Sommermiddag: lakseburger

Her kommer oppskrift på en deilig lakseburger, perfekt sommermiddag både til grilling og steking.

Ingredienser til 2-3 personer:

300 gram laks (to fileter)

1 egg

2 SS creme freiche eller melk

2 SS mel (jeg brukte glutenfritt mel)

Salt og pepper

Mix med stavmixer eller mixmaster

Form deigen til karbonader i ønsket størrelse og legg på et bakebrett. Stek i ovnen ca 10 min på 150 grader til de er faste. Nå er de klare til å stekes eller grilles!

Hjemmelaget dressing (som er helt super til fisk):

En halv boks rømme

5 biter sylteagurk hakket i små terninger

Saften fra en halv sitron og pepper. 

Kan fint serveres uten brød eller med hamburgerbrød, jeg brukte vanlig glutenfritt brød fra frysedisken.

Ketchup ble byttet ut med pesto og øvrig tilbehør var hjertesalat og rå løk.

 

Håper det smaker!

 

// Anneli

 

8 kommentarer
    1. Jeg har aldri smakt lakseburger, men det så jammen godt ut det du presenterte her 🙂 Jeg er jo ellers veldig glad i laks 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg