EN SKÅL med fiskesuppe før reisen…


I går dro svensken tilbake til Stockholm for å jobbe der i sommer. Hun har bodd der noen år nå, min datter, men er ikke sikker på om det er der eller her som er hjemme…Hun er heldigvis flink å komme hjem til Bergen.

Jeg stod  opp tidlig fra min siste nattevakt ,og hadde tenkt å lage en god fiskesuppe, men jeg ante ikke hvem som var her eller hvem som skulle spise. Det ble min eldste sønn og min yngste datter som spiste sammen med meg. Min eldste hadde heldigvis tatt turen for å ordne med min nye pc,  og til alt overmål kunne han fortelle at “suppen, den var god den”. Han er spesielt kresen (synes jeg), så når han synes noe er godt av mat jeg lager så blir jeg glad. Min yngste datter likte også suppen godt, og da kan hun få oppskriften her på bloggen så hun kan lage den til sin greie samboer. Jeg hadde så mye at det ble middag for meg i dag også, og den var like god…

KREMET FISKESUPPE : (til 4 pers)

200gr. laksefilet, 200 gr. torskefilet. 1-2 ss smør, 2 stk. gulrot, 100 gr. sellerirot, 100 gr kålrot, 1/2 purreløk,1 ss hvetemel, 2 ss rød pesto, 2 dl matfløte, (1,5 dl hvitvin), 6,5 dl fiskekraft, 1 ts.salt, 1/2 ts. pepper. (Jeg sløyfet hvitvin og brukte vann med fiskebuljong i stedet for fiskekraft)

Kutt grønnsakene i fyrstikklange staver/tynne skiver. Fisken skjæres i terninger. ( bland gjerne fisken med salt og pepper eller ha det i gryten med det andre) .Fres grønnsakene noen minutter i smør, strø over melet. Rør inn pesto, og ha i all væsken. ( Jeg hadde på forhånd kokt opp vann med buljongterning i ).La det småkoke i 10 minutter. Tilsett fisken og la det trekke i ca. 10 minutter til.

Tilbehør: Smaker godt med skiver varmet i ovn med grønn pesto oppå.

12 kommentarer
    1. Nam…denne så virkelig god ut. Og fiskesuppe er så utrolig godt 🙂 Jeg har bokmerket denne oppskriften, og den skal prøves 🙂 Tusen takk 🙂

    2. frodith: Den er veldig enkel å lage, denne tar du på strak arm og overrasker hr. frodith med….:)
      Ja, blir noen fremogtilbake-turer i året på min datter

    3. Ja, den suppa så veldig god ut. Fin oppskrift også! Jeg liker å spise suppe fra litt djupe boller. Suppe er fin sommermat. Jeg serverte kyllingsuppe da jeg hadde dameselskap i forbindelse med at jeg fylte femti for to år siden. Det var kjempelettvint. Brukte Nan – brød til! 😀

    4. karidansen: Jeg har blitt litt “suppefan” i det siste. Som du sier , lett og fin sommermat. Nan brød har jeg en god oppskrift på , fått av en indisk kollega, den må jeg lage snart, godt du minte meg på…:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg