorier

Arkiv

hits